Aluehallintovirasto

Toiminta vastuullista Itä-Suomen ravintoloissa - aluehallintoviraston valvontahavaintoja loka-marraskuussa

Jaa

Itä-Suomen aluehallintoviraston valvontahavaintoja loka-marraskuussa anniskelupaikoista sekä paikoista, joissa ei ole anniskelulupaa. Tarkastuksia tehtiin yhteensä 63 toimipaikkaan.

Itä-Suomen aluehallintoviraston toiminta-alueen ravintoloissa koronaviruspandemia on tiedostettu hyvin ja toimenpiteitä on tehty asiakasturvallisuuden parantamiseksi. Käsien desinfiointimahdollisuus oli tarjolla kaikissa paikoissa ja siivousta oli tehostettu. Myös aukiolorajoitukset olivat kaikissa tarkastetuissa kohteissa tiedossa. Puutteita löytyi lähinnä suunnitelmista ja niiden tiivistelmistä. Myös ruuhkatilanteissa riittävän väljyyden pitäminen todettiin haasteelliseksi.

Puutteiden osalta aluehallintoviraston tarkastajat antoivat ohjausta suunnitelmien tekemiseen sekä istumapaikkojen järjestämiseen ohjeiden mukaisesti. Yhdelle toimijalle aluehallintovirasto antoi määräyksen hoitaa puutteet kuntoon. Aluehallintovirasto seuraa puutteiden korjaamista jälkitarkastuksilla.

Itä-Suomen aluehallintovirasto haluaa muistuttaa alueensa toimijoita vastuullisuudesta sekä ohjeiden ja rajoitusten noudattamisesta koronavirustilanteessa. Vastuullisella toiminnalla ja asiakasturvallisuuden varmistamisella hidastamme yhdessä koronaviruksen leviämistä. Itä-Suomen aluehallintovirasto on aktiivisesti tiedottanut alueensa luvanhaltijoita rajoituksissa tapahtuvista muutoksista.

Lisätietoa
https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen valmiustoimikunta: Abiturienttien lähiopetus sallittava19.1.2021 16:09:18 EETTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta pohti 19.1.2021 pitämässään kokouksessa koronapandemian edellyttämiä alueellisia toimia puheenjohtaja Terttu Savolaisen johdolla. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 10 hengen yleisten kokousten ja yleisötapahtumien rajoitus Pohjois-Pohjanmaalla on voimassa 1. helmikuuta saakka, ja Kainuussa on voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus 9. helmikuuta saakka. Valmiustoimikunta evästi koronakoordinaatioryhmiä, että ylioppilaskirjoituksiin ja muihin loppututkintoihin valmistava lähiopetus toisella asteella sekä alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta tulisi sallia paikallisilla päätöksillä.

Goda resultat från tillsynsprogramet för småbarnspedagogiken år 2020 – år 2021 utövas tillsyn över gruppstorlekar och personaldimensionering19.1.2021 12:00:00 EETTiedote

Regionförvaltningsverket och tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovåden, Valvira har utövat en systematisk tillsyn enligt tillsynsprogrammet för småbarnspedagogiken sedan ingången av år 2020. Resultaten från tillsynen över personaldimensioneringen på kommunala daghem har varit goda. År 2021 kommer tillsynen att utövas över gruppstorlekarna på daghemmen. Även tillsynen över personaldimensioneringen kommer att fortsätta. Syftet med tillsynen är att se till att barnens intressen tillgodoses inom småbarnspedagogiken.

Varhaiskasvatuksen valvontaohjelman tulokset vuodelta 2020 hyviä – vuonna 2021 valvotaan ryhmäkokoja ja henkilöstömitoitusta19.1.2021 12:00:00 EETTiedote

Aluehallintovirastot ja Valvira ovat tehneet varhaiskasvatuksen valvontaohjelman mukaista suunnitelmallista valvontaa vuoden 2020 alusta. Kunnallisiin päiväkoteihin kohdistuneen henkilöstömitoituksen valvonnan tulokset olivat hyviä. Vuonna 2021 valvonta kohdistuu päiväkotien ryhmäkokoihin. Myös henkilöstömitoituksen valvontaa jatketaan. Valvonnalla vahvistetaan lapsen edun toteutumista varhaiskasvatuksessa.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har flyttat in i nya lokaler i Tavastehus19.1.2021 10:04:08 EETTiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finlands huvudkontor i Tavastehus har flyttat från Birger Jaarlin katu till Keinusaari. Från och med 18 januari är den nya adressen Wähäjärvenkatu 6. Skatteförvaltningen, Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata och Sydöstra Finlands rättshjälps- och intressebevakningsdistrikt har flyttat in i samma byggnad. Sammanlagt jobbar över 300 tjänstemän i byggnaden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme