Helsingin yliopisto

Tilapioneerit esittää: M.Y. Fest 5.5.2018

Jaa

Tilapioneerit-kurssin opiskelijat kutsuvat kaikkia kaupunkilaisia mukaan Myyrmäen sydämeen kaupunkikulttuuritapahtumaan. He näyttävät miten kolossaalinen konttori muuttuu yhden päivän ajaksi eloisaksi olohuoneeksi. Tilojen väliaikaiskäyttöä kehittävällä Tilapioneerit-kurssilla on opiskelijoita Helsingin yliopistosta ja Aalto-yliopistosta.

Maantieteen yliopistonlehtori Ramio Ratvio (ensimmäinen vasemmalta) vetää jo kuudennen kerran tilojen väliaikaiskäyttöä tutkivaa kurssia.
Maantieteen yliopistonlehtori Ramio Ratvio (ensimmäinen vasemmalta) vetää jo kuudennen kerran tilojen väliaikaiskäyttöä tutkivaa kurssia.

Kaikille avointa ja yhteisöllistä kaupunkikulttuuria

M.Y. Fest on kokeellinen ja maksuton kaupunkitapahtuma, jossa annetaan yleisölle mahdollisuus nauttia monipuolisesti kulttuurista. M.Y. Fest tarjoaa alustan osallistua, tehdä, nähdä ja kokea! Luvassa on osallistavaa taidetta, makuja maailmalta sekä erilaisia aktiviteetteja. Tapahtumassa kuullaan myös visioita Myyrmäen alueen mahdollisista kehityssuunnista ja tulevaisuudesta. Tämän lisäksi luvassa on kaiken ikäisille suunnattua yllätysohjelmaa, joka tarkentuu tapahtuman päivämäärän lähestyessä. Pyrimme luomaan poikkitaiteellisen ja kokeilunhaluisen kokemuksen vierailijoillemme. Tapahtuma järjestetään Myyrmäessä Colosseum-rakennuksessa (Rajatorpantie 8) lauantaina 5.5.2018 klo 11–18.

— Haluamme luoda kaikille avoimen matalan kynnyksen tapahtuman yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa Myyrmäen naapuruston elävöittämiseksi, sanoo uskontotieteen opiskelija Anni Kinnunen, joka osallistuu maantieteen yliopistolehtori Rami Ratvion vetämälle kurssille.

Tapahtumaan kuuluvan iltajuhlan tuottaa vantaalainen kaupunkikulttuuriyhdistys Kaupungin Kaiku ry. Iltajuhla on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille ja se järjestetään klo 20-04. Colosseumin suuri konttorihalli muuttuu silloin tanssilavaksi, discoksi ja teknoluolaksi. Musiikkityylien lisäksi tapahtuma yhdistää myös eri-ikäiset ja erilaiset ihmiset. Tanssit aloittaa Vaskivuoren lukion big band, tanssiorkesteri ja bilebändi. Puolenyön jälkeen valot himmenevät ja komentoon siirtyvät teknomiehet Ilkka S, Kitkatone ja Man Jorge.

Vajaakäyttöisille kiinteistöille uusia käyttötarkoituksia

Tilapioneerit-kurssi kokoaa 30 Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston opiskelijaa monitieteiseksi työryhmäksi ideoimaan tulevaisuuden käyttöjä Vantaan Myyrmäkeen valtion sähköyhtiön entiseen pääkonttoriin. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupungin, työeläkeyhtiö Elon ja kiinteistöhallintayhtiö Newsecin kanssa. Myös alueen asukkaat ovat mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa tapahtumaa.

Colosseumiksi nimetystä rakennuksesta havitellaan nyt länsivantaalaisten uutta olohuonetta.

Tavoitteena on edistää kiertotalouden periaatteita kaupunkitilan käytössä ja etsiä ennakkoluulottomia ideoita vajaakäyttöisen kiinteistön uusiksi käyttötarkoituksiksi. Teemaa mukaillen tapahtumassa käytettävä irtaimisto on mahdollisesti noudettavissa uusiokäyttöön tapahtuman jälkeisenä sunnuntaina.

—Tarkoituksena on saada tila muuttumaan toimistosta toimintaan — konttorista kulttuuriin, sanoo tapahtuman ohjelmatuottaja yhteiskuntapolitiikan opiskelija Ulriika Hyry Helsingin yliopistosta.

Suomen Arkkitehtiliiton palkitsema vuoden 2017 tilateko

Kuudennen kerran pidettävä kurssi järjestetään osana Sitran Kiertotalousopetusta kaikille koulutusasteille -hanketta.

Suomen Arkkitehtiliiton Helsingin ja Uudenmaan osasto palkitsi Tilapioneerit vuoden 2017 tilatekona.

Lisätietoa:

Rami Ratvio, maantieteen yliopistonlehtori, rami.ratvio@helsinki.fi, 050 359 4572

Olli Siitonen, tohtorikoulutettava, olli.siitonen@helsinki.fi

Frida Wikblad, opiskelija, M.Y. Fest (viestintä), frida.wikblad@helsinki.fi, 044 978 4296

Facebook, Twitter & Instagram: Tilapioneerit

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Maantieteen yliopistonlehtori Ramio Ratvio (ensimmäinen vasemmalta) vetää jo kuudennen kerran tilojen väliaikaiskäyttöä tutkivaa kurssia.
Maantieteen yliopistonlehtori Ramio Ratvio (ensimmäinen vasemmalta) vetää jo kuudennen kerran tilojen väliaikaiskäyttöä tutkivaa kurssia.
Lataa
Entinen sähköyhtiön pääkonttori Myyrmäessä muuttuu länsivantaalaisten olohuoneeksi yhden päivän ajaksi.
Entinen sähköyhtiön pääkonttori Myyrmäessä muuttuu länsivantaalaisten olohuoneeksi yhden päivän ajaksi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Entinen ulkoministeri toimi epävirallisena yhteyshenkilönä Suomen ja Eurooppaliikkeen välillä11.4.2019 10:21:07 EESTTiedote

Helsingin yliopiston väitöskirjassa osoitetaan, kuinka Neuvostoliittoa koskeneiden ulkopoliittisten rajoitteiden vuoksi Hjalmar J. Procopén kaltaisen merkittävän yksityishenkilön toiminnalle syntyi sekä tilaisuus että tarve. Omalla toiminnallaan Hjalmar J. Procopé pyrki epävirallisesti turvaamaan Suomen etuja länsi-integraation alkuaikoina. Procopé oli toiminut Suomen ulkoministerinä maailmansotien välisenä aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme