Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Tommi Musturin sarjakuvatuotanto käsittelee yksilöä, yksinäisyyttä, luontoa ja vapautta

Jaa

Tommi Musturin usein sanattomat ja näennäisen tapahtumattomat sarjakuvat käsittelevät olemassaolon suuria kysymyksiä - yksilöä, yksinäisyyttä, luontoa ja vapautta. Kansainvälisillä näyttelyareenoilla toimiva sekä Puupäähatulla palkittu sarjakuva- ja kuvataiteilija Tommi Musturi tuo Kangasalle näyttelykokonaisuuden Selviytyjät / The Survivors. Näyttely on esillä Kangasala-talon galleriassa 11.10.-5.11.2017.

Tommi Musturi, Human Pyramid, ote tulevasta sarjakuvasta Future.
Tommi Musturi, Human Pyramid, ote tulevasta sarjakuvasta Future.

Tommi Musturi (s. 1975, TaM) on Juupajoelta kotoisin oleva sarjakuva- ja kuvataiteilija. Hänen sarjakuvaromaanejaan on käännetty suomen lisäksi kahdeksalle eri kielelle ja töitään julkaistu lukuisissa julkaisuissa Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Musturin sarjakuvat ovat usein sanattomia ja näennäisen tapahtumattomia. Hän hyödyntää symbolismia käsitellen olemassaolon kysymyksiä - yksilöä, yksinäisyyttä, luontoa ja vapautta. Musturi toteuttaa työnsä eri tekniikoilla, piirroksen syntyessä sanottavasta.

Toivon kirjat on Musturin vuonna 2005 alkanut viisiosainen albumisarja, joka joka kertoo keski-iän ylittäneen pariskunnan arjesta Pirkanmaan maaseudulla. Samuelin matkassa (2009) ja Suurin piirtein Samuel (2016) -sarjakuvaromaanit taas tuovat lukijan eteen sanattoman, haamunkaltaisen olennon ja tämän omalakisen fantasiamaailman.

Sarjakuvien lisäksi Musturi on julkaissut useita kuva- ja taiteilijakirjoja sekä toimittanut kymmenen osaa Suomessa, Ruotsissa ja Ranskassa palkittua nykysarjakuva-antologiaa Glömp. Hän on myös ollut mukana lähes 200 yksityis-, ryhmä- ja yhteisnäyttelyssä eri puolilla maailmaa mm. Venetsian biennaali sekä Mäntän kuvataideviikot. Hän on toiminut aktiivisesti kustannustoimittajana ja julkaisijana omalla taiteilijanimellä Boing Being (1995–) sekä sarjakuvakustantamossa Huuda Huuda (2006–2016).

Musturi asuu Tampereella ja työskentelee osana Helsingistä ponnistanutta Kutikuti-nykysarjakuvayhdistystä. Tällä hetkellä hän tekee töitä uuden työnimellä "The Future" kulkevan sarjakuvakokokonaisuuden kanssa. Se on kertomus ihmiskunnan historiasta, nykyisyydestä ja mahdollisista tulevaisuuksista.

Vuonna 2011 Suomen sarjakuvaseura myönsi Musturille Puupäähattu -tunnustuspalkinnon. Musturin viimeisin teos Suurin piirtein Samuel palkittiin vuonna 2017 Vuoden huiput -kilpailun kultahuipulla.

Selviytyjät / The Survivors -näyttelyssä on esillä Musturin sarjakuvia, piirroksia, maalauksia ja kirjoja. Näyttely on esillä Kangasala-talon galleriassa 11.10.-5.11.2017. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

Mediatilaisuus
Näyttelyn mediatilaisuus järjestetään ti 10.11. klo 14.00. Mediatilaisuudessa voi seurata näyttelyn ripustamista ja kuulla taiteilijan omin sanoin, kuinka teokset syntyvät.

 

Taiteilijatapaaminen
Tommi Musturi on tavattavissa galleriassa ke 18.10. klo 17 - 18. Tapaamisessa taiteilija kertoo näyttelyn synnystä ja valottaa tarinoita teosten takana. Tapaamiseen on vapaa pääsy.

 

Lehdistökuvat
Kuvatietoihin merkittävä teostiedot. Kaikki kuvat Tommi Musturi.

Mediakuvat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa näyttelystä ja haastattelupyynnöt
Tommi Musturi
tomustur(at)gmail.com
p. 050 372 7788

Lisätietoa
Tiina Kuivalainen
Kimmo Pyykkö -taidemuseo, museolehtori-tiedottaja
040 773 0196, tiina.kuivalainen(at)kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
PL 31 (Kuohunharjuntie 6)
36201 KANGASALA

www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kuvat

Tommi Musturi, Human Pyramid, ote tulevasta sarjakuvasta Future.
Tommi Musturi, Human Pyramid, ote tulevasta sarjakuvasta Future.
Lataa
Tommi Musturi, Samuel, teoksesta Suurin piirtein Samuel.
Tommi Musturi, Samuel, teoksesta Suurin piirtein Samuel.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme