Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tokaluokkalaisten taideretki tuo tänään lähes 4 000 tokaluokkalaista Musiikkitaloon ja Kiasmaan

Jaa

Helsingin juhlaviikkojen jo perinteeksi muodostuneella Tokaluokkalaisten taideretkellä helsinkiläiset tokaluokkalaiset pääsevät Suomi 100 tunnelmissa tutustumaan äänimaisemiin ja äänenväreihin.

Tapahtumapäivä käynnistyy kokemuksellisella äänitaidepajalla. Pajan konseptin on suunnitellut elektronisen musiikin kanssa työskentelevä taiteilijaduo Pink Twins. Tokaluokkalaisten taideretki kytkeytyy Kiasman ARS17-näyttelyyn, joka käsittelee digitaalista murrosta. Äänitaidepajasta jatketaan taideretken konserttiosuuteen Musiikkitalon Konserttisaliin. Helsingin kaupunginorkesteri, pohjoismaiden vanhin ammattisinfoniaorkesteri, tutustuttaa tokaluokkalaiset sinfoniaorkesterin äänimaailmaan suomalaisen musiikin sävelin.

Tokaluokkalaisten taideretken järjestää yhdessä Helsingin juhlaviikkojen kanssa Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Nykytaiteen museo Kiasma, Helsingin kaupunginorkesteri, Musiikkitalo ja Aalto ARTS.

Media on tervetullut seuraamaan äänitaidepajaa Musiikkitalon viherkannella. Pajat alkavat klo 9.15, klo 10.30 ja klo 11.40.

Lisätietoja
Varpu Sipilä / Helsingin juhlaviikot, varpu.sipila@helsinkifestival.fi, puh. 050 4417312
Maria Saarikoski / Kiasma, maria.saarikoski@kiasma.fi, puh. 0294 500 654 http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/taideretki/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme