Espoon kaupunki - Esbo stad

Tilastot ja tutkimukset -kuukausitiedote marraskuu 2017

Jaa

Espoon väestö syyskuun 2017 lopussa oli ennakkotietojen mukaan 277 730 asukasta. Syyskuun 2017 lopulla Espoossa oli työttömiä yhteensä 12 354 ja työttömyysaste oli 8,8 %.

Väestönmuutokset Espoossa 2016 ja 2017, tammi-syyskuu

Espoon väestö syyskuun 2017 lopussa oli ennakkotietojen mukaan 277 730 asukasta. Väestö kasvoi edeltävän 12 kuukauden aikana 3 150 asukkaalla. Edellisvuoteen nähden syntyneitä ja kuolleita oli vähemmän samoin maahan- ja maastamuuttaneita. Ainoastaan kuntien välinen muutto kasvoi.

Tammi-syyskuussa Espoon väestöä lisäsi eniten syntyneiden enemmyys kuolleisiin nähden 41 prosenttia. Maan sisäinen muuttoliike lisäsi väestöä 36 prosentin verran ja nettosiirtolaisuuden osuus väestönkasvusta oli 23 prosenttia.

Vieraskielisiä asukkaita syyskuun lopussa oli 44 300 ja heidän osuutensa väestönkasvusta oli jonkin verran alle 70 prosenttia.

Väestönmuutosten ennakkotiedot

Laajempi neljännesvuosittainen katsaus Eetvartti-julkaisussa

Työttömyyden lasku jatkui vahvana syyskuussa

Syyskuun 2017 lopulla Espoossa oli työttömiä yhteensä 12 354 ja työttömyysaste oli 8,8 %. Koko maan työttömyysaste oli 10,5 %. Alle 25-vuotiaita oli Espoossa työttömänä 1081. Naisia oli 47,8 % työttömistä. Pitkäaikaistyöttömiä (yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita) oli 4786 eli 38,7 % työttömistä.

Työttömien määrä oli syyskuussa 1325 henkeä (13,4 %) vuodentakaista pienempi. Työttömyysaste oli 1,4 prosenttiyksikköä alhaisempi kuin vuotta aiemmin.  Alle 25-vuotiaita työttömiä oli 22,6 % vähemmän ja pitkäaikaistyöttömiä oli 24,5 % vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Nuoriso- ja etenkin pitkäaikaistyöttömyyden voimakas lasku on osittain tilastoharhaa, sillä TE-toimiston kuluvan vuoden alussa käynnistämät määräaikaishaastattelut ovat ”siivonneet” työvoimahallinnon asiakasrekistereistä pois ns. haamutyöttömiä.  Kyseessä ovat henkilöt, jotka ovat jo aiemmin saattaneet siirtyä avoimille työmarkkinoille, oppilaitokseen tai eläkkeelle, mutta eivät ole ilmoittaneet muutoksesta TE-toimistolle.  Nuorisotyöttömyyden väheneminen tosin alkoi jo huomattavasti ennen määräaikaishaastattelujen aloittamista, joten nuorisotyöttömyyden määrän lasku on todennäköisesti suuremmalta osin aitoa kehitystä verrattuna pitkäaikaistyöttömyyden tilastoituun vähentymiseen.

Kuukausikatsaus Espoon työttömyydestä: espoo.fi > Työttömyys kuukausittain

Laajempi neljännesvuosittainen katsaus Eetvartti-julkaisussa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Väestönmuutokset: Tutkija Teija Jokiranta, teija.jokiranta@espoo.fi, puh. 043 8265 208
Työttömyys: Tietopalvelupäällikkö Petri Lintunen, petri.lintunen@espoo.fi, puh. 043 8265 211

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Rut Bryks och Tapio Wirkkalas samlingar visas för första gången på EMMA17.11.2017 09:07Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseum och Tapio Wirkkala Rut Bryk Stiftelsen i samarbete med Esbo stad öppnar idag Rut Bryks och Tapio Wirkkalas unika personliga samlingar och arkiv på EMMA. I annexet som döpts till Aukio och reserverats för design visas arkivens och samlingarnas mångsidiga innehåll i ett särskilt visningslager. Samtidigt öppnar Aukios första tillfälliga utställning, STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective med formgivaren Harri Koskinen som kurator. Utställningen pågår ända till den 22 april 2018.

Rut Bryk’s and Tapio Wirkkala’s collections are presented for the first time at EMMA17.11.2017 09:05Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art and Tapio Wirkkala Rut Bryk Foundation are opening a Rut Bryk’s and Tapio Wirkkala’s unique collection today. EMMA’s design-focused annex named Aukio will present the diverse nature of archives and collections in the form of a visible storage. Aukio will also see the opening of its first changing exhibition, STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective, which is curated by Harri Koskinen and open until 22 April 2018.

Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan kokoelmat ensimmäistä kertaa esillä EMMAssa17.11.2017 09:00Tiedote

EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa avaavat tänään ainutlaatuisen Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan kokoelman EMMAssa. Aukioksi nimetyssä muotoilulle omistetussa laajennuksessa esitellään arkistojen ja kokoelmien runsautta katseluvaraston muodossa. Samanaikaisesti aukeaa Aukio-tilan ensimmäinen vaihtuva näyttely, muotoilija Harri Koskisen kuratoima STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective, joka on esillä 22.4.2018 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme