Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Toukan lastenkirjafestari Annnantalolla 10. elokuuta

Jaa

Toukka Lastenkirjakioski järjestää nyt jo kolmatta kertaa kesäisen lastenkirjafestarin, tällä kertaa Annantalolla lauantaina 10. 8. klo 10–16.

Annantalon takapihan ulkolavalla lauletaan, soitetaan ja tanssitaan kirjojen tahdissa. Kirjojen tekijöitä nousee lavalle haastateltaviksi. Etupihalle ja sisätiloihin pystytetään monenlaista työpajaa, ja uusimpia kuvakirjoja on myös myynnissä. Festaria juontaa Tatu ja Patu -kirjoista tuttu Hyperkybermies.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se sopii kuvakirjaikäisille.

Toukka ry on puolustanut lasten oikeutta laatukirjallisuuteen jo vuodesta 2014. Sillä on myyntipiste Annantalon Skidilä-kahvilassa.


Festarin esiintyjät ja vieraat:

Tuulihattuja ja tuhatjalkaisia -yhtye esittää Marjatta Kurenniemen runoihin perustuvia lauluja.

Lintu Sininen -musiikkiesityksessä kuullaan Topeliuksen satuun perustuvaa musiikkia. Säveltäjä on Jonne Valtonen ja esiintyjinä sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Mukana myös kuvittaja Katri Kirkkopelto.

Taskarissa eli tanssimuskarissa tulkitaan yhdessä uusia kuvakirjoja.

Juhani Känkänen soittaa pitkin päivää Apo Apponen -kirjoistaan kumpuavia uusia lastenlauluja. Kuudes osa Kivat pippalot, Apo Apponen! ilmestyy parahiksi lastenkirjafestareille.

Muita kirjantekijöitä ovat Veera Salmi, Marika Maijala, Eppu Nuotio, Antti Nikunen, Anna KrogerusSanna Pelliccioni, Vuokko Hurme, Suvi-Tuuli Junttila, Kaisa Happonen, Anne Vasko, Johanna Lestelä, Reetta Niemelä ja Karoliina Pertamo.

Mukana myös Helsingin kaupunginkirjasto ja kustantamot: Lasten keskus, Otava, WSOY, Tammi, Karisto, Teos, Etana Editions. Kustantamo S&S.
Julisteen suunnitteli Sanna Mander.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena Virtanen
toukka@toukka.fi
050 526 9797

Tiedotteen lähettäjä: Anne Malmström, viestintäsuunnittelija
Helsingin kaupunki, Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan viestintä ja markkinointi
+358 9 310 36563 /+358 40 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Annantalo on monitaiteinen lasten ja nuorten taidekeskus, jossa järjestetään opetusta, esityksiä, näyttelyitä ja tapahtumia.

Annantalo, Annankatu 30, 00100 Helsinki
Postiosoite: PL 10417, 00099 Helsingin kaupunki

www.annantalo.fi

www.kulttuurihelsinki.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/KORJAUS KUVATEKSTIIN: ITÄ-festivaali juhlii itähelsinkiläisten taidetta Stoassa22.8.2019 10:57:38 EESTTiedote

ITÄ-festivaali saapuu jälleen Stoaan 6.–8.9.2019 juhlimaan itähelsinkiläisten taidetta. ITÄ on itähelsinkiläisten taiteilijoiden tuottama kolmipäiväinen esittävien taiteiden festivaali, joka on vahvasti ankkuroitunut taiteilijoiden oman asuinalueen identiteetin, yhteisöllisyyden ja dialogin kehittämiseen. KORJAUS LIITTEISSÄ OLEVAAN YHTEEN KUVATEKSTIIN: kyseessä ei ole kuva esityksestä SPA, kuten edellisessä tiedotteessa ilmoitettiin, vaan Kilpatanssi Remix. Kuvan teksti nyt korjattu tässä tiedotteessa ko. liitteen kohdalla.

Vuotalon katukulttuuripäivä 7.9. on osa Helsinki Design Weekiä ja Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä19.8.2019 11:00:00 EESTTiedote

Vuotalon katukulttuuripäivä 7. syyskuuta on osa Helsinki Design Weekiä ja Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, tutkien ympäristön haltuun ottamista taiteella. Päivän aikana on Mimmit ry:n työpajoja ja katutaidekierroksia, ulkoilmaelokuva, breikataan pihalla ja Vuotalon julkisivussa on nähtävillä Andy Bestin ja Merja Puustisen teos Strange Fruits. Päivän huipentaa rap-artisti Asteen konsertti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme