Sisäasiainministeriö / Inrikesministeriet

Tilapäisiä rajaylityspaikkoja Suomen ja Venäjän välisellä maarajalla vähennetään

Jaa
Tilapäisten rajanylityspaikkojen määrä vähenee Suomen ja Venäjän välisellä maarajalla. Valtioneuvosto antoi tänään torstaina 10.2. asetuksen rajanylityspaikoista sekä rajatarkastustehtävien jakamisesta niillä annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta.

Huhtikuun alusta 2011 alkaen tilapäisiä rajanylityspaikkoja ovat Haapovaara (Ilomantsi), Inari (Lieksa), Karttimo (Suomussalmi), Kurvinen (Kuusamo), Leminaho (Ilomantsi) ja Parikkala. Tilapäisten rajanylityspaikkojen listalta poistuivat Karikangas, Kivipuro, Kokkojärvi, Onkamo, Puitsi, Rajakangas, Ruhovaara, Uukuniemi, Valkeavaara ja Virtaniemi.

Asetusmuutos perustuu Rajavartiolaitoksen päällikön ja Venäjän rajavartiopalvelun johtajan marraskuussa 2010 allekirjoittamaan uuteen pöytäkirjaan Suomen ja Venäjän rajalla olevista tilapäisistä rajanylityspaikoista.

Rajanylityspaikkojen vähentämisellä ei ole merkittäviä käytännön vaikutuksia, sillä Venäjältä Suomeen tulevien puunkuljetusten vähenemisen takia osa poistettavista rajanylityspaikoista on jo ollut suljettuina ja muissa rajanylitysten määrä on ollut vähäinen. Tilapäisten rajanylityspaikkojen sulkeminen ei vaikuta itärajan kansainvälisten rajanylityspaikkojen toimintaan.

Lisätietoja: lainsäädäntöneuvos Jaana Heikkinen, 071 872 1602

Tietoja julkaisijasta

Sisäasiainministeriö / Inrikesministeriet
Kirkkokatu 12 / PL 26
00023 Valtioneuvosto

071 878 0171http://www.intermin.fi

Sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton ministeriö

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sisäasiainministeriö / Inrikesministeriet