TILAISUUS PERUUTETTU: Mediakutsu: Mitä kvanttiteknologiassa tapahtuu juuri nyt? Vielä ehdit mukaan kvanttikahveille 16. kesäkuuta!
Kvanttikahveilla voit kysyä alan huipuilta mitä vain kvanttiteknologiasta. Kvanttikahveilla on paikalla useita tutkijoita, joiden erikoisaloja ovat muun muassa kvanttilaskenta, kubitit, kvanttimateriaalit, aivomittaukset ja kvanttivalonlähteet.

- Kvanttikahvien aika: 16. kesäkuuta klo 8.30–10.00
- Paikka: Kokoushuone Takka, Dipoli, Otakaari 24, Espoo
Maailmanlaajuinen kvanttibuumi käy kuumana, ja sen vaikutukset ulottuvat laajalle. Nyt sinulla on mahdollisuus tulla Dipoliin kuulemaan ajankohtaisia kvanttikuulumisia ja kysymään tutkijoilta mitä tahansa kvanttiin liittyen. Lämpimästi tervetuloa kvanttiaamukahveille 16. kesäkuuta, aamupalaa on tarjolla klo 8.30 alkaen!
Kvanttikahveilla on paikalla useita tutkijoita, joiden erikoisaloja ovat muun muassa kvanttilaskenta, kubitit, kvanttimateriaalit, aivomittaukset ja kvanttivalonlähteet. Tutkijat kertovat myös alan yrityksistä, osaajapulasta ja koulutustarpeista. Tilaisuus on pääosin suomeksi, ja tilaisuuden lopuksi voi tutustua kahteen kvanttifysiikkaa ja taidetta yhdistävään näyttelyyn englanninkielisten tutkijoiden johdolla.
Ohjelma:
8.30 Aamupalatarjoilu alkaa
8.45–8.50 Jukka Pekola: Tilaisuuden avaus
8.50–9.00 Pertti Hakonen: Kvanttitutkimuksen nykytila, yritykset ja koulutustarpeet
9.00–9.10 Päivi Törmä: Aallon kvanttitutkimusalue
9.10–9.15 Ilkka Tittonen: Kvanttiteollisuus ja täydennyskoulutustarpeet
9.15–9.20 Mikko Möttönen: Kvanttitutkimuksen kaupallistaminen tapausesimerkein
9.20–9.25 Lauri Parkkonen: Kvanttiteknologian käyttö aivomittauksissa
9.25–9.40 Kaikkien tutkijoiden yhteinen Q&A, paikalla on myös EU:n Quantum Flagship -tutkimusaloitteen strategisen neuvottelukunnan puheenjohtaja Jürgen Mlynek
9.40–9.45 Jukka Pekola: Päätössanat
9.45–9.55 Caterina Foti: mahdollisuus tutustua kahteen kvanttinäyttelyyn Dipolissa
Katso kvanttiaamukahvien tarkempi ohjelma ja materiaalit
Ilmoittauduthan kvanttikahveille viimeistään maanantaina 13.6. Tiina Aulanko-Jokirinteelle tai Ville Heirolalle.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Ilmoittautumiset ja haastattelutiedustelut:
Tiina Aulanko-Jokirinne
Viestintäkoordinaattori, Aalto-yliopisto
p. 050 441 0615
tiina.aulanko-jokirinne@aalto.fi
Ville Heirola
Viestintäkoordinaattori, Aalto-yliopisto
p. 050 479 5373
ville.heirola@aalto.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto
Mitä koirien ja kissojen aivoissa tapahtuu? Uusi kuvantamismenetelmä selvittää lemmikkien mielen saloja20.6.2022 10:05:21 EEST | Tiedote
Kvanttioptisiin antureihin perustuva aivokuvantamislaite avaa uusia mahdollisuuksia myös ihmisvauvojen aivojen tutkimiseen.
Ikuinen liike on mahdollista – Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa havainnoitiin kahden fysiikan lait haastavan aikakiteen välistä vuorovaikutusta10.6.2022 12:35:47 EEST | Tiedote
Aikakiteet ovat aineen olomuoto, jossa hiukkaset liikkuvat ikuisesti toistuvassa rytmissä ilman ulkopuolista energiaa. Tutkijat onnistuivat luomaan Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa kaksi aikakidettä ja tarkkailemaan niiden välistä vuorovaikutusta. Tulevaisuudessa aikakiteitä voi hyödyntää erilaisissa laitteissa, kuten kvanttitietokoneiden muistina.
Kannettava ja nopea analysointityökalu voi mullistaa kipulääkkeiden diagnostiikkamarkkinat8.6.2022 12:13:33 EEST | Tiedote
Aalto-yliopistosta ponnistanut startup-yritys Fepod Oy Ltd on kehittänyt diagnoosimenetelmän, jolla veren kipulääkepitoisuus voidaan selvittää nopeasti ja edullisesti suoraan hoitopaikalla. Yritys sai juuri Almaral Oy:ltä 750 000 euron siemenrahoituksen kliinisten tutkimusten jatkamiseen sekä sensoriteknologian ja ohjelmistoalustan kehittämiseen.
Suomi 100 -satelliitti teki sen, mihin aiemmin pystyivät vain paljon suuremmat: kuvasi ja tutki revontulia8.6.2022 07:14:29 EEST | Tiedote
Revontulialueen tutkiminen auttaa esimerkiksi turvallisten tietoliikenneyhteyksien kehittämisessä.
Uusi tutkimushanke selvittää ensimmäistä kertaa, esiintyykö Suomen asuntolainamarkkinoilla etnisyyteen perustuvaa syrjintää2.6.2022 11:44:10 EEST | Tiedote
Esimerkiksi Yhdysvalloissa etnisiin vähemmistöihin kuuluvat kansalaiset maksavat asuntolainoistaan enemmän kuin muut, vaikka luottokelpoisuus olisi sama. Vähemmistöjen lainahakemukset myös hylätään muita useammin – silloinkin, kun päätöksen tekee algoritmi. Tutkijan mukaan mahdollinen syrjintä aiheuttaisi Suomessa taloudellista eriarvoisuutta pitkälle tulevaisuuteen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme