Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Karhusaaren huvilan korjauksen hankesuunnitelman

Jaa

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi hankesuunnitelman Karhusaaren huvilan päärakennuksen korjauksesta ja siihen liittyvästä sisätilojen pintakunnostuksesta koko laajuudessaan, mutta toteutus on suunniteltava tehtäväksi vuosittaisten määrärahojen mukaisessa laajuudessa. Rakennus on suojeltu.

Hankkeen suunnittelun lähtökohtana on ollut rakennuksen ulkopuolen ja ulkoseinärakenteen peruskorjaus sekä tarvittavat korjaukset vesikatolla, joilla varmistetaan rakennuksen säilyminen ja kunnossa pysyminen. Ulkoseinärakenteen korjaus on joiltakin osin johtanut korjaustarpeen ulottumiseen myös sisätiloihin.

Lisäksi huvilan pihassa lisätään opasteita, korjataan valettuja kaiteita ja parannetaan maan pinnan muotoilua pintavesien pois johtamiseksi rakennusten seinän vierustoilta.

Koska huvilan ensimmäisessä kerroksessa on kokoustiloja, rakennusvalvonta on edellyttänyt muutostöitä, joilla saavutetaan esteettömyyden vähimmäistä sekä varmistetaan kokouskäyttöön riittävä ilmanvaihto. Kokoontumisluvan edellytysten täyttämiseksi on päädytty esittämään huonekohtaisia ilmanvaihtokoneita kokoontumishuoneisiin. Ilmanvaihtokoneet ovat käytössä vain tilojen ollessa kokoontumiskäytössä, ettei näillä olisi vaikutusta rakennuksen rakennusfysikaaliseen toimivuuteen. Rakennukseen vaadittava esteetön kulku on mahdollinen vain kellarin kautta, mikä edellyttää tasonostimen rakentamista ensimmäisen kerroksen ja kellarin välille. Esteetön WC on suunniteltu kellarikerrokseen.

Korjauksiin on varattu investointiohjelmassa 2 miljoonaa euroa vuodelle 2022. Alustava kustannuslaskelma hankesuunnitelmassa esitetylle korjausten kokonaislaajuudelle on 2,8 miljoonaa euroa.

Kohteen suunnittelun ja tarvittavan rakennusluvan arvioidaan valmistuvan maaliskuussa 2022. Kohteen urakkakilpailutus tehdään keväällä 2022.

Espoon sairaalan vuokraamisesta ehdollinen päätös

Jaosto päätti Espoon sairaalan toimitilojen vuokraamisesta LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Ky:ltä. Vuokrauspäätöksen voimaantulo edellyttää, että kaupunginhallitus päättää Espoon sairaalan kiinteistön myymisestä LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:lle ja päätös on tullut lainvoimaiseksi.

Kaupunginhallitus käsittelee Espoon sairaalan myymistä kokouksessaan myöhemmin tänään 10.1.2022.

Lisätietoja Espoon sairaalan myynnin valmistelusta 5.1.2022 julkaistusta tiedotteesta: Espoon kaupunki valmistautuu myymään Espoon sairaalan kiinteistön – sairaalan toiminta jatkuu ennallaan

Selostuksia ajankohtaisista asioista

Jaosto kuuli selostukset seuraavista asioista:

Muut asiat

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Felaktiga uppgifter om coronabegränsningar sprids i Esbo stads namn20.1.2022 16:12:59 EET | Tiedote

Det har skickats felaktiga uppgifter om coronabegränsningar till evenemangsarrangörer från en Gmail-adress som skapats i Esbo stads namn. Meddelanden har skickats åtminstone till arrangörer av vinteridrottstävlingar och de innehåller flera felaktiga påståenden. Åtminstone en del av meddelandena har undertecknats av ”Espoon koronaviruksen ennaltaehkäisytiimi” (”Esbos team för förebyggande av coronaviruset”).

Nuori Espoo kutsuu kaikki espoolaiset nuoret kulttuurin ja taiteen harrastajat osallistumaan Nuori Kulttuuri On Air -taidetapahtumaan: videohaku auki 1.-18.2.2022, pääkaupunkiseudun livetapahtuma Suvilahden Tiivistämöllä lauantaina 7.5.202220.1.2022 16:11:13 EET | Tiedote

Nuori Kulttuuri On Air on monipaikkainen nuorten taidetapahtuma. Tapahtuma käynnistyy videokatselmuksella, jonka hakuaika on 1.-18.2.2022. Kaikki hakuajan puitteissa lähetetyt teokset pääsevät Digistagelle Nuori Kulttuuri -alustalle. Tapahtuma huipentuu On Air -päivänä 7.5.2022, joka koostuu kuudesta eri puolilla Suomea järjestettävästä satelliittitapahtumasta. On Air -päivän iltana nuoret ympäri Suomen yhdistyvät livestriimillä omista tapahtumistaan yhdeksi juhlivaksi kokonaisuudeksi parin tunnin ajaksi.

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan päätöksiä 19.1.202219.1.2022 21:30:44 EET | Tiedote

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan keskiviikkona 19.1.2022 muun muassa hyvinvoinnin ja terveyden toimialan tulosyksiköiden käyttösuunnitelmat, järjestö- ja kohdeavustukset vuodelle 2022 sekä Länsi-Uudenmaan yhteiset ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen asiakkuuskriteerit. Lisäksi lautakunta kuuli ajankohtaiskatsaukset kuljetuspalvelujen tilanteesta, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen perustamisesta ja erityisesti sen ICT-valmistelun tilanteesta sekä koronatilanteesta Espoossa.

Tiedote Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 19.1.202219.1.2022 20:52:48 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta antaa lausunnon Tapiolan päiväkodin peruskorjauksen hankesuunnitelmasta Kasvun ja oppimisen lautakunta toteaa lausuntonaan Tapiolan päiväkodin teknisen peruskorjauksen hankesuunnitelmasta, että hankesuunnitelmassa otetaan huomioon näkemys hyvästä varhaiskasvatusympäristöstä eikä suunnitelmaan ole huomauttamista. Keskeisellä paikalla sijaitseva kulttuurihistoriallisesti merkittävä päiväkoti halutaan säilyttää nykyisessä toiminnassa. Rakennus on suojeltu kulttuurihistoriallisten sekä rakennustaiteellisten tai kaupunkikuvallisten arvojen vuoksi, eikä sitä saa purkaa. Suojelutarve vaikuttaa merkittävästi myös korjausten suunnitteluun. Varhaiskasvatuksen palveluverkon näkökulmasta päiväkoti on tarpeellinen säilyttää alueella. Varhaiskasvatusikäisen väestön määrä kasvaa lähialueella vuoteen 2030 mennessä noin 200 lapsella ja Otaniemen puolella noin 480 lapsella. Lähialueella on myös pieniä tiloja, joista pyritään mahdollisuuksien mukaan luopumaan. Lähistölle ei

Kesätyökeskiviikoista vinkkejä kesätyön hakuun, kesäsetelit jakoon helmikuussa - Espoon kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa tukea nuorten kesätyöllistymiseen19.1.2022 15:32:53 EET | Tiedote

Espoon kaupungin nuorisopalveluiden tehtävä on tukea nuorten hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa. Kesätyö on tärkeä osa nuoren elämää ja aktiivinen kesätyöhaku on jo käynnissä. Nuorisopalvelut tarjoaa tietoa ja tukea kesätyön hankkimiseen liittyen. Tammikuun lopulla alkavat kesätyökeskiviikot paneutuvat kesätyön hakuun liittyviin käytännön kysymyksiin ja asioihin. Kesäseteli kannustaa yrityksiä ja yhteisöjä palkkaamaan nuoria kesätöihin, Nuori Espoo Yritysseteli ja TAT Kesäyrittäjä taas kannustavat nuoria yrittäjyyteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme