Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto: Tiistilän koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma

Jaa

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi omalta osaltaan Tiistilän koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Asia etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen ja valtuuston päätettäväksi.

Hankkeessa toteutetaan tilat yhtenäiskoululle ja kahdeksan lapsiryhmän päiväkodille (nykyisen Meri-Matin päiväkodin toiminta). Koulun oppilasmäärä kasvaa noin 700 oppilaasta 990 oppilaaseen. Koulu laajennetaan alakoulun 1-6 luokkien osalta 3-sarjaiseksi ja yläkoulun osalta 6-sarjaiseksi yhtenäiskouluksi. Päiväkotiin toteutetaan tilat 0-6 -vuotiaille lapsille (168 rakenteellista varhaiskasvatuspaikkaa).

Hankkeessa esitetään nykyisen koulun rakennusten purkamista ja korvaamista uudisrakennuksella. Hankesuunnittelun yhteydessä tutkittiin ja arvioitiin peruskorjaamista ja laajentamista sisältävät vaihtoehdot. Suunnitteluvaiheessa tutkitaan hankkeen toteuttamista puurakenteisena. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on antanut lausuntonsa hankesuunnitelmasta 20.11.2019.

Hankkeen tilaohjelman perusteella laskettu kustannusarvio on tällä hetkellä 38 milj. euroa (alv 0 %) ilman purkukuluja. Investointiohjelmassa hankkeelle ohjelmoitu 37,75 milj. euroa vuosille 2019–2023. Hankkeen varsinaisessa suunnittelussa ohjataan hankkeen kustannustaso investointiohjelman mukaiseksi.

Arvioitu rakentamisen aloitusajankohta on kesällä 2021. Arvion mukaan rakennus valmistuisi käyttöönotettavaksi syyslukukaudella 2023.

Tiistilän koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma

Jaosto sai tiedoksi selostuksen ajankohtaisista sisäilma-asioista:

Ajankohtaista sisäilma-asioista 9.12.2019

Tila- ja asuntojaosto pitää ylimääräisen kokouksen 16.12.2019 klo 9. Kokouksessa käsitellään Pohjois-Tapiolan koulun tilannetta ja etenemissuunnitelmaa.

Muut asiat hyväksyttiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

April Jazzin syksyn klubisarja käynnistyy Näyttelykeskus WeeGeellä24.9.2020 16:53:16 EESTTiedote

April Jazzin ja Näyttelykeskus WeeGeen yhteistyössä tuottama konserttisarja tuo kotimaisen jazzin huiput museoympäristöön. Livemusiikki soi kuukauden ensimmäisinä perjantai-iltoina afterwork-hengessä, jolloin konsertteihin ja WeeGeen museoihin on vapaa pääsy. Syksyn aikana juhlitaan Elifantreen ja Riitta Paakki Quartetin levynjulkaisuja, ja nähdään muun muassa Iiro Rantalan ja Maja Mannilan uusi kotimainen kokoonpano.

Esbos ekonomiska förhandlingar avslutades24.9.2020 13:13:20 EESTTiedote

Förhandlingarna mellan ordförandena för fullmäktigegrupperna om programmet En ekonomiskt hållbar stad utmynnade i ett avtal som omfattar fullmäktigegrupperna med undantag av De gröna, Vänsterförbundet och Blå fullmäktigegruppen. Enligt avtalet eftersträvas balans i ekonomin under fem år genom att ökningen av driftsutgifterna och personalstyrkan bromsas upp, investeringskostnaderna minskas, inkomsterna ökas och fastigheter och lokaler som ägs av staden säljs.

Espoon talousneuvottelut päättyivät24.9.2020 13:10:39 EESTTiedote

Valtuustoryhmien puheenjohtajien neuvottelut Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmasta päättyivät sopimukseen, jossa ovat mukana valtuustoryhmät lukuunottamatta Vihreitä, Vasemmistoliittoa ja Sinisiä. Sopimuksen mukaan talouden tasapainoa haetaan viiden vuoden aikana hidastamalla käyttömenojen ja henkilöstömäärän kasvua, pienentämällä investointikustannuksia, kasvattamalla tuloja sekä myymällä kaupungin omistamia kiinteistöjä ja toimitiloja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme