Fliiga

TPS:lle toinen voitto ja Miko Kailialalle sadas pudotuspelimaali, karsinnassa loppuunmyyty katsomo

Jaa
TPS otti jo toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun se kaatoi perjantain ainoassa miesten ottelussa Espoossa Westend Indiansin 5-4. Sarja katkeaa neljällä voitolla, ja joukkueet kohtaavat kolmannen kerran sunnuntaina Turussa.

Tänään Indians päästi TPS:n avauserässä turhankin helposti kahden maalin karkumatkalle, mutta nousi toisessa rinnalle ja kuittasi Peter Majerin salamatasoituksella vielä Olli Laineen 2–3-osumankin. Erän toiseksi viimeisellä minuutilla Jani Rauhala laukoi kaukaa kotijoukkueen ensi kertaa johtoon, mutta vain hetkeksi – vain 55 sekuntia myöhemmin Mikko Hautaniemi sijoitti TPS:n tasoihin.

Ottelua oli Otahallissa jäljellä runsaat neljä minuuttia, kun TPS:n Peteris Trekse vei pallon vauhdilla Indiansin maalin taakse ja tarjoilikin syötön yllättäen sille kulmalle, jolta oli tullut: Maalivahti Juuso Jokisalon odottaessa jo väärällä tolpalla Miko Kailiala iski etukulmaan ottelun kolmannen maalinsa ja voiton turkulaisille. Kailialan hattutempun kruunasi syöttöpiste Mikko Hautaniemen 4–4-tasoitukseen. Hän sai tänään myös urallaan täyteen 100 pudotuspelimaalia. Samaan ovat liigahistoriassa yltäneet vain Mikael Järvi, Sami Johansson ja Mikko Kohonen.

F-liigakarsinnassa EräViikingit aloitti ensimmäisen kierroksen loppuunmyydyn katsomon edessä voitolla, kun paikallishaastaja Hawks taipui maalein 5-1. Paikka toisessa vaiheessa aukeaa kolmella voitolla.

Tapanilan perinteikkään Mosahallin 550 katsomopaikkaa myytiin loppuun hyvissä ajoin ennen alkuvihellystä, ja ainakin kotijoukkueen kannattajat saivat tänään haluamansa. Entisiä kotijoukkueen organisaatiossa toimineita valmentajia ja pelaajia vilisevä Hawks nousi vielä toisessa erässä Jasse Tuunasen maalilla tasoihin, mutta sitten iski maaleja enää ottelua alusta asti hallinnut EräViikingit. Juuso Möttönen kiskaisi pallon kierrosta etukulmaan, harhasyötön haistaneen Joakim Lundin läpiajo pomppi sisään maalivahti Toni Wuorenjuuren käsien kautta ja Daniel Tenhonen linkosi ylivoimalla etuyläkulmaan jo 4-1. Päätösnumerot ohjasi kolmannessa erässä maalin edestä Ossi Jalonen.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Fliiga
Fliiga
Alakiventie 2
00920 Helsinki

Maailman viihdyttävintä salibandya! F-liigassa pelaa miesten ja naisten sarjojen alla 28 joukkuetta. Haluamme olla rakentamassa Suomeen uudenlaista palloilusarjaa. Liikkeen voima ja vauhti valloittavat ja saa meidät kaikki liikkeelle
– luomaan maailman liikuttavinta, arvostetuinta ja kaupallisinta salibandyliigaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fliiga

Oilers voitokas 2000-päisen yleisön edessä – mestaruus katkolla lauantaina Helsingin jäähallissa24.4.2024 20:49:07 EEST | Tiedote

Oilers siirtyi jo voiton päähän F-liigan miesten mestaruudesta, kun se kaatoi Helsingin jäähallissa Classicin 8-6 ja johtaa finaalisarjaa voitoin 3-2. Ottelua seurasi 1 936 katsojaa. Kulta on katkolla espoolaisille lauantaina jälleen Helsingin jäähallissa. Veljeskaksikko Justus Kainulainen – Rasmus Kainulainen rakensi Öljymiehille nopean kahden maalin johdon Lassi Torisevan verkon heilahdettua ensimmäisen kerran jo seitsemän sekunnin kohdalla, ja toisessa erässä muutti kahdesti osunut Aaro Astala lukemiksi jo 4-0. Siihen asti ohittamattomalta tuntuneen Oilers-vahti Markus Laakson taika murtui Eemeli Akolan ja Nico Salon kaventaessa kaukolaukauksilla vain 33 sekunnin välein. Heikki Iiskolan 5–2-osumaan vastasi Classic vielä Albert Koskisen kuitilla, mutta erän loppu oli tamperelaisille tumma. Oilersin toinenkin ylivoima päättyi maaliin Tuomas Iiskolan onnistuessa, ja vielä puolitoista minuuttia ennen erätaukoa sinetöi Justus Kainulainen jo hattutemppunsa Matias Veikkolan oivaltavasta vi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.