Espoon kaupunki - Esbo stad

Tilastot ja tutkimukset -kuukausitiedote syyskuu 2021

Jaa

Espoon väestö oli vuoden 2021 heinäkuun lopussa ennakkotietojen mukaan 295 400 asukasta. Lomautettujen määrä laskee, mutta vailla työsuhdetta olevien työttömien määrä kasvaa.

Espoon väestö oli vuoden 2021 heinäkuun lopussa ennakkotietojen mukaan 295 400 asukasta

Ennakkotietojen mukaan Espoon väestö kasvoi tammi-heinäkuun aikana 2 630 asukkaalla, mikä on 850 asukasta enemmän kuin vastaavana ajankohtana edellisvuonna. Syntyneitä oli 190 lasta edellisvuotta enemmän, kuolleita 20 vähemmän. Luonnollinen väestönlisäys kasvoi 200 henkilöllä edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Kuntien välinen nettomuutto oli voitollinen 60 asukkaan verran ja 370 asukasta enemmän kuin edellisvuonna. Maahanmuutto kasvoi 150 hengellä, mutta espoolaisten muutto ulkomaille väheni. Nettosiirtolaisuus kasvoi edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta 150 henkilöllä.

Vuoden 2021 väestönkasvuksi tulee tammi-heinäkuun ennakkotietojen perusteella 4 500 asukasta. Kuntien välinen muuttoliike on ollut hyvin vaihtelevaa kuukausittain, joskus tappiollista joskus voitollista. Tämän vuoden kokonaisväestönkasvu riippuu pääosin maan sisäisen muuttoliikkeen loppuvuoden kehityksestä, jota on vaikea ennustaa.

Tammi-heinäkuussa Espoon väestöä lisäsi eniten maahanmuutto. Nettosiirtolaisuuden osuus väestönkasvusta oli 58 prosenttia, luonnollisen väestönlisäyksen osuus oli 39 prosenttia ja kuntien välisen muuton kolme prosenttia. 

Espoo sai muuttovoittoa pohjoismaista 60 ja EU-maista 440 asukkaan verran. Suurin osa Espoon saamasta muuttovoitosta ulkomailta yleensä tulee pohjoismaiden ja EU-maiden ulkopuolelta, tammi-heinäkuussa määrä oli 960 asukasta. Tällä hetkellä 34 prosenttia muuttovoitosta ulkomailta tulee pohjois- tai EU-maista.

Vieraskielisiä asukkaita (Trimble Locus -tietokannan Väestöosan mukaan) oli heinäkuun lopussa 58 300, mikä on 19,7 prosenttia koko väestöstä ja heidän osuutensa vuoden 2021 tammi-heinäkuun väestönkasvusta oli 88 prosenttia.

Laajempi neljännesvuosittainen katsaus väestönmuutoksista Eetvartti-julkaisussa

Lomautettujen määrä laskee, mutta vailla työsuhdetta olevien työttömien määrä kasvaa

Heinäkuun 2021 lopulla Espoossa oli työttömiä yhteensä 17 933 ja työttömien osuus työvoimasta oli 12,0 %. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 12,3 %. Alle 25-vuotiaita oli Espoossa työttömänä 1841 ja 50 vuotta täyttäneitä 5801. Naisia oli 49 % työttömistä. Pitkäaikaistyöttömiä (yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita) oli 7126 eli 40 % työttömistä.

Vaikka työttömyys oli alhaisempi kuin vuosi sitten heinäkuussa, on se edelleen huomattavasti korkeampi kuin ennen koronarajoitusten alkua. Lomautettujen määrä laskee, mutta vailla työsuhdetta olevien työttömien määrä kasvaa. Etenkin pitkäaikaistyöttömyys kasvaa voimakkaasti.

Vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna Espoossa oli heinäkuun lopulla työttömiä 14 % (2978 henkeä) vähemmän ja työttömyysaste oli kaksi prosenttiyksikköä alhaisempi. Koko maassa työttömiä oli vajaa 17 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Espoossa 26 % (639 henkeä) vuodentakaista vähemmän. Sen sijaan pitkäaikaistyöttömiä oli 65 % (2804 henkeä) enemmän vuodentakaiseen verrattuna.

Tuoreimmat työttömyystiedot PowerBI-esityksenä

Kuukausikatsaus Espoon työttömyydestä: Työttömyys kuukausittain
Laajempi katsaus työllisyydestä ja työttömyydestä neljännesvuosittain Eetvartti-julkaisussa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Väestönmuutosten ennakkotiedot: Tutkija Teija Jokiranta, teija.jokiranta@espoo.fi, puh. 043 8265 208
Työttömyys: Tietopalvelupäällikkö Petri Lintunen, petri.lintunen@espoo.fi, puh. 043 8265 211

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tartunnanjäljityksen tilanne helpottanut Espoossa24.9.2021 16:00:10 EEST | Tiedote

Espoon tartunnanjäljityksen pitkäjänteisen työn ja saatujen lisäresurssien ansiosta viive tartunnanjäljityksessä on pienentynyt huomattavasti. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden tartunnanjäljitys on pystytty aloittamaan pääsääntöisesti 1-2 vuorokauden kuluessa positiivisesta testituloksesta. Tavoittelemme edelleen aktiivisesti myös niitä sairastuneita, joiden positiivinen testitulos on saatu syyskuun alkupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme