Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Toukan lastenkirjafestari Annnantalolla 10. elokuuta

Jaa

Toukka Lastenkirjakioski järjestää nyt jo kolmatta kertaa kesäisen lastenkirjafestarin, tällä kertaa Annantalolla lauantaina 10. 8. klo 10–16.

Annantalon takapihan ulkolavalla lauletaan, soitetaan ja tanssitaan kirjojen tahdissa. Kirjojen tekijöitä nousee lavalle haastateltaviksi. Etupihalle ja sisätiloihin pystytetään monenlaista työpajaa, ja uusimpia kuvakirjoja on myös myynnissä. Festaria juontaa Tatu ja Patu -kirjoista tuttu Hyperkybermies.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se sopii kuvakirjaikäisille.

Toukka ry on puolustanut lasten oikeutta laatukirjallisuuteen jo vuodesta 2014. Sillä on myyntipiste Annantalon Skidilä-kahvilassa.


Festarin esiintyjät ja vieraat:

Tuulihattuja ja tuhatjalkaisia -yhtye esittää Marjatta Kurenniemen runoihin perustuvia lauluja.

Lintu Sininen -musiikkiesityksessä kuullaan Topeliuksen satuun perustuvaa musiikkia. Säveltäjä on Jonne Valtonen ja esiintyjinä sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Mukana myös kuvittaja Katri Kirkkopelto.

Taskarissa eli tanssimuskarissa tulkitaan yhdessä uusia kuvakirjoja.

Juhani Känkänen soittaa pitkin päivää Apo Apponen -kirjoistaan kumpuavia uusia lastenlauluja. Kuudes osa Kivat pippalot, Apo Apponen! ilmestyy parahiksi lastenkirjafestareille.

Muita kirjantekijöitä ovat Veera Salmi, Marika Maijala, Eppu Nuotio, Antti Nikunen, Anna KrogerusSanna Pelliccioni, Vuokko Hurme, Suvi-Tuuli Junttila, Kaisa Happonen, Anne Vasko, Johanna Lestelä, Reetta Niemelä ja Karoliina Pertamo.

Mukana myös Helsingin kaupunginkirjasto ja kustantamot: Lasten keskus, Otava, WSOY, Tammi, Karisto, Teos, Etana Editions. Kustantamo S&S.
Julisteen suunnitteli Sanna Mander.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena Virtanen
toukka@toukka.fi
050 526 9797

Tiedotteen lähettäjä: Anne Malmström, viestintäsuunnittelija
Helsingin kaupunki, Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan viestintä ja markkinointi
+358 9 310 36563 /+358 40 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Annantalo on monitaiteinen lasten ja nuorten taidekeskus, jossa järjestetään opetusta, esityksiä, näyttelyitä ja tapahtumia.

Annantalo, Annankatu 30, 00100 Helsinki
Postiosoite: PL 10417, 00099 Helsingin kaupunki

www.annantalo.fi

www.kulttuurihelsinki.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nostalgia, an entity of works by Jaakko Niemelä to be exhibited in HAM12.12.2019 11:56:18 EETPress release

The Nostalgia exhibition by visual artist Jaakko Niemelä is the striking final part of a research project focused on seafaring and the artist’s own memories of his father. The artist has followed in the footsteps of his father, Sea Captain Erkki Niemelä, on oceanliners and learned more about the places he visited. Niemelä has used the material he has been collecting since 2012 to make a new and spatially impressive installation in the arched hall on the upper level of HAM.

Installationen Nostalgi av Jaakko Niemelä öppnas på HAM12.12.2019 11:54:48 EETTiedote

Utställningen Nostalgi av bildkonstnären Jaakko Niemelä är en fin avslutning på forskningsprojektet om sjöfart, och minnen kring konstnärens egen pappa. Konstnären har stigit ombord på oceanfartyg i sin far sjökapten Erkki Niemeläs fotspår och besökt platser som också han besökte. Niemelä har bearbetat materialet som han samlat sedan 2012 till en ny, rumsmässigt imponerande installation i den ena av båghallarna på övre våningen i HAM.

Jaakko Niemelän teoskokonaisuus Nostalgia avautuu HAMissa12.12.2019 11:53:33 EETTiedote

Kuvataiteilija Jaakko Niemelän Nostalgia-näyttely on komea päätösosa tutkimusprojektille, jonka kohteina ovat olleet merenkulku ja taiteilijan isään liittyvät muistot. Taiteilija on matkustanut isänsä, merikapteeni Erkki Niemelän jalanjäljissä valtamerilaivoilla ja tutustunut tämän vierailemiin paikkoihin. Niemelä on työstänyt vuodesta 2012 lähtien keräämästään aineistosta uuden tilallisesti vaikuttavan installoinnin HAMin yläkerran kaarihalliin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme