Espoon kaupunki - Esbo stad

Tilastot ja tutkimukset -kuukausitiedote maaliskuu 2018

Jaa

Tammikuun 2018 lopulla Espoossa oli työttömiä yhteensä 11 968 ja työttömyysaste 8,5 %. Eetvartti-julkaisu on ilmestynyt, artikkeleissa esim. Länsimetro on ollut toiminnassa vasta joitakin kuukausia, mutta uusi metrolinja on vaikuttanut asuntomarkkinoihin jo vuosia.

Eetvartti 1/2018 -julkaisu on ilmestynyt

Ajankohtaista Eetvartti – Espoon toimintaympäristökatsauksessa:

  • Länsimetro on ollut toiminnassa vasta joitakin kuukausia, mutta uusi metrolinja on vaikuttanut asuntomarkkinoihin jo vuosia
  • Espoo kasvaa keskimäärin 4 600 asukkaalla vuodessa
  • Espoolaiset tyytyväisiä palveluihinsa

Varttitiedot IV neljännes 2017:

  • Espoon väestö joulukuun 2017 lopussa oli ennakkotietojen mukaan 279 284 asukasta
  • Työttömyyden laskusuuntaus jatkuu edelleen, tosin sen ennustetaan hidastuvan Espoossa
  • Yritystyöpaikkojen määrässä varovaista kasvua vuodentakaisesta
  • Yritysten liikevaihdon vahva nousu jatkui, myös henkilöstömäärä kääntyi nousuun viime vuonna
  • Asuntorakentaminen oli vuonna 2017 ennätyksellistä. Myönnetyt rakennusluvat ennakoivat asuntorakentamisen jatkuvan vilkkaana myös tulevina vuosina.

Eetvartti-neljännesvuosijulkaisu

Koko viime vuoden jatkunut työttömyyden laskusuuntaus jatkui tammikuussa

Tammikuun 2018 lopulla Espoossa oli työttömiä yhteensä 11 968 ja työttömyysaste 8,5 %. Koko maan työttömyysaste oli 10,9 %. Alle 25-vuotiaita oli Espoossa työttömänä 1039 ja 50 vuotta täyttäneitä 4320. Pitkäaikaistyöttömiä (yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita) oli 4258 eli 35,5 % työttömistä. Espoon työ- ja elinkeinotoimistossa oli 2259 avointa työpaikkaa.

Vuodentakaiseen verrattuna Espoossa oli tammikuun lopulla työttömiä 15,2 % (2139 henkeä) vähemmän ja työttömyysaste oli 1,5 prosenttiyksikköä alhaisempi. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli 21 % (270 henkeä) vuodentakaista vähemmän ja pitkäaikaistyöttömiä 29 % (1728 henkeä) vuodentakaista vähemmän. Nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyyden laskun jyrkkyys selittyy suurelta osin siitä, että työvoimahallinto on vuoden 2017 alusta lähtien poistanut rekistereistä ”haamutyöttömiä” eli henkilöitä, jotka ovat jo aiemmin saattaneet siirtyä avoimille työmarkkinoille, oppilaitokseen tai eläkkeelle, mutta eivät ole ilmoittaneet muutoksesta TE-toimistolle.

Laajempi neljännesvuosittainen työttömyyskatsaus Eetvartti-julkaisussa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työttömyys ja Eetvartti-julkaisu: Tietopalvelupäällikkö Petri Lintunen, petri.lintunen@espoo.fi, puh. 043 8265 211

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme