Akaan kaupunki

Tonttikauppa kiihtyy Akaassa - maan arvon arvioidaan nousevan

Jaa

Akaan imu Tampereen seuraavana satelliittikaupunkina näyttää alkaneen. Kun tonttihinnat Tampereen lähistöllä ovat paikoin karanneet jopa käsistä, on seuraava luonteva asuinkunta nyt Akaa.

Kaupunkikehitysjohtaja Jari Jokinen näkee Akaan tonttikysynnän kasvuun selkeän syyn. 

  • Ihmisille ei merkkaa enää niinkään kilometrit kuin aika. Pääradan ansiosta Akaa on alle 20 minuutin junamatkan päässä Tampereelta, joten jopa Tampereen lähiöstä saattaa kestää kauemmin Tampereen keskustaan kuin Akaan keskustasta, Jokinen sanoo.  

Jokinen uskoo, että lähitulevaisuudessa Akaa on kasvanut Tampereeseen kiinni vastaavasti kuin on käynyt Lempäälälle. 

  • Päärata ja moottoritie liittävät meidät osaksi nauhakaupunkeja Tampere-Helsinki -välille. Kaikki merkittävä kasvu tulee suuntaamaan tänne ja kodin rakentajalle se on positiivinen trendi. Kiinteistöjen arvot pysyvät siten paremmin. 

Tontit isoja ja maa edullista, mutta kuinka pitkään? 

Akaa on muodostunut Toijalan, Viialan ja Kylmäkosken yhdistyttyä reilun 16 000 asukkaan kaupungiksi. Vaikka viime vuodet ovat olleet väestökehityksessä laskusuhdanteisia, odotetaan tilanteen muuttuvan jo tänä vuonna. Uusia asukkaita virtaa etenkin Tampereelta. 

  • Nuoret lapsiperheet hakevat täältä tontteja. Tonttikoko on verrattain iso, usein 1000 neliön paikkeilla ja maa vielä toistaiseksi yllättävänkin edullista, Jokinen kommentoi.  

Näin ei välttämättä ole pitkään. Maan hinta on noussut naapurikunnissa vetovoiman ja asukaskehityksen myötä, eikä Akaa tule olemaan poikkeus, uskoo kaupunkikehitysjohtaja. 

  • Omakotitonttimyynti lähti jo viime syksynä vauhtiin ja kevään tonttikampanja on vauhdittanut sitä entisestään. Annettujen rakentamislupien määrä on noussut noin 10 prosentin vuosivauhtia.  

Kerrostaloja, rivitaloja ja uusia palveluita


Kaupunki vastaa kysyntään rakentamalla myös kerrostaloja ja rivitaloja. 9-kerroksinen kerrostalo on nousemassa aivan Toijalan aseman kupeeseen. Myös palveluihin satsataan vauhdilla. 

  • Palvelukehitys painottuu kahden kaupunkikeskuksemme ympärille. Viialaan on tulossa uusi yhtenäiskoulu ja vastaava on suunnitteilla Toijalaan, liikuntapalveluissa on rakenteilla uusi liikuntahalli, liikenne- ja liikuntapuisto sekä toteutettuna jo muun muassa tekojäärata. Kulttuuripuolella Toijalan satama uudistuu tänä kesänä, Jokinen luettelee. 

Myös tonttimyynnissä palvelu on keskeinen. 

  • Autamme ostajia juuri heille oikean tontin tai kodin löytämisessä. Usein se, missä muuta perhettä asuu ja missä työt ovat, vaikuttaa valintaan. Tampereen, Turun ja Helsingin suuntiin kulkee kaikkiin hyvät yhteydet. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Jokinen
kaupunkikehitysjohtaja
GSM: 040 3356098
sähköposti: jari.jokinen@akaa.fi.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Akaan kaupunki
Sirkesalontie 3
37801 Akaa

(03) 569 1120http://www.akaa.fi

Akaa on noin 16 500 asukkaan kehittyvä kaupunki Suomen kasvukäytävällä, Pirkanmaan eteläosassa. Kaupunki muodostui Viialan kunnan ja Toijalan kaupungin yhdistyttyä tammikuussa 2007. Kylmäkoski liittyy Akaaseen 2011 alussa. Akaa on Suomen hunajapääkaupunki, jossa on noin 40 mehiläistarhaa ja niissä yhteensä yli 20 miljoonaa mehiläistä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.