Vaasan kaupunki - Vasa stad

Till ny chef för ungdomsverksamheten i Vasa har Mika Pietilä valts

Dela

Till ny chef för ungdomsverksamheten vid Vasa stad har 13.9 valts magistern i samhällsvetenskaper Mika Pietilä.

Bild: Minna Lehtinen
Bild: Minna Lehtinen

Pietilä inleder sitt arbete i början av november.

- I Vasa görs ett bra ungdomsarbete mångsidigt med olika metoder och på flera ställen. Jag ser med intresse och öppet sinne fram emot att få fördjupa mig i ungdomsarbetet i Vasa och i de ungas tankar om ungdomsarbetets service och verksamhet, säger Pietilä.

Tjänsten söktes av sex personer och på intervju kallades fyra sökande.

Intervjugruppen bestående av medlemmar i utbildningsnämnden, representanter för bildningssektorn och en representant för personalen föreslog enhälligt för nämnden att Mika Pietilä skulle väljas till chef för ungdomsverksamheten. Nämnden valde Pietilä utgående från intervjugruppens bedömning.

Pietilä är magister i samhällsvetenskaper inom magisterprogrammet för ungdomsarbete och ungdomsforskning.

- Dessutom är jag utexaminerad samhällspedagog (YHS) och ungdoms- och fritidsledare och har avlagt specialyrkesexamen i ledarskap. För närvarande förstärker jag mitt kunnande med att avlägga yrkeslärarexamen.

Vasas nuvarande chef för ungdomsverksamheten Tuula Ahonpää går i pension 1.10.

För Karlebysonen är Vasa ett bekant fritidsresmål

Pietilä, som är hemma från Karleby och för närvarande bor i Uleåborg, har en lång erfarenhet av ungdomsarbete och ungdomspolitik.

- Jag har börjat med ungdomsarbete år 1996 och varit verksam med olika uppgifter inom ungdomsarbetet. Jag har varit klubbledare, ungdomsledare, informationstjänstledare, planerare, projektchef och specialsakkunnig, säger Pietilä.

Senast har Pietilä varit anställd vid Uleåborgs stads ungdomsservice, i ett riksomfattande kompetenscenter för ungdomsarbete.

Vasa är bekant för Pietilä genom bl.a. olika samarbetsformer.

- I min nuvarande befattning har jag fått samarbeta med Vasas ungdomsservice i olika projekt, och detsamma var fallet när jag jobbade på Karleby stad. Redan under ungdomsåren var Vasa ett fritidsresmål som den unge mannen från Karleby gillade, säger Pietilä.

Kontakter

Bilder

Bild: Minna Lehtinen
Bild: Minna Lehtinen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Gripbar, krambar och omöjlig – Årets unga konstnär 2022 Emma Jääskeläinens privatutställning i Kuntsi museum för modern konst30.9.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Årets unga konstnär 2022 är Emma Jääskeläinen. Konstnären, som är känd för sina massiva stenskulpturer, gör konst som är mångfasetterad, materialmedveten och lekfull. Konstverken visas på Kuntsi museum för modern konst 1.10 2022–29.1 2023. Samtidigt visas Kristian Krokfors utställning Forever Young. Krokfors, som är född i Österbotten, valdes till den allra första Årets unga konstnär 1984.

Käteen mahtuva, halattava, mahdoton – Vuoden nuori taiteilija 2022 Emma Jääskeläisen yksityisnäyttely Kuntsin modernin taiteen museossa30.9.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden nuori taiteilija 2022 on Emma Jääskeläinen. Massiivisista kiviveistoksista tunnetun taiteilijan monisäikeinen, materiaalitietoinen ja leikillinenkin taide esittäytyy Kuntsin modernin taiteen museossa 1.10.2022–29.1.2023. Samaan aikaan nähdään ensimmäiseksi Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 1984 valitun pohjalaissyntyisen Kristian Krokforsin näyttely Forever Young.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum