Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Töölönlahden eteläosassa tehdään vesihuoltotöitä

Jaa

Helsingin kaupunki aloittaa helmikuun alussa vesihuoltolinjan rakentamisen Sanomatalon pohjoispuolisella Eero Erkon kadulla. Katu liittyy länsipäässä Kansalaistoriin ja itäpäässä Töölönlahdenkatuun. Katu avataan jotta vesi-, sadevesi- ja viemäriputket voidaan vaihtaa. Samalla tehdään pilaantuneen maan kunnostustöitä.

Vesihuoltotyö aiheuttaa liikenteeseen muutoksia Kansalaistorin alueella. Eero Erkon katu suljetaan kokonaan autoliikenteeltä maaliskuun puoliväliin asti. Kadulla sallitaan vain pyöräily ja jalankulku.

Kiasman ja Sanomatalon huoltoliikenne hoidetaan kaivutöiden ajan Musiikkitalon itäsivua pitkin Karamzininrannan ja Töölönlahdenkadun risteyksestä. Väylä on yhteiskäytössä pyöräilyn ja jalankulun kanssa.

Kulttuurirakennusten sarja täydentyy

Eero Erkon kadun eteläpuolella sijaitsee Sanomatalo ja pohjoispuolelle valmistuu ensi syksynä uusi keskustakirjasto Oodi. Helsingin kaupungin tavoitteena on saattaa alueen katu- ja puistotyöt päätökseen vuoden loppuun mennessä.

– Eero Erkon kadun vesihuoltotyö valmistuu huhtikuussa 2018. Tämän jälkeen alkavat Makasiinipuiston ja Kansalaistorin rakennustyöt sekä Oodi-kirjaston viereisen Töölönlahdenkadun viimeistelytyöt. Katu- ja puistotöiden on määrä valmistua loppuvuodesta 2018, jolloin keskustakirjastokin valmistuu, sanoo projektinjohtaja Anna Nyyssönen kaupunkiympäristön toimialalta.

Kadun itäpäähän on tulossa kirjaston saattoliikennealue ja invalidiajoneuvojen pysäköintipaikat. Kadun länsipäähän rakennetaan taksiasema. Jatkossa yleistä ajoneuvoliikennettä tullaan Kansalaistorin alueella rajoittamaan mm. ajoestepollarein.

Maaperä kaipaa puhdistusta

Kansalaistorilla ja Makasiininpuistossa aloitetaan pilaantuneen maaperän kunnostaminen. Työn arvioidaan kestävän noin kaksi kuukautta. Kunnostustyöhön kuuluu maaperän kaivua sekä maan siirtoa, käsittelyä ja kuljetusta. Kunnostustyön kaikki työvaiheet on suunniteltu siten, ettei haitallisia aineita leviä kunnostettavan alueen ulkopuolelle ilman, pölyn, koneiden pyörien tai muun toiminnan seurauksena.

Tutustu hankkeeseen Helsingin kaupungin karttapalvelussa http://kartta.hel.fi/link/3YeUhC

Eero Erkon kadun vesihuoltotyöt alkavat 1. helmikuuta 2018 ja jatkuvat huhtikuuhun 2018.

Eero Erkon kadun pääurakoitsijana on VRJ Etelä-Suomi Oy ja tilaajana Helsingin kaupunkiympäristön toimiala.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

(rakentaminen) Jukka Väisänen, VRJ Etelä-Suomi Oy
puh. 041 517 7632
sähköposti: etunimi.sukunimi@vrj.fi
(rakennuttaminen) Anna Nyyssönen, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 20569
sähköposti: etunimi.sukunimi@hel.fi
(pilaantuneet maat) Juha Sorvali, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 70834

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme