Attendo

Tilaelementtirakentamisena toteutettu Attendo-palvelukoti kohoaa reipasta vauhtia Raumalla

Jaa

Raumalle Rantasentielle tulee uusi mielenterveyskuntoutujien palvelukoti. Tontin perusteella ei arvaisi, miten pitkälle palvelukodin rakennustyöt ovat edenneet, sillä kiinteistö on valmis toukokuussa ja asukkaat pääsevät muuttamaan jo alkukesästä. Attendo rekrytoi Raumalle toiminnan käynnistyessä 11 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Rakennustapana kohteessa käytetään tilaelementtiratkaisua, joka kuuluu kiinteistön urakoivan Mediset Hoivarakentajat Oy:n osaamisalueisiin.

Havainnekuva Raumalle kesän kynnyksellä avattavasta 
uudesta mielenterveyskuntoutujien palvelukodista.
Havainnekuva Raumalle kesän kynnyksellä avattavasta uudesta mielenterveyskuntoutujien palvelukodista.

Raumalle Rantasentielle tulee uusi mielenterveyskuntoutujien palvelukoti. Tontin perusteella ei arvaisi, miten pitkälle palvelukodin rakennustyöt ovat edenneet, sillä kiinteistö on valmis toukokuussa ja asukkaat pääsevät muuttamaan jo alkukesästä. Attendo rekrytoi Raumalle toiminnan käynnistyessä 11 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Attendon palvelukotiin tulee 10 tukiasuntoa ja 16 tehostetun palveluasumisen kotia. Rakennustapana kohteessa käytetään tilaelementtiratkaisua, joka kuuluu kiinteistön urakoivan Mediset Hoivarakentajat Oy:n osaamisalueisiin.

”Tilaelementtirakentamisesta on paljon hyötyä, vaikka toki suurin osa rakennuksista rakennetaan vielä perinteisesti kokonaan paikan päällä. Tilaelementit tehdään kuivissa tiloissa ja se on hyvä vaihtoehto jos esimerkiksi sääolot ovat kehnot. Myös kunnat ovat olleet kiinnostuneita siirtokelpoisista ratkaisuista, vaikka toistaiseksi yhtään rakennusta ei ole siirretty. Laadussa ei ole eroa perinteiseen rakentamiseen ja hintaluokka on samaa tasoa, vaikka kuljetukset ja nosturit lisäävät hieman kustannuksia”, sanoo toimialajohtaja Mauri Heinonen Mediset Hoivarakentajista.

Perinteisessä rakentamisessa maatöiden on oltava ensin valmiit, minkä jälkeen kiinteistön rakentaminen alkaa. Tilaelementtirakentamisessa kiinteistö valmistuu samaan aikaan maarakennustöiden kanssa. Mediset Hoivarakentamisen tehdas, jossa tilaelementit valmistetaan, sijaitsee 100 kilometrin päässä Raumalta Aurassa. Attendo on Medisetille suurin hoivapuolen kumppani ja osapuolet ovat kehittäneet yhdessä palvelukoteihin muuttaville kuntoutumista tukevia tilaratkaisuja. Rauman kohteen jälkeen osapuolet toteuttavat seuraavan vastaavanlaisen hankkeen Kuopioon.  

”Lähtökohtamme on luoda mielenterveyskuntoutujalle ympäristö, jossa on mielekästä toimintaa ja turvallinen arki. Yksilöllisten palvelujen lisäksi viihtyisät asuintilat ja ympäristö tukevat kuntoutumista”, sanoo aluejohtaja Satu Louejoki Attendosta.

Mediset Hoivarakentajien Mauri Heinonen palaa kiinteistön suunnittelu- ja toteutuspuoleen.
”Attendolla on oma arkkitehti, joka suunnittelee alustavasti kohteita ja sen perusteella teemme tarkemmat jatkosuunnitelmat ja varsinaisen toteutuksen. Valmiit tilaelementit viedään rekoilla erikoiskuljetuksena kohteeseen. Tontilla menee noin vuorokausi, että talo saadaan säältä suojaan ja sitten alkavat talon varustelutyöt. Maisema- ja sisustussuunnittelu tulevat Attendolta, kertoo Heinonen työjaosta.

Hoiva- ja palvelukotien lisäksi Mediset rakentaa kiinteistöjä muihinkin erityistarpeisiin. Yritys on tehnyt puitesopimuksen 35:stä Pilke-päiväkodista. Mauri Heinosen suunnittelupöydällä on myös ensimmäinen tilaelementtirakennus, jossa on hirsiseinät.

Attendon uuteen palvelukotiin mielenterveyskuntoutujat muuttavat Raumalta ja lähialueilta, sillä Attendo on Rauman puitesopimuskumppani.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kuntoutuspalvelut:
Satu Louejoki
aluejohtaja, Attendo
p. 044 4944 491
satu.louejoki@attendo.fi

rakentaminen:
Mauri Heinonen
aluejohtaja, Mediset Hoivarakentajat
p. 0400 767 107
mauri.heinonen@hoivarakentajat.fi

Kuvat

Havainnekuva Raumalle kesän kynnyksellä avattavasta 
uudesta mielenterveyskuntoutujien palvelukodista.
Havainnekuva Raumalle kesän kynnyksellä avattavasta uudesta mielenterveyskuntoutujien palvelukodista.
Lataa
Mauri Heinonen vastaa tilaelementtirakentamisesta Mediset Hoivarakentajissa, joka
toteuttaa Rauman kiinteistön.
Mauri Heinonen vastaa tilaelementtirakentamisesta Mediset Hoivarakentajissa, joka toteuttaa Rauman kiinteistön.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 24 000 työntekijää noin 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendo Pelimannin toiminta keskeytetty väliaikaisesti – korjaavat toimenpiteet on jo aloitettu8.2.2019 22:44:19Tiedote

Länsi-Suomen aluehallintovirasto on antanut tänään 8.2.2019 päätöksen, jolla Attendo Pelimannin toiminta on väliaikaisesti keskeytetty. Asukkaat jäävät Attendo Pelimanniin siten, että Kuussote-kuntayhtymä vastaa toistaiseksi toiminnasta ja Attendo vuokraa koko henkilöstön kuntayhtymän käyttöön. Lisähenkilöstöä vuokrataan tarvittaessa myös Kuusiolinna Terveys Oy:ltä, jonka alihankkijana Attendo on toiminut. Korjaavat toimenpiteet on käynnistetty ja Attendo pyytää anteeksi virheitä toiminnassaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme