Aalto-yliopisto

TILAISUUS PERUUTETTU: Mediakutsu: Mitä kvanttiteknologiassa tapahtuu juuri nyt? Vielä ehdit mukaan kvanttikahveille 16. kesäkuuta!

Jaa

Kvanttikahveilla voit kysyä alan huipuilta mitä vain kvanttiteknologiasta. Kvanttikahveilla on paikalla useita tutkijoita, joiden erikoisaloja ovat muun muassa kvanttilaskenta, kubitit, kvanttimateriaalit, aivomittaukset ja kvanttivalonlähteet.

Aalto-yliopistossa tehtävän kvanttitutkimuksen vaikutukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen. Kuva: Mikko Raskinen.
Aalto-yliopistossa tehtävän kvanttitutkimuksen vaikutukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen. Kuva: Mikko Raskinen.
  • Kvanttikahvien aika: 16. kesäkuuta klo 8.30–10.00
  • Paikka: Kokoushuone Takka, Dipoli, Otakaari 24, Espoo

Maailmanlaajuinen kvanttibuumi käy kuumana, ja sen vaikutukset ulottuvat laajalle. Nyt sinulla on mahdollisuus tulla Dipoliin kuulemaan ajankohtaisia kvanttikuulumisia ja kysymään tutkijoilta mitä tahansa kvanttiin liittyen. Lämpimästi tervetuloa kvanttiaamukahveille 16. kesäkuuta, aamupalaa on tarjolla klo 8.30 alkaen!

Kvanttikahveilla on paikalla useita tutkijoita, joiden erikoisaloja ovat muun muassa kvanttilaskenta, kubitit, kvanttimateriaalit, aivomittaukset ja kvanttivalonlähteet. Tutkijat kertovat myös alan yrityksistä, osaajapulasta ja koulutustarpeista. Tilaisuus on pääosin suomeksi, ja tilaisuuden lopuksi voi tutustua kahteen kvanttifysiikkaa ja taidetta yhdistävään näyttelyyn englanninkielisten tutkijoiden johdolla.

Ohjelma:

8.30 Aamupalatarjoilu alkaa

8.45–8.50 Jukka Pekola: Tilaisuuden avaus

8.50–9.00 Pertti Hakonen: Kvanttitutkimuksen nykytila, yritykset ja koulutustarpeet

9.00–9.10 Päivi Törmä: Aallon kvanttitutkimusalue

9.10–9.15 Ilkka Tittonen: Kvanttiteollisuus ja täydennyskoulutustarpeet

9.15–9.20 Mikko Möttönen: Kvanttitutkimuksen kaupallistaminen tapausesimerkein

9.20–9.25 Lauri Parkkonen: Kvanttiteknologian käyttö aivomittauksissa

9.25–9.40 Kaikkien tutkijoiden yhteinen Q&A, paikalla on myös EU:n Quantum Flagship -tutkimusaloitteen strategisen neuvottelukunnan puheenjohtaja Jürgen Mlynek

9.40–9.45 Jukka Pekola: Päätössanat

9.45–9.55 Caterina Foti: mahdollisuus tutustua kahteen kvanttinäyttelyyn Dipolissa

Katso kvanttiaamukahvien tarkempi ohjelma ja materiaalit

Ilmoittauduthan kvanttikahveille viimeistään maanantaina 13.6. Tiina Aulanko-Jokirinteelle tai Ville Heirolalle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset ja haastattelutiedustelut:

Tiina Aulanko-Jokirinne
Viestintäkoordinaattori, Aalto-yliopisto
p. 050 441 0615
tiina.aulanko-jokirinne@aalto.fi

Ville Heirola
Viestintäkoordinaattori, Aalto-yliopisto
p. 050 479 5373
ville.heirola@aalto.fi

Kuvat

Aalto-yliopistossa tehtävän kvanttitutkimuksen vaikutukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen. Kuva: Mikko Raskinen.
Aalto-yliopistossa tehtävän kvanttitutkimuksen vaikutukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen. Kuva: Mikko Raskinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Ikuinen liike on mahdollista – Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa havainnoitiin kahden fysiikan lait haastavan aikakiteen välistä vuorovaikutusta10.6.2022 12:35:47 EEST | Tiedote

Aikakiteet ovat aineen olomuoto, jossa hiukkaset liikkuvat ikuisesti toistuvassa rytmissä ilman ulkopuolista energiaa. Tutkijat onnistuivat luomaan Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa kaksi aikakidettä ja tarkkailemaan niiden välistä vuorovaikutusta. Tulevaisuudessa aikakiteitä voi hyödyntää erilaisissa laitteissa, kuten kvanttitietokoneiden muistina.

Uusi tutkimushanke selvittää ensimmäistä kertaa, esiintyykö Suomen asuntolainamarkkinoilla etnisyyteen perustuvaa syrjintää2.6.2022 11:44:10 EEST | Tiedote

Esimerkiksi Yhdysvalloissa etnisiin vähemmistöihin kuuluvat kansalaiset maksavat asuntolainoistaan enemmän kuin muut, vaikka luottokelpoisuus olisi sama. Vähemmistöjen lainahakemukset myös hylätään muita useammin – silloinkin, kun päätöksen tekee algoritmi. Tutkijan mukaan mahdollinen syrjintä aiheuttaisi Suomessa taloudellista eriarvoisuutta pitkälle tulevaisuuteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme