Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Toimistojen tilalle suunnitellaan asuntoja Töölöntullissa

Jaa

Töölöntullinkadun, Topeliuksenkadun ja Stenbäckinkadun väliseen kortteliin suunnitellaan asumista nykyisten toimistojen tilalle.

Töölön Urheilu- ja terveystalossa on tarkoitus muuttaa toimistokerroksia seniori- ja opiskelija-asunnoiksi samalla kun urheilutilat ja uimahalli remontoidaan. Myös Helsingin aikuisopiston talossa tutkitaan toimistotilojen muuttamista asumiseen. Markkinointi-instituutin rakennus puretaan, ja sen tilalle suunnitellaan uusia asuinkerrostaloja.

Korttelin muutokset edellyttävät uutta asemakaavaa. Suunnittelusta järjestetään keskustelutilaisuus 6. kesäkuuta kello 18–20 Markkinointi-instituutin tiloissa, Töölöntullinkatu 6.

Kaavan valmisteluaineistoa on esillä 12. kesäkuuta asti Töölön kirjastossa ja Helsingin verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat.

Asemakaavan luonnos on tarkoitus tuoda kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn syksyllä. Lopullisesti kaavasta päättää kaupunginvaltuusto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

arkkitehti Leena Paavilainen, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, p. 09 310 64424

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto
Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto
PL 2100
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1673http://www.hel.fi/ksv

Helsingin kaupungin organisaatiorakenne on uudistunut 1.6.2017. Kaupunkisuunnitteluviraston tiedotteet löydät jatkossa Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan uutishuoneesta: https://www.sttinfo.fi/uutishuone/helsingin-kaupunki-kaupunkiympariston-toimiala?publisherId=60577852

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Tutustu Laiturin näyttelyssä Eliel Saarisen kädenjälkeen Helsingissä30.5.2017 14:39:19 EESTTiedote

Näyttely "Helsingistä on tullut suurkaupunki! – Eliel Saarinen ja Helsinki" avataan torstaina 1. kesäkuuta näyttelytila Laiturilla Kampissa. Näyttely on kattava läpileikkaus arvostetun arkkitehdin perinnöstä pääkaupunkimme katukuvassa. ”On hämmästyttävää, että koskaan aikaisemmin Saarisen Helsingin tuotantoa ei ole tarkasteltu yhtenä kokonaisuutena”, toteaa dosentti Timo Tuomi. Laiturin kesänäyttely tarjoaa nostalgisia kuvia menneen ajan Helsingistä ja rohkaisee arkkitehtuurifaneja bongaamaan kaikki kaksikymmentä Elielin suunnittelemaa rakennusta Munkkiniemestä Vuosaareen.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöstiedote 16.5.201716.5.2017 17:15:50 EESTTiedote

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta on tänään pitänyt historiansa viimeisen kokouksen. Kokouksen päätökset löytyvät seuraavasta osoitteesta: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkisuunnittelulautakunta/Suomi/Paatostiedote/2017/Ksv_2017-05-16_Kslk_13_Pt/index.html Kaupunkisuunnittelulautakunnan toimintaan liittyvää tietoa löytyy päätöksenteko-sivulta seuraavasta osoitteesta: http://www.hel.fi/www/ksv/fi/paatoksenteko/ Lisätiedot: viestintäpäällikkö Heikki Mäntymäki, p. 09 310 37368

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme