Oulun yliopisto

Todistusvalintojen tulokset julkaistu hakijoille Opintopolussa - pääsykokeet jatkuvat Oulun yliopistossa

Jaa

Oulun yliopiston opiskelijavalinnassa pääosa uusista opiskelijoista on nyt valittu ylioppilastutkintotodistusten perusteella. Loput opiskelupaikat täytetään valintakokeiden perusteella. Hakijat saavat tietoa todistusvalintojen tuloksista ja valintojen etenemisestä henkilökohtaisesti Oma Opintopolku -palveluun.

Todistusvalinnalla täytetään yli puolet Oulun yliopiston aloituspaikoista, ja luvut vaihtelevat hakukohteittain. Todistusvalintojen osalta tulokset on ilmoitettu hakijoille viimeistään 31.5.2021. Todistusvalinnan lisäksi Oulun yliopistoon valitaan opiskelijoita valintakokeiden kautta. Myös avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi osaan koulutuksista.

Hakijoita Oulun yliopistoon oli tämän kevään toisessa yhteishaussa yli 20 000, ja haettavana oli yhteensä 2755 aloituspaikkaa kandidaatti- ja maisteriohjelmiin.

Opiskelijavalinnat etenevät edelleen

Yliopistojen opiskelijavalinnat ovat edelleen käynnissä valintakokeilla, jotka jatkuvat Oulun yliopistossa 11.6.2021 saakka. Edessä on vielä esimerkiksi humanististen alojen, kauppatieteiden ja luonnontieteiden valintakokeita. Valintakoeaikataulut löytyvät Oulun yliopiston verkkosivuilta. 

Koronapandemian vuoksi Suomen yliopistojen kevään ja kesän 2021 valintakokeet toteutetaan tarkoin turvallisuusjärjestelyin, lue lisää järjestelyistä UNIFIn sivuilla. 

Valintojen etenemistä voi seurata Omassa Opintopolussa. Tiedot päivittyvät sitä mukaa, kun valinnat etenevät. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7. Varasijoilta voi tulla hyväksytyksi 2.8. saakka. Lisätietoa valintojen etenemisestä Opintopolku-palvelusta.

Jo kesällä on mahdollista aloittaa avoimen yliopiston opinnot, joiden perusteella voi hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi ilman pääsykoetta kevään 2022 yhteishaussa. Avoimen väylän kautta haettavien aloituspaikkojen määrä on kasvanut, ja kevään yhteishaussa 2021 niitä oli 247. Lue lisää avoimen väylän opinnoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun yliopisto, koulutuspalvelut, kehittämispäällikkö Anne Talvio, Anne.Talvio@oulu.fi, puh. 0294 484 048
Viestintäasiantuntija Kaisu Koivumäki, kaisu.koivumaki@oulu.fi, p. 050 4344 261

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitös: Kotitalouksille tarjottavat tuet avainasemassa uusiutuvan energian käytön lisäämisessä16.6.2021 13:45:00 EEST | Tiedote

Aurinko- ja tuulivoiman odotetaan olevan keskeisessä roolissa tulevaisuuden hiilineutraalissa, uusiutuviin energialähteisiin perustuvassa sähköntuotannossa. Säästä riippuvan tuotannon lisääminen ei ole kuitenkaan ongelmatonta sähkömarkkinoille, joilla kysynnän ja tarjonnan vaihtelu on yleensä hyvin säännönmukaista ja ennustettavaa. Avainasemassa ovat kotitalouksille tarjottavat tukimuodot.

Pohjoisen kaupungit näyttävät palautuvan koronapandemiasta hyvin14.6.2021 09:58:00 EEST | Tiedote

Koronapandemia on ollut ennen kaikkea terveyskriisi, mutta sen vaikutukset ovat heijastuneet laajasti myös yhteiskunnan muille osa-alueille. Pohjoisen Suomen, Ruotsin ja Norjan kaupungit näyttävät palautuvan pandemiasta hyvin osittain siksi, että julkinen sektori on niissä kansallista tasoa suurempi työllistäjä. Yksityisen sektorin työpaikat ovat osoittautuneet turvattomammiksi kriisin aikana.

Uusi tutkimus vahvistaa Levänluhdan olleen pääasiassa naisten ja lasten kalmisto10.6.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston ja Helsingin yliopiston arkeologit vahvistivat uusin menetelmin, että Levänluhtaan haudatut aikuiset olivat pääasiassa naisia. Aiemmat tulkinnat levänluhtalaisten erityisestä pienikokoisuudesta naisten kohdalla voitiin kumota. Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Levänluhta on yksi tunnetuimmista esihistoriallisista kalmistoista Suomessa. Ajanjaksolla noin 350–800 jaa. haudattiin vähintään sadan ihmisen ruumiit pieneen lampeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme