Torikorttelit

Tilanvaltaajat tulevat Torikortteleihin – kokeilussa testataan kivijalan ulottuvuuksia

Jaa

Helsingin historialliseen keskustaan tulee uutta elämää, kun joukko erilaisia sisällöntuottajia, creatoreita ja vaikuttajia valtaa käyttöönsä Torikortteleiden vapaita liiketiloja aina kuukaudeksi kerrallaan. Kyse on Tilanvaltaajat-kokeilusta, jossa Torikorttelit yhteistyössä markkinointitoimisto PING Helsingin kanssa tutkii kaupunkikeskustan ja kivijalkakaupan kehittämisen haasteita ja mahdollisuuksia yhdistettynä sosiaalisen median kuluttajia liikuttavaan voimaan.

Torikorttelit. Kuva: Camilla Bloom
Torikorttelit. Kuva: Camilla Bloom

Sisällöllinen tilanvaltauskokeilu alkaa 1. helmikuuta ja ensimmäiset Tilanvaltaajat ovat Manuela Bosco ja Tuure Kilpeläinen joukkoineen. Vallattava tila on 84 neliötä Kiseleffin talosta, aivan Senaatintorin laidalta, osoitteesta Aleksanterinkatu 28.

– Tämä on meille todella upea ja inspiroiva mahdollisuus päästä kokeilemaan luovaa liiketilan käyttöä! Tuomme Torikortteleihin helmikuuksi Boskil popupin, joka on yhdistelmä taidetta, kulttuuria ja shoppailua Helsingin keskeisimmällä paikalla, iloitsevat Manuela ja Tuure.

Tilassa pääsee kokemaan mm. Manuelan uuden Mahdollisia Maailmoja -näyttelyn, nauttimaan Tuuren musiikista ja tietysti myös ostamaan Boskilin tuotteita. Miltä mahtavat kuulostaa esimerkiksi Tuuren säveltämät meditaatiokappaleet Manuelan joogamatoille?

Uusia universumeja

Helmikuun jälkeen Torikortteleiden tiloihin tulee aina kuukausittain uusia valtaajia. Luvassa on mm. teemoja kotimaanmatkailusta muotiin, kirjoihin ja designiin.

– Mielenkiinnolla odotamme minkälaisen universumin vaikkapa toimittaja-tietokirjailija Ina Mikkola loihtii tilaansa. Tai millä keinoin matkamedia Tripsterin väki sekä joukko matkailun sisällöntuottajia tulee lievittämään patoutunutta matkailuviettiämme. Torikortteleissa tapahtuvien kohtaamisten ohella on hankkeen keskiössä monipuolisten sisältöjen viestiminen tilanvaltaajien sosiaalisen median kanavissa, kertoo toimitusjohtaja Inna-Pirjetta Lahti PING Helsingistä, joka yhdessä Torikortteleiden kanssa valitsee sopivat kumppanit projektiin.

Tilanvaltaajat-kokeilun tarkoituksena on testailla vuoden ajan hyvin luovastikin sitä minkälaiset sisällöt toimivat kivijalassa ja mitkä eivät, ja miten liikennettä voidaan ohjata somen avulla. Kokeilu tuo katutasoon aiemmin lähinnä somessa esiintyneitä teemoja, henkilöitä ja brändejä. Parhaimmillaan kivijalkaan voi syntyä kokonaan uudenlaisia käyttötarkoituksia ja konsepteja.

– Mietimme, että mitä jos joukko somessa toimivia vaikuttajia saisi maksutta liiketiloja käyttöönsä. Mitä ja miten he siellä tekisivät? Voisiko kivijalka olla enemmänkin kuin pelkkä kauppa: tapahtumatila, verkkokaupan showroom, shop in shop, työhuone, taidegalleria, erilaisten striimausten ja podcastien studio, muotinäytösten, lanseerausten ja tastingien kotipesä…? ideoi Torikortteleiden viestintäpäällikkö Salla Salo.

Laajemmassa kontekstissa kyse on koko kaupunkikeskustan tulevaisuuden pohdinnasta ja kehittämisestä. Hiljenevä kaupunkikeskusta ja kivijalan tulevaisuus ovat nousseet kuumaksi puheenaiheeksi erityisesti nyt korona-aikaan.

– Verkkokauppa, ostoskeskukset ja nyt tietysti vielä korona ovat imeneet kaupunkikeskustojen elinvoimaa. Helsingin kaupungin omistamana kiinteistökehitysyhtiönä haluamme ehdottomasti olla aktiivisesti mukana kehittämässä mielenkiintoista, eloisaa ja viihtyisää kaupunkikeskustaa ja auttamassa palautumista uuteen normaaliin, sanoo Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Tervetuloa tutustumaan Boskil popuppiin ja Tilanvaltaajat-kokeiluun (os. Aleksanterinkatu 28)! Koronaturvallisuussyistä emme pidä yksittäistä avajaistapahtumaa, mutta avausviikolla olemme kaikki paikan päällä ainakin keskiviikkona 3.2. klo 10-12.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Torikorttelit, viestintäpäällikkö Salla Salo
0405193151, salla.salo@torikorttelit.fi

PING Helsinki, toimitusjohtaja Inna-Pirjetta Lahti
0503760824, inna@pinghelsinki.fi

Boskil, operatiivinen johtaja Katri Juva
0504949971, juvakatri@gmail.com

Kuvat

Torikorttelit. Kuva: Camilla Bloom
Torikorttelit. Kuva: Camilla Bloom
Lataa
Tuure Kilpeläinen ja Manuela Bosco. Kuva: Meeri Koutaniemi
Tuure Kilpeläinen ja Manuela Bosco. Kuva: Meeri Koutaniemi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Torikorttelit
Torikorttelit
Katariinankatu 1, 2. krs
00100 Helsinki

https://www.torikorttelit.fi

Torikorttelit – Uudelle elämälle avattu Helsingin historiallinen keskusta

Torikorttelit on kolme korttelillista kuvankauniita katuja ja rakennuksia, suloisia sisäpihoja, persoonallisia putiikkeja, kiinnostavaa kulttuuria ja merellisen keskustan tunnelmaa.

Senaatintorin ja Kauppatorin välissä sijaitsevien Torikortteleiden virastokäytössä olleet tilat on historiallisessa muutoksessa palautettu liike- ja ravintolatiloiksi, sisäpihat avattu läpikuljettaviksi ja oleskeltaviksi. Torikortteleita kehittää kaupungin tytäryhtiö Helsingin Leijona Oy yhteistyössä kaupunkilaisten, yrittäjien ja kaupungin virastojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Torikorttelit

Tilanvaltaajat-kokeilu on tuonut uudenlaista vilinää Torikortteleihin8.12.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Jo lähes vuoden jatkunut Tilanvaltaajat-kokeilu on ollut menestys Torikortteleissa. Valtaajat ovat tuoneet kukin vuorollaan kortteleihin uudenlaista vilinää, ja vastavuoroisesti saaneet itse kokeilla kivijalassa erilaisia luoviakin liiketoiminnan muotoja. Joulukuussa Tilanvaltauksia on peräti kaksi: Taiteilijapariskunta Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan Koutaffa Pop up Art Shop, sekä Torikortteleiden toimijoiden oma joulukauppa ja talviterassi, Orange Market.

Munakauppa 2.0 avautuu Torikortteleihin – uudenlainen Foodhub tarjoaa lähiruokaa kontaktittomasti29.3.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Pääsiäisviikolla Torikortteleissa aloittaa toimintansa Uudenmaan ruoan Foodhub, joka tuo herkullisen valikoiman lähiruokaa tarjolle aivan Helsingin ytimeen, Senaatintorin laidalle. Munakauppa 2.0 on lähiruoan noutopiste, josta kukin voi noutaa tilaamansa tuotteet täysin kontaktittomasti. Nopeimmat ehtivät tilaamaan vielä pääsiäisherkut suoraan maatiloilta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme