Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto palautti Henttaan kylätaloa koskevan aloitteen valmisteluun

Jaa

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto palautti Henttaan kylätaloa koskevan valtuustoaloitteen uuteen valmisteluun. Jaosto haluaa, että kaupunki punnitsee erilaisia vaihtoehtoja, joilla voitaisiin mahdollistaa kylätalon saaminen Suurpellon ja Henttaan alueen asukkaiden, yhdistysten ja järjestöjen kokoontumispaikaksi.

Jaosto edellyttää̈ tulevissa kiinteistöjen myyntiasioissa päätöksenteon tueksi eri vaihtoehtojen, kuten ulosvuokrauksen tai myynnin, kustannusvertailuja sekä laajempaa arviota tilojen tarpeellisuudesta koko kaupunginosan elinvoimaisuuden, harrastustarjonnan sekä eri järjestöjen ja yhdistysten kannalta.

Luukin leirikeskuksen hankesuunnitelmalle lisärahaa

Jaosto hyväksyi Luukin leirikeskuksen hankesuunnitelman muuttamisen siten, että hankkeen tavoitekustannus on 2,55 miljoonaa euroa. Voimassa olevassa investointiohjelmassa hankkeelle on varattu 2,0 miljoonaa euroa. Jaosto ehdottaa kaupunginhallitukselle, että tämä päättäisi Luukin leirikeskuksen peruskorjauksen käynnistämisestä ja urakka- ja muiden sopimusten solmimisesta.

Leirikeskuksen peruskorjausta koskeva hanke on kilpailutettu hankkeen karsintojen myötä kaksi kertaa, viimeksi maaliskuussa 2021. Tarjouksia saatiin kolme. Halvimman tarjouksen (1,983 miljoonaa euroa) perusteella lasketut kustannukset, joissa huomioidaan myös rakennuttamisen kustannukset sekä hankevaraukset, ylittivät hankkeelle investointiohjelmassa varatut määrärahat 0,55 miljoonalla eurolla.

Selostuksia ajankohtaisista asioista

Jaosto kuuli selostukset

  • Espoon Asuntojen tilannekatsauksesta
  • kerrostaloasumisen kehittämisestä
  • menettelytapaohjeiden vertailusta – asian käsittelyä jatketaan,
  • Espoonlahden terveysaseman peruskorjauksen hankeselvityksestä
  • ajankohtaisista sisäilma-asioista (pdf, 2457 Kt).

***

Muut asiat hyväksyttiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

De nya hållbarhetsberäkningarna för Esbo är fortfarande dystra och verkligheten är ännu dystrare – det finns inga förutsättningar för att godkänna lagarna om en vårdreform14.5.2021 12:35:48 EEST | Tiedote

”Vårdreformen framskrider i en coronadimma med skygglappar för ögonen”, säger Esbos stadsdirektör Jukka Mäkelä. ”Beredarna bryr sig inte om konsekvenserna för de växande städerna. Finansministeriets nya hållbarhetsberäkning är fortfarande oroväckande, även om den direkta nedskärningen i Esbo har minskat något. I verkligheten är situationen ännu dystrare: hållbarhetsberäkningen beaktar inte att ökningen av skattefinansieringen avtar och inte heller stadens kostnader för ändringen.”

Uudet painelaskelmat Espoolle edelleen synkkiä ja todellisuus vielä synkempi – sote-lakien hyväksymiselle ei ole edellytyksiä14.5.2021 12:34:34 EEST | Tiedote

”Sote-uudistuksen läpivientiä jatketaan koronasumussa ja laput silmillä”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. ”Vaikutuksista kasvaviin kaupunkeihin ei piitata. Valtionvarainministeriön uusi painelaskelma näyttää edelleen pahalta, vaikka Espoon suora leikkaus onkin vähän pienentynyt. Todellisuudessa tilanne on vielä synkempi: painelaskelma ei huomioi verorahoituksen kasvun hidastumista eikä kaupungille koituvia muutoskustannuksia.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme