SDP EDUSKUNTA

Timo Harakka: Lapset ja nuoret on saatava liikkeelle

Jaa

- Yksikään lapsi tai nuori ei saa joutua luopumaan harrastuksesta siksi, että perheellä ei ole varaa. Seuraavan hallituksen on sitouduttava lasten ja nuorten oikeuksiin, linjaa kansanedustaja Timo Harakka (sd).


Harakka järjesti tiistai-iltana Kauniaisissa keskustelutilaisuuden koripallomaajoukkueen päävalmentajan Henrik Dettmannin kanssa. Dettmann esitti tammikuussa Ylen nettikolumnissa suurta panostusta lasten ja nuorten liikuntaan. Teksti jaettiin Facebookissa 40 000 kertaa.


- Olemme esittäneet ”suomalaista Islannin mallia”, joka takaa jokaiselle nuorelle oikeuden liikkua ja harrastaa. Islannissa on onnistuttu kääntämään nuorten syrjäytyminen määrätietoisilla yhteisillä toimilla. Samaa asennetta tarvitaan Suomenkin nuorten avuksi, Harakka sanoo.


Harrastukset kouluun, kuljetusrumba seis, jokaisen harrastus taataan


SDP:n malli on kolmiosainen. Ensiksi toteutetaan joustava koulupäivä, johon sisältyy iltapäiväharrastuksia koulun tiloissa. Toiseksi toiminnan järjestäjät vastaavat entistä enemmän ja korvausta vastaan kuljetuksista erillisiin suorituspaikkohin ja harrastuksesta kotiin. Kolmanneksi luodaan harrastustili, jolla varmistetaan että nuoren harrastaminen ei kariudu kalliisiin seuramaksuihin.


- Kori- ja jalkapallossa vuosimaksut yltävät helposti 600-1000 euroon. Koripalloseura Tapiolan Honka nosti esimerkillisellä tavalla ongelman esiin kertoessaan, että 1400 jäsenestä noin sata joutuu hakemaan maksuhelpotusta. Jalkapallon puolella Palloliiton Helsingin piiri jakoi ylijäämäänsä juniorimaksujen alentamiseen, mutta vielä varakkaampi Uudenmaan piiri ei armoa tuntenut, Harakka ihmettelee – kolmen 6-18-vuotiaan lapsen isänä.


- Seuraavan hallituksen on sitoutettava vanhemmat ja koulut, seurat ja muut järjestäjät, kunnat ja valtio kääntämään suunta pois nuorten liikkumattomuudesta ja syrjäytymisestä kohti osallisuutta ja yhdessä tekemisen iloa. Kyse ei ole mistään sanahelinästä. Vastaan SDP:n vaihtoehtobudjetista, jossa yhteiseen tehtävään on varattu kunnollinen summa, 50 miljoonaa euroa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmä teki henkilövalintoja ryhmän toimielimiin18.4.2019 14:05:55 EESTTiedote

SDP:n eduskuntaryhmä on valinnut puheenjohtajakseen Antti Lindtmanin ja varapuheenjohtajiksi Johanna Ojala-Niemelän ja Suna Kymäläisen. Valinnat olivat yksimielisiä. Ryhmän työvaliokuntaan valittiin Kim Berg, Maria Guzenina, Mika Kari, Ilmari Nurminen ja Katja Taimela. Uusi ryhmäjohto pitää infotilaisuuden tänään heti ryhmäkokouksen päätyttyä eduskunnan päärakennuksen auditoriossa (arviolta klo 15).

Lauri Ihalaisen puhe Työttömien Keskusjärjestön vuosikokouksessa17.4.2019 09:00:00 EESTTiedote

Arvoisat kokousedustajat ja ystävät Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tunnusmerkki on pyrkimys kohti tasa-arvoista yhteiskuntaa ja työelämää, missä kaikki pysyvät mukana. Ajassa on liikaa eriarvoisuutta ja talouskasvu ei ole koskenut kaikkia. Hyvinvointiyhteiskunnan yksi keskeisistä tavoitteista on luoda edellytykset sille, että työllisyysaste on mahdollisimman korkea naisille, miehille ja vaikeammin työmarkkinoille pääseville. Korkea työllisyysaste on yksi keino rahoittaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta vahvistavat julkiset palvelut, koulutus ja sosiaaliset suojaverkot. Yhden prosentin työllisyysasteen nosto tuo noin miljardin tuloja Suomen julkiseen talouteen. Nostamalla työllisyysastetta tuetaan yhteiskunnan toimivuutta ja yhteiskunnallista tasa-arvoa. Työ ei ole vain keino tulla toimeen – se on enemmän Oikeus työhön ihmisarvoa kunnioittaen on Työttömien Keskusjärjestön osuva viesti kaikille – erityisesti päättäjille. Työ ei ole ihmisarvon mitta, mutta se on enemmän kuin vain kein

SDP:n Ilmari Nurminen: Hoitajamitoitus on korjattava – kuluneen hallituskauden heikennyksiin on puututtava13.4.2019 09:21:00 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Ilmari Nurminen muistuttaa, että tulevalla vaalikaudella vanhustenpalvelun epäkohtiin on puututtava nopeasti. - Tuntuu ettei mene päivääkään ilman ikäviä uutisia vanhustenhoivasta. On järkyttävää, ettei tähän ongelmaan olla kyetty puuttumaan aikaisemmin. Nyt on viimeinen hetki hoitaa asiat sellaiseen kuntoon, että hoiva- ja hoitohenkilökunta voi tehdä työnsä inhimillisissä olosuhteissa ja että jokainen vanhus saa heille kuuluvan hyvän ja yksilöllisen hoivan. - On selvä asia, että tarvitsemme lisää lääkäreitä ja hoitajia huolehtimaan ihmisten laadukkaasta hoidosta ja hoivasta. On todella tärkeää, että 0,7 minimihoitajamitoitus kirjataan lakiin. - Edellinen hallitus heikensi vanhusten hoivaa esimerkiksi vesittämällä nykyisen, ennestään riittämättömän hoitajamitoituksen ehtoja niin, että hoitovahvuuteen on voitu laskea mukaan myös ammattihenkilöstöön kuulumattomat. Tämäkin epäkohta pitää huomioida vanhuspalvelujen ongelmia korjatessa, Nurminen toteaa.

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Hoitaja hoitaa juuri niin hyvin kuin hänen annetaan hoitaa13.4.2019 08:34:55 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen muistuttaa, että puhe riittävästä hoitohenkilökunnan määrästä on paras keino parantaa hoiva- ja hoitotyön laatua ja ammattilaisten työssä jaksamista - Parasta hoivaa antavat sellaiset hoitajat, joiden työolosuhteista huolehditaan asianmukaisella tavalla. Uupunut ja ylikuormitettu hoitaja ei pysty tekemään työtään niin hyvin kuin haluaisi. Hoitajamitoituksen parantaminen ei yksin riitä, mutta se on silti toimenpiteenä välttämätön, painottaa Mäkisalo-Ropponen. Mäkisalo-Ropposen mukaan hoivatyön jatkuva kiire uuvuttaa hoitajia myös ammatti-identiteetin ja todellisuuden välisen ristiriidan kautta. - Hoitajat tietävät, miten työssä pitäisi toimia, mutta heille ei anneta mahdollisuuksia toimia oman ammattietiikkansa mukaisella tavalla. Tässä on yksi syy siihen, miksi kymmeniä tuhansia hoitoalan koulutettuja työntekijöitä on viime vuosina hakeutunut pois oman alan töistä. - Riittävä hoitajamitoitus ja työolosuhteiden inhimillistäminen parantaisivat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme