Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Timo Parvelan koskettava lastenromaani Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen herää eloon uutena lastenoopperana

Jaa

Timo Parvelan lastenkirja Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen kääntyy musiikkiteatterin ja oopperan kielelle, kun Anna Noran säveltämä teos saa kantaesityksensä 21.11.2018 Kanneltalossa.

Maukka, Väykkä ja karhu Murhinen, kuva Terho Vihavainen, kredit Eija Mizohata
Maukka, Väykkä ja karhu Murhinen, kuva Terho Vihavainen, kredit Eija Mizohata

”Esitys on pieni tarina suuresta aiheesta: elämän ohikiitävyydestä, jokaisen ainutlaatuisuudesta ja elämän jakamisen merkityksestä” sanoo säveltäjä Anna Nora. Karhu Murhinen on huikea tarina pienen olennon rohkeudesta elää epätodennäköinen elämä ja on kirjailija Timo Parvelan lempitarina Maukka ja Väykkä -kirjojensa joukossa.

Esiintyjinä tässä KLAPS ry:n ja Kanneltalon tuottamassa esityksessä on klovnerian ja oopperan monitaituri Jouni Bäckström, Karhu Murhinen. Uusina ryhmän jäseninä esiintymässä nähdään impro-oopperan uranuurtaja sopraano Jenni Lättilä, Väykkä ja oopperakomedienne Annami Hylkilä, Maukka. Orkesterissa soittavat klarinetisti Markus Kaarto ja pianistina säveltäjä Anna Nora itse.

Vauhdikkaista oopperaohjauksistaan tunnettu Juulia Tapola ohjaa lastenmusikaalin kantaesityksen ja sydämellisen visualisoinnin luo Eija Mizohata, maskeerauksen loihtii Silja Nuotio. Satumaisen maailman valaisee Helena Roivainen. KLAPS klassista lapsille ry tuottaa kantaesityksen yhdessä Kanneltalon kanssa.

”Nyt tuntuu etuoikeutetulta saada olla ohjaajana toteuttamassa näyttämöteosta tästä herkullisesta ja ajatuksia herättävästä kirjasta”, toteaa ohjaaja Juulia Tapola. ”Harjoituksissa on hekotettu, jättimäisen jalkapallon lentäessä minne sattuu, ja itketty Anna Noran säveltämien riipaisevan kauniiden melodioiden äärellä. Kantaesityksen haasteiden edessä on usein todettu Väykän sanoin: elämä on joskus Pöh ja jatkettu eteenpäin” kertoo Tapola.

Hyväntuulinen musiikkiteatteriesitys sopii aivan nuorellekin lapsiyleisölle, mutta tarinalla on sanomansa myös meille aikuisille (kesto n. 45 minuuttia). päiväkoti- ja koululaisesitykset ovat ryhmille ilmaisia ja perhe-esitysten liput saa lippupisteestä 6€:n hintaan.

Sävellys: Anna Nora
Teksti: Timo Parvela
Ohjaus: Juulia Tapola
Visualisointi: Eija Mizohata
Valosuunnittelu: Helena Roivainen

Karhu Murhinen: Jouni Bäckström, baritoni
Maukka: Annami Hylkilä, sopraano
Väykkä / Possu Röhkötti: Jenni Lättilä, sopraano
Lapsikuoro

Pianisti: Anna Nora
Klarinetti: Markus Kaarto

Tuotanto: KLAPS klassista lapsille ry ja Kanneltalo
Suomen Kulttuurirahasto on tukenut kantaesityksen valmistamista merkittävästi.

Esitykset Kanneltalossa

ke 21.11. klo 12 Lehdistöennakko
Ke 21.11.2018 klo 18 kantaesitys
To 22.11 klo 9 ja 11
Pe 23.11 klo 9 ja 11
La 24.11 klo 13 ja 15                                                   

Liput 6€, päiväkoti- ja koululaisnäytökset ilmaisia, ilmoittautuminen Kanneltalon nettisivuilla.

Lisätietoja: klapsry@gmail.com ja verkkosivuiltamme www.Klaps.fi

* * * * * * * * *

Hyvä toimittaja

Olet sydämellisesti tervetullut lehdistönäytökseen 21.11. klo 12 tai kantaesitykseen 21.11. klo 18 (rajotettu määrä lippuja)

Varaa lippusi: milka.raisanen@hel.fi 

Lämpimin terveisin,

KLAPS klassista lapsille ry ja Kanneltalo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kanneltalon kulttuurituottaja Tiina Laukkanen
tiina.laukkanen@hel.fi
040 176 9173, 09 310 37841, http://www.kanneltalo.fi/yhteystiedot

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
anne.malmstrom@hel.fi
040334 1089
Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Viestintä- ja markkinointi

Kuvat

Maukka, Väykkä ja karhu Murhinen, kuva Terho Vihavainen, kredit Eija Mizohata
Maukka, Väykkä ja karhu Murhinen, kuva Terho Vihavainen, kredit Eija Mizohata
Lataa
Maukka, Väykkä ja karhu Murhinen, kuva Terho Vihavainen, kredit Eija Mizohata
Maukka, Väykkä ja karhu Murhinen, kuva Terho Vihavainen, kredit Eija Mizohata
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on rouhea teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Chinese New Year to be celebrated in Helsinki at Kansalaistori and in Oodi on 4 February 201921.1.2019 09:01Tiedote

Dancing dragons and lions abound in the Chinese New Year outdoor event on Monday 4 February 16:00–20:00 as the Year of the Dog changes to the Year of the Pig in accordance with the Chinese zodiac. In addition to dragons and lions, the celebrations at Kansalaistori and in Helsinki Central Library Oodi will feature performances from skilled groups of artists arriving from Beijing. Naturally, the wintry festivities will also include a Chinese New Year market, complete with food stalls. During the event, participants will also have the opportunity to watch a live broadcast of the Chinese New Year’s celebration in Beijing. The festivities culminate in fireworks at Töölönlahti.

Det kinesiska nyåret firas i Helsingfors på Medborgartorget och i Ode 4.2.201921.1.2019 09:00Tiedote

Måndagen den 4 februari kl. 16–20 dansar drakar och lejon för att fira det kinesiska nyåret i ett utomhusevenemang, då Hundens år byter till Grisens år enligt det kinesiska horoskopet. Festen sprider sig från Medborgartorget till centrumbiblioteket Ode och utöver de dansande drakarna och lejonen ser vi också uppträdanden av skickliga konstnärsgrupper från Peking. Det kinesiska nyårets marknad med sina matstånd är också en väsentlig del av denna vinterkarneval. Vid evenemanget kan man också följa med de kinesiska nyårsfestligheterna i direktsändning från Peking. Festligheterna kulminerar i fyrverkeri vid Tölöviken.

Kiinalaista uuttavuotta vietetään Helsingissä Kansalaistorilla ja Oodissa 4.2.201921.1.2019 08:59Tiedote

Lohikäärmeet ja leijonat tanssivat kiinalaisen uudenvuoden ulkoilmatapahtumassa maanantaina 4. helmikuuta klo. 16–20 kun Koiran vuosi vaihtuu Sian vuodeksi kiinalaisessa horoskoopissa. Kansalaistorille ja keskustakirjasto Oodiin levittäytyvässä juhlassa nähdään tanssivien lohikäärmeiden ja leijonien lisäksi Pekingistä saapuvien taidokkaiden taiteilijaryhmien esityksiä. Kiinalaiset uudenvuoden markkinat ruokakojuineen ovat nekin olennainen osa talvista karnevaalia. Tapahtumassa voi myös seurata kiinalaisen uudenvuoden juhlallisuuksia suorana lähetyksenä Pekingistä. Juhlan huipennuksena ilotulitukset paukkuvat Töölönlahdella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme