Bazar Kustannus

Tilhi on hurja ja herkkä esikoisromaani sijoituslapsista ja rikkinäisistä perheistä

Jaa

Karoliina Niskasen esikoisromaani Tilhi on kertomus hylätyiksi tulleista ja rakkaudettomuuden runtelemista lapsista ja aikuisista. Osin tosielämän tapahtumiin perustuvan tarinan kertojanäänen kepeydessä, rytmissä ja jopa riehakkuudessa voi kuulla kaikuja kirjailijan rap-musiikki- ja teatteritaustasta. Niskasen sanat osuvat maaliin tarkasti ja jättävät jälkensä.

Kansikuva (kansi: Sanna-Reeta Meilahti)
Kansikuva (kansi: Sanna-Reeta Meilahti)

On ilta. Inkeri Suomisen pieni vauva tuhisee untaan, ja Inkerillä on aikaa alkaa kirjoittaa. Hänen on kirjoitettava muistot eläviksi, hänen on kerrottava tarinansa sille ainoalle ihmiselle, joka voisi auttaa häntä löytämään Tilhin, hänen kadonneen pikkuveljensä.

Tilhi tuli osaksi Suomisen perheen elämää heiveröisenä ja hauraana sijoituslapsena, vähän omituisena linnunpoikana, jolla oli oranssi irokeesi ja luiset siivet. Inkeri oli vasta kaksitoistavuotias, mutta hän näki tarkasti, enemmän kuin aikuiset. Senkin, miten Tilhin silmät paloivat pelkoa.

”Vuosia sitten eräs minulle hyvin läheinen ihminen huostaanotettiin. Hänellä on nyt asiat hyvin ja rakastavia aikuisia ympärillään. Seurasin kuitenkin läheltä tuota prosessia, ja sen aiheuttamat tunteet saivat minut kiinnostumaan lastensuojelun teemoista. Koin tarvetta olla jotenkin hyödyksi, ja mietin, kuinka voisin omalta osaltani antaa jotakin sellaisille nuorille, joilla ei ole kotona turvallista. Tai sellaisille vanhemmille, jotka ovat joutuneet luopumaan tai päättäneet luopua omasta lapsestaan”, Karoliina Niskanen kertoo.

Karoliina Niskanen (s. 1987) valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta ja on työskennellyt niin näyttelijänä kuin ohjaajanakin. Hän on myös kiertänyt useissa lastenkodeissa ja nuorisokodeissa pitämässä työpajoja ja esittämässä osallistavaa teatteria. Teatterityön ja kirjoittamisen ohessa Niskanen keikkailee rap-muusikkona festareilla, klubeilla ja pubeissa.

Niskanen sai kipinän esikoisromaaniinsa kirjoittamastaan näytelmästä ja Peltirumpu-nimisestä produktiosta. Tilhin tarinaan on ammennettu aineksia myös tosielämästä, kuten kirjaa varten tehdyistä haastatteluista.

Karoliina Niskanen: Tilhi
302 sivua | Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana

Karoliina Niskanen esiintyy tekee ja esittää musiikkia rap-artistina MC Pyhä Lehmä. Tilhi on hänen tekemänsä kappale esikoisromaanin teemoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansikuva (kansi: Sanna-Reeta Meilahti)
Kansikuva (kansi: Sanna-Reeta Meilahti)
Lataa
Karoliina Niskanen (kuva: Uupi Tirronen)
Karoliina Niskanen (kuva: Uupi Tirronen)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus Oy on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 60 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme