Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Töölönlahdenkadun liikennejärjestelyt muuttuvat

Jaa

Kansalaistorin ja Makasiinipuiston työmaiden urakka alkaa vaikuttaa Töölönlahdenkadulla. Läntinen autokaista suljetaan 27. kesäkuuta 2018 alkaen liikenteeltä katutöiden vuoksi Eero Erkon kadun ja Alvan Aallon kadun välisellä katuosuudella.

Liikenne jatkuu rajoitetusti kaksisuuntaisena Töölönlahdenkadulla yhdellä ajokaistalla. P-Elielin Töölönlahdenkadun sisään- ja ulosajotunnelissa on poikkeukselliset liikennejärjestelyt ja alueella liikennöiviltä pyydetään erityistä tarkkaavaisuutta. Muuttuneet järjestelyt P-Elielissä on merkitty opastein. Töölönlahdenkadun ja Alvan Aallon kadun risteykseen on asennettu liikennepeili, josta on tarkkailtava Elielinaukiolta sekä Mannerheimintien suunnasta tulevaa liikennettä työmaaseinien muodostaman näköesteen vuoksi.

Tilapäiset liikennejärjestelyt kestävät arviolta lokakuun loppuun 2018 saakka. Liikenteenohjaajat ovat paikalla P-Elielin sisääntulolla sekä ulostuloreitillä keskiviikosta 27. kesäkuuta perjantaihin 29. kesäkuuta saakka kello 7-16 välillä takaamassa liikenteen sujuvuuden. Rautatientorin puolelle katua tulee myös voimaan siirtokehotus työmaan ajaksi. Tilapäisillä liikennejärjestelyillä ei ole vaikutusta pyöräily- ja kävelyreitteihin.

Eero Erkon kadulla työt etenevät paalutukseen

Työt Eero Erkon kadun puolella etenevät keskiviikkona 27. kesäkuuta paalutukseen. Kadun paalutustöitä tehdään arkisin kello 7 ja 22 välillä. Paalutustyöt kestävät kaksi viikkoa 11. heinäkuuta 2018 saakka. Työstä aiheutuu meluhaittaa.

Makasiinipuiston ja Kansalaistorin työmaa liittyy keskustakirjasto Oodin käyttöönottoon. Alueen katu- ja puistotöiden on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä ja keskustakirjasto avautuu talvella 2018. Helsingin kaupunkiympäristön toimiala järjestää mediatapahtuman torstaina 28. kesäkuuta Makasiiniraunioiden purkuun, jossa median edustajat pääsevät kuvaamaan raunioiden purkua työmaalla sekä haastattelemaan asiantuntijoita.

Rakennustöiden urakoitsijana on Destia Oy ja tilaajana Helsingin kaupunkiympäristön toimiala.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentaminen:
Kimmo Perttu, Destia Oy
puh. 0400 311 193
etunimi.sukunimi@destia.fi

Rakennuttaminen:
Anna Nyyssönen, projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 20569
etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme