Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan hankesuunnitelman

Jaa

Jaoston käsittelyssä oli useampia hankesuunnitelmia: Kalajärven koulu, päiväkoti ja nuorisotila, myöhemmin nimettävä Espoonlahden päiväkoti 2 sekä Aarrekartan päiväkoti.

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi äänestyksen jälkeen Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan uudisrakennuksen karsitun hankesuunnitelman. Asia etenee kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn.

Tila- ja asuntojaosto palautti 19.10.2020 hankesuunnitelman uudelleen valmisteltavaksi siten, että hankkeelle etsitään vielä vaihtoehtoisia keinoja vähentää hankkeen kustannuksia. Uudelleen valmistelun yhteydessä pyydettiin selvittämään maalämmön ja aurinkopaneelien takaisinmaksuaika sekä tämän jälkeinen kustannussäästö käyttökustannuksiin sekä liikunta- ja nuorisolautakunnalta näkemykset liikuntatilan pienennyksen vaikutuksista.

Kalajärven uuteen koulurakennukseen (os. Kalajärven puistotie 5) suunnitellaan monikäyttöiset taito- ja taideaineiden tilat sekä liikuntasali. Kolmeen osaan jakautuva liikuntasali (660 m2:n sali on pituus x leveys - mitoiltaan 20 m x 33 m) mahdollistaa yleisten liikuntalajien harrastamisen esimerkiksi voimistelun, lentopallon, koripallon ja sulkapallon pitkittäin ja poikittain sekä futsalin, salibandyn ja käsipallon juniorikentällä. Lisäksi päiväkodin ja nuorisotilan käyttöön suunnitellaan monitoimisali. Myös koulun piha-alueelle toteutetaan monipuolinen ympärivuotinen lähiliikuntapaikka niin koululaisten kuin lähialueen asukkaidenkin käyttöön.
Päivitetyn aikataulun mukaisesti koulurakennus valmistuu kesällä 2023, päiväkoti ja nuorisotila kesällä 2024 sekä pihalle rakentuva liikuntakenttä joulukuussa 2024.

Hankkeen aikatauluja on päivitetty, koska koulurakennuksen peruskorjauksen sijaan uusi koulurakennus rakennetaan uudisrakennuksena. Hankkeella pyritään tarjoamaan alueen lapsille ja nuorille terveet ja turvalliset koulutilat sekä varmistamaan rakennushankkeen kustannustehokkuus Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelman mukaisesti. 

Aiheesta tarkemmin: Kalajärven koulun uudisrakennuksesta toimiva kokonaisuus alueen asukkaille

Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan hankesuunnitelma esityslistan liitteenä 

***

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi Espoonlahden päiväkoti 2:n hankesuunnitelman. Asia etenee kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn.

Espoonlahden päiväkoti 2 uusi 14-ryhmäinen kaksikerroksinen päiväkoti Espoonlahden palvelualueella, osoitteessa Tähystäjäntie 2. Päiväkoti tullaan nimeämään tarkemmin myöhemmin. Hanke toteutetaan suomen- ja ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen yhteishankkeena, joka lisää etuja toimintaan ja alentaa kustannuksia. Sekä ruotsin-, että suomenkielisessä päiväkodissa on 7 kotiryhmää ja yhteensä 294 varhaiskasvatuspaikkaa. Henkilökuntalukumäärä on 53. Rakennukseen tuleva ruotsinkielinen päiväkoti korvaa alueen pieniä ja epätarkoituksenmukaisia tiloja.

Hankkeen tavoitteelliseksi hinnaksi on asetettu 11,7 miljoonaa euroa. Päiväkoti on tavoitteena saada käyttöön vuoden 2024 alusta.

Espoonlahden päiväkoti 2:n hankesuunnitelma 

***

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi Aarrekartan päiväkodin hankesuunnitelman. Kohteen osoite on Aarrekartantie 4. Aarrekartan tyyppipäiväkodista rakennetaan 8-ryhmäinen uudisrakennus. Rakenteellinen varhaiskasvatuspaikkojen määrä on 168, jotka ovat kaikki uusia. Päiväkoti vastaa erityisesti Kurttilan palvelutarpeeseen, mutta sinne odotetaan sijoittuvan lapsia myös muualta Kauklahden sekä Saunalahden alueelta.

Suunnittelunohjauksella ja toteutusratkaisujen valinnalla hanke pyritään ohjaamaan kustannuksiltaan valmisteilla olevan investointiohjelman kustannustasoon 6,935 milj. euroa. Tavoitteena on Aarrekartan päiväkodin käyttöönotto syyslukukaudeksi 2023.

Aarrekartan päiväkodin hankesuunnitelma 

***

Jaosto kuuli selostukset ajankohtaisista asioista:
Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen: Ajankohtaista sisäilma-asioista 16.11.2020 (pdf, 2166 Kt)

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveystoimen kehittämisjohtajaksi Tommi Kuukka2.7.2021 10:08:29 EEST | Uutinen

Espoon sosiaali- ja terveystoimen kehittämisjohtajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Tommi Kuukka. Tehtävää haki 51 hakijaa, joista kuusi haastateltiin. Kehittämisjohtaja vastaa sote-palvelujen kehittämiskokonaisuudesta sekä digitaalisen ja teknologisen potentiaalin hyödyntämisestä kuntalaisten hoidossa ja prosessien hallinnassa. Kehittämisjohtaja on sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmän jäsen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme