Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen tilinpäätöksen

Jaa

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen vuoden 2020 tilinpäätöksen.

Piirroskuva Tapiolan maisemista.
Piirroskuva Tapiolan maisemista.

Toimintakertomus ja tilinpäätös 2020 esityslistan liitteenä

Espoonlahden urheilupuiston huoltorakennukselle lisärahaa

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Espoonlahden urheilupuiston tekojään huoltorakennuksen hankesuunnitelman muuttamisen siten, että hankkeen tavoitekustannus on 1,99 miljoonaa euroa maaliskuussa 2019 päivätyn 1,0 miljoonan euron tavoitekustannuksen sijasta.

Syynä investointibudjetin ylittymiseen ovat rakentamisen korkeasuhdanne sekä markkinariskit esimerkiksi koronaepidemiatilanteen takia. Lisäksi rakennusosapohjainen kustannusarvio oli osunut alakanttiin erityisesti hankevarausten ja esirakentamisen, mutta myös muiden rakennuskustannusten osalta. Kustannusarvion epävarmuuksia ovat lisänneet lisäksi hankkeen jaksottaminen kahteen vaiheeseen siten, että perustukset ja muu rakennus toteutetaan erillisissä urakoissa.

Kyseessä on Espoon kaupungin omistaman urheilupuiston alueelle toteutettava huoltorakennus, joka palvelee erityisesti tekojään ja pesäpallokentän käyttäjiä. Rakennukseen sijoitetaan pukuhuonetilat, varastotilaa sekä toimisto ja kioskitila. Hankkeeseen kuuluu kentän jäädytyksen vaatima jäänhoitokoneiden halli, koneiden vaatima huoltopiha sekä kentän jäädytyslaitteen vaatima tila.

Jaosto ehdottaa kaupunginhallitukselle, että huoltorakennuksen rakentaminen voidaan käynnistää ja hankkeen edellyttämät urakka- ja muut sopimukset voidaan solmia.

Asunto-ohjelman seuranta: ennätyksellisen paljon uusia asuntoja

Tila- ja asuntojaosto merkitsi tiedoksi selostuksen asunto-ohjelman 2018−2021 seurannasta vuodelta 2020. Asunto-ohjelman keskeisinä tavoitteina ja toimenpiteinä on asuntuotannon määrällisen tarpeen arviointi ja toteuttamisedellytysten varmistaminen, monipuolisen asuntotarjonnan ja erilaisten väestöryhmien asumisen edistäminen, asuntoalueiden tasapainoinen kehittäminen sekä asumisen ekologisen kestävyyden huomioonottaminen.

Vuonna 2020 asuntotuotannon aloitusten määrä oli ennätyksellinen 6 159 asuntoa. Myös valmistuneiden asuntojen määrä (4 081 asuntoa) ylitti MAL-sopimuksessa Espoolle asetetun asuntotuotantotavoitteen (3 300 asuntoa). Valmistuneista asunnoista 77 % on kerros- ja luhtitaloissa.

Yksin elävien asunnottomien määrä pieneni edelleen ja oli marraskuun 2020 seurannassa 429. Asunnottomien perheiden ja pariskuntien määrä puolittui edellisvuodesta ja oli 27. Vuoden aikana laadittiin Espoon suunnitelma asunnottomuuden puolittamiseksi.

Selostuksia ajankohtaisista asioista

Jaosto kuuli Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtajan Maija Lehtinen selostukset Karhusaaren rakennusten tilanteesta, myynnin tilannekatsauksesta sekä ajankohtaisista sisäilma-asioista (pdf, 2558 Kt).

***

Muut asiat hyväksyttiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Piirroskuva Tapiolan maisemista.
Piirroskuva Tapiolan maisemista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotusvuorossa tänä vuonna 60 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat espoolaiset sekä riskiryhmiin kuuluvat12.4.2021 17:23:40 EEST | Tiedote

Koronarokotuksen ajanvaraus on käynnissä tänä vuonna 60 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille espoolaisille sekä henkilöille, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2. Koronavirustaudille altistavat sairaudet on listattu myös Espoon sivuille. Lue mitkä sairaudet ja tilat oikeuttavat riskiryhmäläisten rokotuksiin. Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Vaxzevria. Rokotteet jaetaan HUSin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan 29.3. alkaen seuraavasti: Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokote Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat Tänä vuonna 60-64 vuotta täyttävät 18-64 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. 16-17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1 AstraZeneca Vaxzevria-rokote Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Kaikki kä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme