Tomthandeln går het bredvid Kustbanan i Sjundeå

Dela

Villatomterna går åt som smör i solen på villaområdet Brännmalmen som finns alldeles bredvid tågstationen. Naturen och ett lugnare liv lockar nya Sjundeåbor.

Livskraftschefen Kalle Stenbäck säger att många tomter har reserverats i ändan av Brännmalmsbågen.
Livskraftschefen Kalle Stenbäck säger att många tomter har reserverats i ändan av Brännmalmsbågen.

Det grönskande villaområdet Brännmalmen börjar precis framför Sjundeå station. Brännmalmsvägen ringlar genom området ända fram till småindustriområdet Billskog. Sedan 2008 har ett sextiotal hus byggts i Brännmalmen och det finns en välfungerande gemenskap bland de boende. Det finns också många tomter för nya byggare.

Nu börjar en byggboom i Brännmalmen. Coronaepidemin har förbättrat möjligheterna att jobba på distans och intresserade ringer titt som tätt till livskraftschefen Kalle Stenbäck för att fråga om tomter.

– Vi har fler tomtreservationer är på många år, säger Stenbäck nöjt.

Fler tomter byggs

I Brännmalmen finns fortfarandet ett trettiotal lediga tomter. Om tomthandeln är lika livlig under resten av året som hittills står kommunen inför ett positivt problem, säger Stenbäck. Det kan bli brist på tomter. Fler tomter har planlagts i Brännmalmen och planering för att bygga vägar och kommunalteknik är redan under arbete.

– Avsikten är att börja bygga kommunaltekniken i höst, säger planläggningschefen Timo Onnela.

Det blir 17 nya tomter på 857–1 301 kvadratmeter. Också en lekpark planeras i Brännmalmen.

Förmånliga tomter

Även om Sjundeå ligger helt intill huvudstadsregionen är tomterna förmånliga.En tomt på 757 kvadratmeter kostar 31 400 euro och en tomt på 1 400 kvadratmeter 50 000 euro. Det är också möjligt att hyra vissa tomter.

De som flyttar till Sjundeå vill bo nära naturen och söker ett lugnare rytm i livet. Fördelen med Brännmalmen är att området ligger på promenadavstånd från tågstationen. Bredvid Brännmalmsvägen finns också en cykelväg. Den som vill får alltså motion och frisk luft på vägen till jobbet.

Från Brännmalmen kan barnen tryggt promenera eller cykla till de svensk- och finskspråkiga skolorna i kommuncentret. I kommuncentret finns också svensk- och finskspråkiga daghem, hälsocentralen, tandvården, biblioteket, en mataffär, restauranger, kommunhuset, en bollhall och en sportplan.

I kommuncentret byggs nu ett nytt bildnings- och välfärdscenter, som blir färdigt om ungefär ett år. Där planeras också ett nytt vårdcenter.

Förutom i Brännmalmen finns det tomter också i Karlsåker, ett stenkast från Brännmalmen, samt i Sunnanvik och i Slussen-området. Du kan kolla in tomtutbudet i Sjundeå på webbplatsen http://www.siuntiontontit.fi/sv/.

Nyckelord

Kontakter

Kalle Stenbäck
livskraftschef
Sjundeå kommun
Tfn 0443861100
kalle.stenback@sjundea.fi

Bilder

Livskraftschefen Kalle Stenbäck säger att många tomter har reserverats i ändan av Brännmalmsbågen.
Livskraftschefen Kalle Stenbäck säger att många tomter har reserverats i ändan av Brännmalmsbågen.
Ladda ned bild
Den här tomten är redan såld och röjning pågår.
Den här tomten är redan såld och röjning pågår.
Ladda ned bild
Allt fler säljskyltar har fått ett tillägg i vår.
Allt fler säljskyltar har fått ett tillägg i vår.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Rantarata-hankehttps://rantarata.info/

Följ Rantarata-hanke

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rantarata-hanke

Raaseporissa tähdätään vähäpäästöiseen tulevaisuuteen ja suunnitellaan kestävämpää liikkumista14.5.2021 12:45:53 EEST | Uutinen

Liikenne nojaa vielä vahvasti fossiilisiin polttoaineisiin ja koko Suomen kasvihuonepäästöistä liikenteen osuus on noin viidennes. Raaseporin kaupunki on vuodesta 2013 asti ollut HINKU-kunta, eli osa ilmastonmuutoksen edelläkävijöiden verkostoa, jotka ovat sitoutuneet kunnianhimoisiin päästövähennyksiin ja tavoitteisiin. Raasepori haluaa mahdollistaa ja motivoida liikkumaan alueella muillakin tavoin kuin henkilöautolla parantamalla mm. matkaketjujen sujuvuutta sekä lisäämällä kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuutta, sujuvuutta ja turvallisuutta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum