Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Toistuvat työturvallisuusmääräysten laiminlyönnit toivat rakennusalan yritykselle ja toimitusjohtajalle sakkorangaistukset

Jaa

Pohjoissuomalaisen rakennusliikkeen toimitusjohtaja, joka vastasi myös työnjohdosta ja valvonnasta, tuomittiin työturvallisuusrikoksesta sakkorangaistukseen. Rakennusliike tuomittiin yhteisösakkoon.

Tapauksessa oli kyse siitä, että rakennusliikkeen työmaille sijoittuvilla työsuojelutarkastuksilla havaittiin toistuvasti puutteita erityisesti putoamissuojaukseen ja kulkuteihin liittyen. Yhdellä työmaalla työsuojeluviranomainen määräsi käyttökiellon, koska tarkastajan työsuojelutarkastuksella antamaa kehotusta ei ollut noudatettu. Käräjäoikeus katsoi, että samankaltaiset puutteet useilla eri työmailla osoittivat, ettei työturvallisuuden valvonta rakennusliikkeessä ollut riittävää. Lisäksi yhdellä työmaalla oli puutteita asbestipurkutyötä koskevien säännösten noudattamisessa asbestipurkutyöluvan ja työtapojen osalta.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue muistuttaa, että vakavia työtapaturmia rakennustyömailla sattuu erityisesti putoamissuojauksiin ja kulkuteihin liittyvien laiminlyöntien yhteydessä. Lisäksi työsuojelun vastuualue muistuttaa, että työnantajan ja itsenäisen työnsuorittajan on tehtävä asbestipurkutyöstä työsuojeluviranomaiselle ennakkoilmoitus vähintään seitsemän päivää ennen töiden aloittamista.

Oulun käräjäoikeuden tuomio 16.11.2022, R 22/1810. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketTyösuojelu − tervettä työtä!
Työsuojeluviranomaisena huolehdimme siitä, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Valvomme työn tekemistä työpaikoilla. Annamme myös ohjausta ja neuvontaa sekä kannustamme työpaikkoja omaehtoiseen, ennaltaehkäisevään työsuojelutyöhön.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme