Ammattiliitto Pro

Toimihenkilöiden työtehtävät Sähköliiton työtaistelun aikana

Jaa

Ammattiliitto Pron hallitus käsitteli tänään 27.10.2017 kokouksessaan Sähköliiton työtaistelu-uhkia. Hallitus totesi, että Pron jäsenet tekevät mahdollisten työtaistelujen aikana vain omien työsopimuksiensa mukaiset työtehtävät. Prolaiset toimihenkilöt eivät osallistu mahdollisiin työtaistelutoimiin.

Prolla on oma valtakunnallinen työehtosopimus teknologiateollisuuden toimihenkilöille.

Pron hallitus totesi, että Pron jäsenten sopimusoikeudet tai työtehtävät eivät ole kiistan kohteena. Toimihenkilöt, asiantuntijat ja esimiehet pitäytyvät oman henkilökohtaisen työsopimuksen määrittelemissä työtehtävissä.

Sähköalan töissä työturvallisuusmääräykset ovat erittäin tiukat. Monet tehtävät ovat luvanvaraisia.

Useimmilla teknologia-alan työpaikoilla täydet tilauskannat aiheuttavat työkiireitä. Toimihenkilöt eivät voi laiminlyödä omia työtehtäviään.

Pron hallitus pitää tärkeänä, että Teknologiateollisuus ja Sähköliitto pääsevät kiistassa sopuun neuvottelemalla, ilman työtaisteluja. Se on tärkeää alan kilpailukyvyn turvaamiseksi.

Lisätietoja

Jorma Malinen
puheenjohtaja
puh. 050 576 0389

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Ammattiliitto Pro
Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1A
00180 HELSINKI

09 172 731http://www.proliitto.fi

Ammattiliitto Pron jäseniä ovat yksityisen sektorin koulutetut esimiehet ja asiantuntijat, alaan katsomatta.

Pro on suomalaisen työelämän ja työmarkkinoiden vahva ja vastuullinen vaikuttaja.

Pron perustehtävä on parantaa yksityisen sektorin jäsenten ja alalle kouluttautuvien, toimeentuloa eri elämäntilanteissa, hyvinvointia työssä ja vapaalla sekä kehittymis- ja työllistymismahdollisuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ammattiliitto Pro

Kemian työehdoista neuvottelutulos toimihenkilöille7.11.2017 13:38Tiedote

Ammattiliitto Pro ja Kemianteollisuus ry saavuttivat tänään neuvottelutuloksen alan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta. Neuvottelutulos on rakenteeltaan 2+1 vuotta. Sopimus pitää sisällään paikallisesti sopimalla toteutettavat 1,6 prosentin palkankorotukset sekä vuosille 2018 että 2019. Mikäli paikallista ratkaisua ei synny, palkkoja korotetaan kahden ensimmäisen sopimusvuoden aikana yhteensä 3,2 prosenttia liittojen sopimalla tavalla.