Osuuskunta Tradeka

Tradeka-sijoitus Oy:n selvityksen mukaan vastuullinen sijoittaminen toteutuu varainhoitajien toiminnassa kohtuullisen hyvin

Jaa

Tradekan sijoitustoiminnasta vastaava Tradeka-sijoitus Oy selvitti alkuvuodesta 2018 vastuullisuuden toteutumista yhtiön käyttämien varainhoitajien sijoitustoiminnassa. Selvityksessä huomattiin, että vastuullinen sijoittaminen toteutuu varainhoitajien toiminnassa kohtuullisen hyvin vaikka suuriakin eroja eri toimijoiden välillä on.

Tradeka-sijoitus Oy on sitoutunut vahvasti vastuulliseen sijoittamiseen: se noudattaa YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteita ja edellyttää samaa myös käyttämiltään varainhoitajilta. Tradeka-sijoitus arvioi käyttämiensä varainhoitajien vastuullisen sijoittamisen toteutumista ja pyrkii edistämään parhaiden ESG-toimintatapojen (Environmental, Social and Governance) käyttöönottoa.

Alkuvuodesta 2018 tehdyssä selvityksessä kartoitettiin yhtiön käyttämien varainhoitajien toimintaa ESG-näkökulmasta. Arviointia varten Tradeka-sijoitus lähetti varainhoitajilleen ESG-kyselyn ja lisäksi kartoituksessa hyödynnettiin YK:n PRI-varainhoitajakohtaisia arvioraportteja (UN PRI assessment report). Kyselyssä kartoitettiin yhteistyötahojen vuonna 2017 tekemiä konkreettisia ESG-toimenpiteitä ja vuodelle 2018 suunniteltuja ESG-toimenpiteitä. Kyselyn avulla selvitettiin myös varainhoitajien ESG-raportointia ja henkilöstön koulutusta.

”Tehdyn selvityksen perusteella huomattiin melko suuriakin eroja toimijoiden välillä. Selvityksessä ilmeni, että pienempiin toimijoihin verrattuna suuremmilla toimijoilla ESG-toiminta on keskimäärin laaja-alaisempaa”, kertoo selvityksen laatija Tradeka-sijoituksen sijoitusanalyytikko Tatu Nordback. Suurimmalla osalla Tradeka-sijoituksen varainhoitajia ESG-toiminta oli vähintään tyydyttävällä tasolla.

’’Iloksemme huomasimme, että suuri osa varainhoitajista oli tehnyt merkittäviä konkreettisia ponnisteluja ESG-asioiden eteen vuonna 2017. Usealla suurella toimijalla on erillinen ESG-henkilöresurssi ja suurin osa varainhoitajista antaa henkilöstölleen erillistä ESG-asioihin perehdyttävää koulutusta. Eniten parannettavaa vaatii varainhoitajien ESG-raportointi”, jatkaa Nordback.


Yli puolet Tradeka-sijoituksen käyttämistä varainhoitajista oli saanut YK:n tuloskorttiarvosanoilla mitattuna mediaania paremman arvosanan toiminnastaan. Tradeka tulee käymään jatkokeskusteluita varainhoitajien kanssa tehtyjen havaintojen pohjalta.

Lisätietoja:

Tradeka-sijoitus Oy, sijoitusanalyytikko Tatu Nordback, puh. +358 50 351 8372

Fakta:

Tradeka-sijoitus Oy toimii omistajaosuuskunta Tradekan sijoitusyhtiönä ja sen tavoitteena on turvata Tradeka-konsernin sijoitusvarallisuuden suotuisa arvonkehitys pitkällä aikavälillä. Vuoden 2017 lopussa Tradeka-sijoituksen sijoitussalkun suuruus oli noin 540 miljoonaa euroa ja vuoden 2017 sijoitustoiminnan tuotto 8,7 %. Vastuullinen sijoittaminen on Tradeka-sijoituksen toiminnan perusperiaatteita. Se huomioi sijoitustoiminnassaan ESG-asiat ja pyrkii toiminnallaan vaikuttamaan ja edistämään ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyviä tekijöitä. Tradeka on allekirjoittanut YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (Principles for Responsible Investment) vuonna 2008 ja on vuonna 2010 perustetun FINSIF ry:n (Finland’s Sustainable Investment Forum) perustajajäsen.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

09 733 51http://www.tradeka.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

Suomalaiset arvostavat yrityksissä verojen maksamista Suomeen ja työpaikkojen luomista24.10.2017 10:30Tutkimus

Hyvä omistajuus tarkoittaa työpaikkojen luomista ja verojen maksamista Suomeen. Suomalaiset suosivat kotimaista sekä arvostavat pitkäjänteisiä ja vastuullisia omistajia. Suomalaisista lähes 80 % voisi lopettaa tuotteen tai palvelun ostamisen, jos sitä tuottavan yrityksen omistaja toimii epäeettisesti tai omien arvojen vastaisesti, selviää Osuuskunta Tradekan kesäkuussa 2017 teettämästä tutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme