Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto: Painiittyyn ja Jupperiin siirtokelpoiset päiväkodit

Jaa

Painiityn ja Jupperin siirtokelpoisten päiväkotien lisäksi jaosto hyväksyi mm. Tynnyripuiston yhteisväestösuojan hankesuunnitelman.

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti vuokrata Parmaco Oy:ltä siirtokelpoiset päiväkodit sekä Painiityn että Jupperin päiväkodeille. Molempien vuokra-aika on 14.12.2018 -14.12.2028 (mahdollinen optio 5 v). Päiväkodit sijaitsevat varhaiskasvatuksen Leppävaaran palvelualueella ja liittyvät varhaiskasvatuksen Leppävaaran palveluverkon kehittämiseen. Siirtokelpoisia päiväkoteja voidaan aluksi käyttää myös alueiden peruskorjattavien päiväkotien väistötilana. Jupperin korvaavan päiväkodin toteuttaminen siirtokelpoisena mahdollistaa Jupperin koulun, korvaavan päiväkodin ja kirjaston yhteishankkeen toteuttamisen tulevaisuudessa. Hankkeen valmistumisvuodeksi on esitetty 2027. Nykyiset lapsimäärät ovat Painiityn päiväkodissa 126 lasta ja Jupperin päiväkodissa 60 lasta. Uusiin siirtokelpoisiin päiväkoteihin tulee molempiin paikkoja 126 lapselle ja niihin tulee kuusi lapsiryhmää. Päiväkodit mahdollistavat myös esiopetuksen järjestämisen.

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tynnyripuiston yhteisväestösuojan päivätyn hankesuunnitelman ja päätti hankkia käyttöoikeuden Matinkylän metroaseman huoltotunneliin toteutettavaan yhteisväestönsuojaan. Kustannustehokkaimmaksi katsotun toteutusratkaisun kautta suojaan syntyy lisäksi 737 ylimääräistä suojapaikkaa, jotka voidaan hyödyntää Matinkylän keskusta-alueen muissa hankkeissa ja osoittaa näille korvausta vastaan. Yhteensä suojapaikkoja on 2472. Tynnyripuiston maanalaisen väestönsuojan suunnitteluttaa ja rakennuttaa Länsimetro Oy, joka myy kaikkien suojapaikkojen pysyvät käyttöoikeudet Espoon kaupungille. Väestönsuojan huoltotunneliin toteuttamisen kustannusarvio on 3 469 144 euroa. Lopullinen maksettava summa tarkentuu toteutuneiden kustannusten mukaiseksi.

Tila- ja asuntojaosto päätti Meri-Matin koulurakennuksen suunnittelun hankinnan keskeyttämisestä. Suunnittelun hankinta pysäytettiin kesäkuussa 2017 toistaiseksi, koska oli syntynyt tarve tutkia vaihtoehtoisia ratkaisumalleja Meri-Mattiin suunniteltujen koulutilojen toteuttamisesta. Alueella selvitetään parhaillaan myös School as Service -mallin mukaisen toiminnan käyttöönottoa. Hankinta kilpailutetaan uudestaan päivitetyin lähtötiedoin. Asia on tila- ja asuntojaoston käsiteltävänä, koska jaoston puheenjohtaja käytti otto-oikeutta Meri-Matin koulurakennuksen suunnittelun hankinnan keskeytystä koskevaan viranhaltijapäätökseen. Matinkylän lukion tilaratkaisun valmistelutilanteesta tuodaan selostus jaostolle toukokuun kokoukseen 21.5.2018.

Jaosto kuuli Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtajan selostukset ajankohtaisista asioista:

Ajankohtaiset sisäilma-asiat (esitysmateriaali ohessa)

Lisäksi jaosto sai katsauksen sote-kiinteistökannasta.

Jaosto kuuli selostuksen Aarnivalkean ja Jousenkaaren koulurakennusten tilanteesta. Tavoitteena on toteuttaa tonteille uudet koulurakennukset. Museoviranomaisten kanssa on neuvottelut käynnissä. Museovirastolta pyydettäviä lausuntoja varten laaditaan vaihtoehtoiset luonnokset nykyisten koulurakennusten paikoille soveltuvista nykyiset rakennukset korvaavista uudisrakennuksista. Toteutustapa ja aikataulu ratkaistaan sen jälkeen, kun museoviranomaisten kanssa on saatu yhteisymmärrys ratkaisuista. Asia tuodaan jaoston käsiteltäväksi alustavan investointiohjelman käsittelyn yhteydessä jaoston kokoukseen 18.6.2018.

Muut asiat päätettiin esityksen mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo mukana Eurocities-verkoston Mayor’s Summit -tapaamisessa Brysselissä 20.-21.3.201921.3.2019 12:06:16 EETTiedote

Espoo osallistuu pienellä delegaatiolla Eurocities-verkoston Mayor’s Summit -tapaamiseen Brysselissä. Tapahtuma kokoaa eurooppalaisten suurten ja keskisuurten kaupunkien johtoa yhteen julkistamaan kaupunginjohtajien agendaa (City leaders’ Agenda for Europe) eurooppalaiseen päätöksentekoon ja tulevaisuuden johtamiseen. Kaupunkien rooli on keskeinen Euroopan tulevaisuudelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme