Sarastia Rekry Oy

"Tilanne on vaikea” Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä ottaa käyttöön Sarastia Rekryn sijaispalvelun

Jaa

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä (RAS) ottaa käyttöön Sarastia Rekryn sijaispalvelun toukokuun alusta alkaen. RAS vastaa Raahen, Pyhäjoen ja Siikajoen yhteensä 33 000 asukkaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. Hyvinvointikuntayhtymässä on noin tuhat työntekijää.

Ulla Pyykkönen toivoo, että yhteystyö vapauttaa resursseja esimiestyöhön.
Ulla Pyykkönen toivoo, että yhteystyö vapauttaa resursseja esimiestyöhön.

–Olemme positiivisella mielellä ja jännitys on suuri, sillä odotukset ovat korkealla, kertoo va. hoidon ja hoivan palvelujen tulosalueen johtaja Ulla Pyykkönen.

–Tilanne on vaikea, sanoo Ulla Pyykkönen suoraan kysyttäessä henkilökunnan saatavuudesta.

Tämän hetken haasteet kiteytyvät hyvin RAS:in yhtymähallituksen esityslistalla. Hallitus käsitteli Sarastia Rekryn ottamista yhteistyökumppaniksi kokouksessaan 30.3.

Henkilöstön saatavuuteen liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet merkittävästi koko maassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja myös RASHKY:n alueella viimeisen vuoden aikana. (…)

Henkilöstön heikkoon saatavuuteen kulminoituvat nyt paitsi henkilöstön, myös esimiesten työssä jaksamisen ongelmat ja haasteet.

Henkilöstön riittävyyden turvaamiseksi on esimerkiksi Hoidon ja hoivan tulosalueella jouduttu/joudutaan vähentämään vuorohoidon asiakaspaikkoja sekä Kotirannassa että Jokikartanossa, jotta lakisääteinen henkilöstömitoitus saadaan turvattua asumispalveluissa ja kotihoidossa kaikki palvelun tarpeessa olevat asiakkaat hoidettua.

Esimiesten työ on tällä hetkellä 100 prosenttia rekrytointia ja siihen liittyvää järjestelyä, jotta asiakkaat saataisiin edes välttävästi ja turvallisesti hoidettua. (ote kokouksen pöytäkirjasta)

Ulla Pyykkönen toivookin, että juuri esimiestyöhön vapautuu aikaa nyt kun osa sijaishankinnasta ja -hallinnasta siirtyy Sarastia Rekrylle 2.5.

RAS:in rekrytointikoordinaattori Henna Jokimäki sanoo, että yhteistyön valmistelu eteni ripeästi.

–Kysyimme referenssejä tahoilta, jotka ovat jo Sarastia Rekryn asiakkaina ja Sarastia Rekry sai heiltä erittäin hyvää palautetta.

Keikkailu aloitetaan Sarastia Rekryn kautta Raahe, Pyhäjoki ja Siikajoki -alueilla aluksi ainakin ikääntyneiden palveluissa, koti-ja asumispalveluissa, osastohoidossa ja vammaispalveluissa.

Lisätietoja: Sarastia Rekryn toimitusjohtaja Jaana Jantola 050 4081321

RAS:in rekrytointikoordinaattori Henna Jokimäki 040 135 8586

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ulla Pyykkönen toivoo, että yhteystyö vapauttaa resursseja esimiestyöhön.
Ulla Pyykkönen toivoo, että yhteystyö vapauttaa resursseja esimiestyöhön.
Lataa
Henna Jokimäki odottaa innolla yhteistyötä Sarastia Rekryn kanssa
Henna Jokimäki odottaa innolla yhteistyötä Sarastia Rekryn kanssa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sarastia Rekry Oy
Sarastia Rekry Oy
Palokunnankatu 26, 3. kerros
13100 Hämeenlinna

+358 (0) 3 621 3900https://www.sarastiarekry.fi/

Vuoden 2021 aikana Sarastia Rekryn keikkatyöntekijät tekivät yli 2.7 miljoonaa sijaistyötuntia. Tämä on noin 360 000 työpäivää.

SaRen asiakasyksikköjä on noin 2300 noin 150 eri paikkakunnalla. Niihin tuli tilauksia eli henkilöstötarpeita viime vuonna n. 260 000.

Sarastia Rekryn Keikkatarinoita-podcast:

Keikkatarinoita

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sarastia Rekry Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme