Schneider Electric

Tilakohtaiset huonesäätimet huolehtivat vieraiden viihtymisestä uudistuneessa hotelli Kimmelissä

Jaa
Sisustussuunnittelu asetti värivaatimuksia myös huonesäätimille: Schneider Electricin säädinsarjasta löytyi toivotut sävyt.
Sisustussuunnittelu asetti värivaatimuksia myös huonesäätimille: Schneider Electricin säädinsarjasta löytyi toivotut sävyt.
  • Muunneltavien kokoustilojen ja yli kahdensadan hotellihuoneen olosuhteita seurataan ja säädetään automaation avulla Sokos Hotel Kimmelissä Joensuussa.
  • Automaatiotoimittaja Schneider Electricin huonesäätimillä optimoidaan hotelli-, kokous- ja tapahtumatalon eri tilojen lämmitystä, jäähdytystä ja puhallinnopeutta. Digitaalisen eValvomo-palvelun avulla kiinteistöjen olosuhteita seurataan reaaliajassa.
  • Pilvipalveluna toteutetun eValvomon kautta Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kiinteistöjen toimintavarmuudesta huolehditaan ympäri vuorokauden.


Joensuussa toimiva Original Sokos Hotel Kimmel on avautunut täysin uudistuneena.

– Kimmelin uudistaminen oli 19,5 miljoonan euron projekti, jossa saneerattiin pääosin vanhaa vuonna 1977 avattua hotellikiinteistöä, mutta rakennettiin myös uutta. Samalla päivitettiin kiinteistön tekniikka, ja kokonaan uutena automaatiojärjestelmään tuotiin tilakohtaiset huonesäätimet, kertoo Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kiinteistöpäällikkö Jani Lehikoinen.

Tilakohtaisen hallinnan avulla hotellikävijöiden viihtyminen varmistetaan optimaalisilla olosuhteilla. Kimmelin automaatiourakan toteuttaneen Schneider Electricin huonesäätimien avulla jokaisen tilan lämpötilaa, kosteutta ja hiilidioksidipitoisuutta seurataan reaaliajassa ja säädetään tarvittaessa. Mukavuustekijöiden lisäksi huonesäätimillä optimoidaan energiatehokkuutta.

– Hotellissa vieraileva asiakas pystyy myös itse säätämään tilan lämmitystä, jäähdytystä ja puhallinnopeutta, kertoo huoltopäällikkö Arto Nesterinen Schneider Electricin Joensuun tiimistä.

Kimmeliin on saneerauksen yhteydessä rakennettu kokonaan uusi kokousosasto, jonka tilat ovat muuntojoustavat.

– Kimmelissä on mahdollista järjestää yli 600 hengen kokouksia, mutta tarvittaessa kokoussiipi voidaan jakaa 12 erilliseen tilaan. Automaatio seuraa, mikä kokonaisuus on milloinkin käytössä ja seuraa sen olosuhteita, kuten lämpötilaa ja ilmanvaihtoa. Automaation avulla olosuhteista saadaan käyttäjille viihtyisät tilan koosta riippumatta, Nesterinen kertoo.

Valvomossa seurataan kiinteistöjen toimintaa

Schneider Electric huolehtii Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kiinteistöjen automaation toimintavarmuudesta ympärivuorokautisen päivystyspalvelun avulla. Päivystys- ja huoltopalveluiden keskittäminen automaation toimittajalle tukee kiinteistönhallinnan ylläpitoa kokonaisvaltaisesti.

– Päivystyksen tavoitteena on reagoida olosuhteisiin ennakoiden. Jos ongelmia ilmenee, huoltopalvelun kautta paikalle saadaan aina apu mahdollisimman nopeasti, sanoo Nesterinen.

Päivystyspalvelussa kiinteistökohteet on yhdistetty Schneider Electricin digitaaliseen eValvomo-alustaan. Pilvipalvelun kautta kiinteistöjen olosuhteita voi seurata web-selaimella reaaliajassa ja missä vain. Valvomoon on liitetty myös Schneiderin toimittamat EcoStruxure Building Operation -kiinteistönhallintajärjestelmä ja Esmi-paloilmoitinjärjestelmä.

– Käyttäjä pystyy myös reagoimaan kiinteistöstä tuleviin hälytyksiin ja tekemään tarvittavat toimenpiteet etänä. Näin valvomo tekee ylläpidosta tehokkaampaa.

Lisätietoja:

Jukka Romppanen, ratkaisumyyntipäällikkö, Schneider Electric

puh. 050 4059661, jukka.romppanen@se.com

Jani Lehikoinen, kiinteistöpäällikkö, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

puh. 010 762 2033, jani.lehikoinen@sok.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sisustussuunnittelu asetti värivaatimuksia myös huonesäätimille: Schneider Electricin säädinsarjasta löytyi toivotut sävyt.
Sisustussuunnittelu asetti värivaatimuksia myös huonesäätimille: Schneider Electricin säädinsarjasta löytyi toivotut sävyt.
Lataa
Schneider Electricin automaatiota oli käytössä Sokos Hotel Kimmelissä jo ennen saneerausta. Uudistusprojektin yhteydessä tekniikka nykyaikaistettiin ja järjestelmiä laajennettiin.
Schneider Electricin automaatiota oli käytössä Sokos Hotel Kimmelissä jo ennen saneerausta. Uudistusprojektin yhteydessä tekniikka nykyaikaistettiin ja järjestelmiä laajennettiin.
Lataa
Tilakohtainen olosuhteiden hallinta on toteutettu Sokos Hotel Kimmelissä Schneider Electricin huonesäädinjärjestelmän avulla.
Tilakohtainen olosuhteiden hallinta on toteutettu Sokos Hotel Kimmelissä Schneider Electricin huonesäädinjärjestelmän avulla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Schneider Electric Suomen johtajat kasvattavat vastuualueitaan Pohjoismaissa ja Baltiassa21.10.2021 08:54:17 EEST | Tiedote

Schneider Electricin Suomen sähkönjakelu- ja sähköasennuskalusteiden liiketoimintajohtaja Kim Långström on nimitetty yhtiön Power Products -yksikön liiketoimintajohtajaksi 1.10.2021 alkaen vastuualueenaan Pohjoismaat ja Baltia. Uudessa roolissaan Långström vastaa Schneiderin sähkönjakeluliiketoiminnasta Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yksikön toiminta on Långströmille tuttua, sillä Power Products -liiketoimintayksikön kehittäminen Nordic-tasolla on ollut hänen vastuullaan jo syksystä 2019 lähtien. – Sähkönjakelussa on tapahtumassa murros digitalisaation myötä. Sähkön saatavuus, tehokkuus, turvallisuus ja verkkoon kytkettävyys (Power Story) ovat nousseet entistä suurempaan arvoon esimerkiksi datakeskuksissa ja sairaaloissa kaikissa Pohjoismaissa, Långström sanoo. – Kim Långströmin siirtyminen Nordic Balticiin on Schneider Electricin globaalilta tasolta tullut selkeä osoitus laajasta arvostuksesta Suomen maayhtiön toimintaa kohtaan. Jo aiemmin Schneiderin työntekijöiden rooleja on kasvatettu

Langaton kotiautomaatio avaa mahdollisuudet kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen12.10.2021 13:01:49 EEST | Tiedote

Älykoti on kustannustehokas ratkaisu sekä kuluttajalle että rakentajalle, sillä säätö- ja mittauslaitteet voidaan vaivattomasti integroida olemassa oleviin laitteisin. Älykäs koti mahdollistaa energian säästämisen helposti ja mukavasti tehden kodista samalla turvallisemman. Asiantuntija näkee aurinkopaneeleissa energiatehokkaan asumisen tulevaisuuden. Aurinkopaneelit ja -kerääjät toimivat Suomessa tehokkaasti helmikuun lopulta aina lokakuun lopulle saakka. Langattomat ja kyberturvalliset älykotiratkaisut ovat helppoja ja kustannuksiltaan maltillisia toteuttaa, sillä ne eivät edellytä olemassa oleviin kaapelointeihin puuttumista. – Uusi langaton tekniikka avaa mahdollisuudet olemassa olevien kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen ja nostaa ne älykotiluokkaan, sanoo Schneider Electricin myyntijohtaja Jouni Kekäläinen. Älykäs koti säätelee energiankulutusta silloinkin, kun käyttäjä ei itse muista olla aktiivinen valinnoissaan. – Älykäs kotiautomaatio ohjaa lämmitystä eli sen avull

Pelastusopiston paloteatterissa Kuopiossa testataan paloilmoitinlaitteita aitoja tilanteita mallintamalla4.10.2021 10:53:27 EEST | Tiedote

Pelastusopiston paloteatteri Kuopiossa on ainutlaatuinen tila, jossa voidaan järjestää alkupalon kehittymistä ja paloteknisten laitteiden toimintaa havainnollistavia näytöksiä opiskelijoille ja muulle yleisölle. Paloteatterin valvomojärjestelmä ja paloilmoitin uusittiin syksyn 2020 aikana. Uusittu Esmi Sense FDP-paloilmoitinkeskus on liitetty Schneider Electricin Fire Expert -ratkaisuun, jota voi seurata ja käyttää etänä web-selaimen kautta. Etäkäytön ansiosta järjestelmiä voi käyttää reaaliajassa mistä vain. Palolasien takana sijaitsevassa paloteatterin polttotilassa havainnollistetaan muassa paloilmaisimien ja sammutuslaitteistojen reagointia ja toimintaa erilaisissa alkupalotilanteissa. – Havaintojen perusteella opitaan palon alkuvaiheen kehittymisestä sekä siitä, miten erilaiset ilmaisintyypit reagoivat erilaisiin alkupaloihin. Se parantaa opiskelijoiden osaamista ja kykyä antaa neuvontaa ja ohjausta ilmaisinvalintoihin pelastusviranomaisen työssään kentällä, Pelastusopiston vanhem

Mediakutsu ti 12.10.: Kiinteistöjen ja teollisuuden kestävät ratkaisut vaativat digitalisaatiota28.9.2021 12:15:28 EEST | Tiedote

Digital Media & Industry Analyst -tapahtuma | online tiistai 12.10.2021 klo 14.15-16 Energianhallinnan ja automaation digitaalisen muutoksen asiantuntija Schneider Electric järjestää virtuaalisen Innovation Summit World Tour 2021 -kiertueen ja Innovation Summit World Tour 2021 Live Media & Industry Analyst -konferenssin 12. lokakuuta. Tapahtumassa kuullaan, kuinka Schneiderin asiakkaat ja kumppanit rakentavat liiketoimintaa, joka huomioi ympäristöarvot ja on joustava koko elinkaaren ajan. Tilaisuudessa on mahdollista keskustella myös Schneider Electricin globaalin johtoryhmän jäsenten kanssa ja saada vastauksia kysymyksiin reaaliajassa. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan, mitkä asiat muovaavat kestävän kehityksen, energian ja automaation tulevaisuutta sekä tutustumaan uusimpiin innovaatioihimme. Näin osallistut: Tapahtuma toteutetaan verkossa ja se on englanninkielinen. Voit ilmoittautua mukaan tapahtumaan osoitteessa: https://events.se.com/ereg/newreg.php?eventid=200230604&categoryid=2017

Saarioisten Huittisten tehtaalla tehty järjestelmäintegraatio parantaa paloturvallisuutta ja tuo käyttöön sujuvuutta22.9.2021 13:07:12 EEST | Tiedote

Saarioisten Huittisten tehtaalla paloturvallisuutta valvoo Schneider Electricin Esmi-paloilmoitinjärjestelmä. Paloilmoitinjärjestelmän integrointi kiinteistönhallinta-alustaan mahdollistaa järjestelmän etäkäytön. Graafinen käyttöliittymä tehostaa paikantamisnopeutta palohälytystilanteessa. Tiedote, 22.9.2021 – Saarioinen Oy:n Huittisten tuotantolaitoksella työskentelee noin 150 henkilöä. Henkilöstön ja tehtaan paloturvallisuudesta huolehtii Schneider Electricin automaattinen Esmi-paloilmoitinjärjestelmä. Paloilmoitinjärjestelmä integroitiin Schneider Electricin EcoStruxure-kiinteistöhallinta-alustaan, minkä ansiosta järjestelmään saatiin etäkäyttö- ja infonäyttöominaisuudet. Integraation myötä järjestelmän tila- ja ohjaustoiminnot voidaan todeta selkeän graafisen käyttöliittymän, verkon tai kosketusnäytöllisen infonäytön kautta. – Esmi Sense FDP- ja FX-paloilmoitinjärjestelmät integroituna kiinteistönhallinta-alustaan ja sen mahdollistamiin palveluihin siirtävät turvallisuuden ja käyte

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme