Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen huhtikuun osavuosikatsauksen

Jaa
Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto merkitsi tiedoksi Tilapalvelut-liikelaitoksen huhtikuun osavuosikatsauksen ja hyväksyi koulujen ja päiväkotien yhteistoiminnallisen vuokrahankkeen hankesuunnitelman.

Tilapalvelut-liikelaitoksen huhtikuun osavuosikatsaus 1/2023

Tila- ja asuntojaosto merkitsi tiedoksi Tilapalvelut-liikelaitoksen osavuosikatsauksen 1–4/2023.

Tilapalvelut-liikelaitoksen sitovat tulostavoitteet vuodelle 2023

  1. Liikelaitoksen vuoden 2023 tulostavoite on 18,895 miljoonaa euroa ylijäämäinen tulos ennen varauksia.
  2. Talousrakennusinvestointien hankkeiden toteutuminen valtuuston päättämän talousarvion sekä taloussuunnitelman investointiohjelman aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti.

Toiminnalliset tulostavoitteet etenevät suunnitellusti. Investointiohjelmaan esitetään lisättäväksi 6,2 miljoonaa euroa määrärahaa Hyökyvuoren pysäköintilaitokseen.

Koulujen ja päiväkotien yhteistoiminnallisen vuokrahankkeen hankesuunnitelma

Jaosto ehdottaa kaupunginhallitukselle, että valtuusto hyväksyy työnimellä ”Espoon koulujen ja päiväkotien yhteistoiminnallisen vuokrahankkeen hankesuunnitelma” toteutettavan kokonaisuuden. Hankkeeseen tulevat Kurttilan koulu (uudiskohde), Jupperin koulun uudisrakennus ja päiväkodin ja kirjaston kokonaisuus sekä Olarin kaksi päiväkotia (uudiskohde). Jaosto tarkensi suunnitelmaan, että Jupperin kirjasto toteutetaan vähintään 300 m2 kokoisena lähikirjastona, jota asukkaat voivat käyttää myös kohtaamispaikkana.

Hankkeen yhteenlaskettu paikkamäärä on noin 990 oppilasta ja noin 460 varhaiskasvatuspaikkaa. Investointien kustannusarvio yhteensä on noin 65–70 miljoonaa euroa ja kohteiden arvioidut valmistumisajankohdat ovat vuosina 2026–2028.

Hankesuunnitelma toimii lähtötietona yhteistoiminnallisen vuokrahankkeen vuokranantajan kilpailutuksessa ja vuokranantajan valmisteleman kilpailullisen neuvottelumenettelyn toteutuksessa. Kilpailullisella neuvottelumenettelyllä valitaan kohteille rakennusurakoitsijat sekä ylläpitopalvelun tuottajat. Kohteet saattavat vaihtua tai yksittäisten kohteiden toteutusmalli muuttua hankintaprosessin aikana kaava- ja lupavalitusten ynnä muiden riskien hallitsemiseksi.

Selostukset ajankohtaisista asioista

Jaosto kuuli selostukset seuraavista asioista:

  1. Ajankohtaiset tila- ja sisäilma-asiat
  2. Espoonlahden uimahallin toteutusvaihtoehdot
  3. Asunto-ohjelman valmistelun tilannekatsaus
  4. Asunto-ohjelman seuranta vuodelta 2022

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme