Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Toinen maksupalveludirektiivi muuttaa pankkeja - Danske Bank panostaa avoimuuteen

Jaa

Euroopan Unionin toisen maksupalveludirektiivin (PSD2) voimaantulo 14.9. avaa pankkien ohjelmistorajapinnat laajemmin kehittäjäyhteisöjen käyttöön. Jatkossa pankit voivat tarjota asiakkailleen uudenlaisia palveluita, joita kehittävät myös alan startupit.

Euroopan Unionin toinen maksupalveludirektiivi muuttaa pankkialaa tulevana viikonloppuna. Osana direktiiviä pankit avaavat rajanpintansa toimialaa uudistaville fintech-startupeille ja muille palvelujen kehittäjille. Yhden rajapintaratkaisun kautta kehittäjät saavat pääsyn kaikkiin pohjoismaisiin markkinoihin.

”Me Danske Bankissa uskomme vahvasti innovoinnin edistämiseen kumppanuuksien kautta. Kehitämme ja tarjoamme yhdessä kumppaneidemme kanssa palveluita asiakkaiden tarpeisiin. Asiakkaat voivat itse sopia heille tarpeellisten uusien palveluiden käyttöönotosta kumppaneidemme kanssa. Yksi käytännön esimerkki tähän yhteiseen innovointiin perustuvista sovelluksista on henkilöasiakkaillemme nyt jo tarjolla oleva tilitietopalvelu, jossa he voivat seurata myös muissa pankeissa olevien tiliensä tilannetta meidän sovelluksissamme”, kertoo Danske Bank Suomen kehitysjohtaja Rami Tättilä.

Danske Bank avaa 14.9. PSD2-direktiivin määrittelemien rajapintojen lisäksi kehittäjien käyttöön myös Developer Playgroundin eli alustan, jolla ohjelmistokehittäjät pääsevät yhdellä rajapintaratkaisulla k-aikkiin pohjoismaisiin markkinoihin.

Developer Playground tarjoaa työkalut uusien ideoiden kevyeen testaamisen, sillä se antaa kehittäjille mahdollisuuden kehittää prototyyppejä sekä konsepteja ilman monimutkaisia valtuutus- ja tunnistusprosesseja. Tämä säästää palvelukehityksessä sekä aikaa että rahaa, minkä lisäksi Developer Playgroundin käyttäjillä on pääsy dynaamiseen dataan staattisten testiaineistojen sijaan.

”Tulevaisuudessa me haluamme hyödyntää alustaa yhteistyöhön palvelukehittäjien kanssa, jolloin voimme yhdessä määritellä tarpeita ja ideoita uusille rajapinnoille, joiden avulla voimme yhteistyössä tarjota kehittyneitä palveluita yrityksille sekä kuluttajille”, toteaa Tättilä.

”Developer Playgroundin julkaisu on esimerkki panostuksistamme avoimen kehittäjäyhteisön tukemiseksi. Haluamme vahvistaa avointa palvelukehityskulttuuriamme myös vastaisuudessa, sillä haluamme olla edelläkävijän roolissa kehittyvissä Open Banking innovaatioissa ja -ekosysteemeissä.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lehdistöpäällikkö Josi Tikkanen, Danske Bank, 050 32 69 701, josi.tikkanen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme