Kustannusosakeyhtiö Otava

Tilda Laaksosen Jäljillä 2 -uutuuskirja tuo päivänvaloon seitsemän arvoituksellista, eurooppalaista rikosmysteeriä

Jaa
Tilda Laaksonen lukeutuu Suomen suosituimpiin podcast-juontajiin. Jäljillä 2 –uutuuskirjassaan hän nostaa päivänvaloon seitsemän arvoituksellista rikostapausta Euroopasta.

Siepattiinko 20-vuotias glamour-malli pimeän verkon ihmiskauppaa varten? Onko 1990-luvulta asti irlantilaisia järkyttäneiden nuorten naisten katoamistapausten takana sarjamurhaaja? Mitä tapahtui Vatikaanissa asuvalle nuorelle tytölle matkalla huilutunnille?  

Suomen suosituimman rikospodcastin tekijä Tilda Laaksonen kertoo Jäljillä 2 –uutuuskirjassaan rikosmysteereistä tuttuun tarinalliseen, empaattiseen ja kunnioittavaan tapaansa. Hän valottaa niin rikosten tutkintaa, uhrien viimeisiä liikkeitä kuin rikosten tekijöiden motiivejakin.  

“Olen käyttänyt kirjaa varten lukuisia erilaisia julkisia lähteitä, esimerkiksi dokumenttisarjoja, uutisartikkeleita, podcasteja ja kirjoja. Olen myös lukenut rikosten tekijöiden ja uhrien omaisten sekä tutkijoiden haastatteluja ja hyödyntänyt teksteissä heidän kommenttejaan”, Laaksonen kertoo.  

Kirjan tapauksia ei ole aiemmin käsitelty Laaksosen podcastissa. Hänen ensimmäinen kirjansa Jäljillä – Selvittämättömiä rikostapauksia meiltä ja maailmalta julkaistiin syksyllä 2021 ja nousi valtavaksi myyntimenestykseksi.  

Tilda Laaksonen (s. 1994) on sosiaalisen median vaikuttaja ja podcast-juontaja. Hän on käsikirjoittanut ja juontanut Suomen kuunnelluinta truecrime -podcastia vuodesta 2018. Hän on kiinnostunut rikoksista ja rikollisuudesta yhteiskunnallisena ilmiönä. Laaksosen Jäljillä-podcast on kuunneltavissa PodMe-palvelussa. 

 

Jäljillä 2 – Kiehtovia rikosmysteerejä maailmalta on arvostelu- ja käsittelyvapaa 24.2. Teos ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Tilda Laaksosen itsensä lukemana äänikirjana.  

 

Pdf-vedokset ja Tilda Laaksosen haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Tilda Laaksonen. Kuva: Jonne Räsänen, Otava.
Tilda Laaksonen. Kuva: Jonne Räsänen, Otava.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Anu Patrakan Arvoton vie Portugalin pimeille kujille – uuden dekkarisarjan tapahtumat pohjaavat todellisiin rikoksiin21.3.2023 13:56:39 EET | Tiedote

Arvoton kertoo ”kahden kerroksen” maahanmuuttajista. – Viime vuosina Portugalissa on tullut toistuvasti ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaista syntyperää olevia ihmisiä on pidetty käytännössä orjina tai heitä on muutoin riistetty. Työnvälittäjät ovat useimmiten itsekin ulkomaalaisia, ja kun kaksi näin eriarvoisessa asemassa olevaa ihmistä kohtaa, se johtaa helposti konfliktiin, Patrakka sanoo.

Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin20.3.2023 14:07:00 EET | Tiedote

Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme