Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto: Uusikummun koulu täydentämään Suur-Tapiolan alueen kouluverkkoa

Jaa

Jaosto päätti vuokrata Niittykummussa sijaitsevasta kiinteistöstä toimitilaa suomenkielisen opetuksen käyttöön kahdenkymmenen vuoden määräaikaisella vuokrasopimuksella.

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto (johtokunta) päätti vuokrata Keskinäinen työeläkeyhtiö Varman omistamasta Kiinteistö Oy Espoon Riihitonttu -nimisestä kiinteistöstä osoitteesta Riihitontuntie 7-9, toimitilaa yhteensä 6 042,5 htm2 sivistystoimen suomenkielisen opetuksen käyttöön määräaikaisella kahdenkymmenen vuoden vuokrasopimuksella 1.1.2019 - 31.12.2039 väliseksi ajaksi ja valtuutti Tilapalvelut -liikelaitoksen toimitusjohtajan laatimaan ja allekirjoittamaan vuokrasopimuksen ja tekemään siihen vähäisiä ja teknisiä muutoksia sillä ehdolla, että valtuusto hyväksyy Uusikummun koulua koskevan hankesuunnitelman. Omalta osaltaan jaosto hyväksyi hankesuunnitelman.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on kokouksessaan 17.8.2017 käsitellyt Uusikummun koulu –hankkeen tarveselvitystä ja suhtautunut siihen myönteisesti.

Uusikummun kiinteistö sijaitsee Niittykummussa. Niittykummun pienalue on yksi väestömäärältään eniten kasvavista alueista Espoossa ja väestöennusteen mukaan perusopetusikäisten lasten määrää kasvaa 2017-2026 yli 300 lapsella. Ottaen huomioon alueen väestömäärän voimakkaan kasvun ja Uusikummun koulun keskeisen sijainnin, on sivistystoimen näkökulmasta tarkoituksen mukaista toteuttaa alueelle tiloja, jotka ovat aktiivisessa ja monipuolisessa käytössä. Uusikummun koulua koskeva hankesuunnitelma viedään valtuuston hyväksyttäväksi.

Jaosto kuuli Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtisen selostuksen ajankohtaisista sisäilma-asioista. Katsauksen yhteydessä todettiin myös, että Tilapalvelut on selvittänyt Aarnivalkean ja Jousenkaaren koulujen kuntoa erilaisilla selvityksillä. Jaosto totesi, että Tapiolan alakoulutilanne ratkaistaan kokonaisuutena. Sivistystoimi on luvannut esityksen Tapiolan alueen kouluverkosta opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokoukseen 24.1.2018.

Muut asiat päätettiin esityksen mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kivenlahden uudistaminen alkaa metroaseman ympäristöstä8.11.2018 10:27Tiedote

Metron läntisen pääteaseman rakentaminen Kivenlahteen käynnistää koko alueen uudistumisen. Ensimmäisenä rakennetaan tulevan metroaseman ympäristö, jonne kaavoitetaan asumisen lisäksi runsaasti liike- ja toimitiloja vahvistamaan jo entuudestaan Kivenlahden monipuolista palvelutarjontaa. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kokouksessaan 14. marraskuuta esitystä kaupunginhallitukselle Kivenlahden metrokeskuksen asemakaavasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme