Osuuskunta Tradeka

Tradeka-sijoitus Oy:n selvityksen mukaan vastuullinen sijoittaminen toteutuu varainhoitajien toiminnassa kohtuullisen hyvin

Jaa

Tradekan sijoitustoiminnasta vastaava Tradeka-sijoitus Oy selvitti alkuvuodesta 2018 vastuullisuuden toteutumista yhtiön käyttämien varainhoitajien sijoitustoiminnassa. Selvityksessä huomattiin, että vastuullinen sijoittaminen toteutuu varainhoitajien toiminnassa kohtuullisen hyvin vaikka suuriakin eroja eri toimijoiden välillä on.

Tradeka-sijoitus Oy on sitoutunut vahvasti vastuulliseen sijoittamiseen: se noudattaa YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteita ja edellyttää samaa myös käyttämiltään varainhoitajilta. Tradeka-sijoitus arvioi käyttämiensä varainhoitajien vastuullisen sijoittamisen toteutumista ja pyrkii edistämään parhaiden ESG-toimintatapojen (Environmental, Social and Governance) käyttöönottoa.

Alkuvuodesta 2018 tehdyssä selvityksessä kartoitettiin yhtiön käyttämien varainhoitajien toimintaa ESG-näkökulmasta. Arviointia varten Tradeka-sijoitus lähetti varainhoitajilleen ESG-kyselyn ja lisäksi kartoituksessa hyödynnettiin YK:n PRI-varainhoitajakohtaisia arvioraportteja (UN PRI assessment report). Kyselyssä kartoitettiin yhteistyötahojen vuonna 2017 tekemiä konkreettisia ESG-toimenpiteitä ja vuodelle 2018 suunniteltuja ESG-toimenpiteitä. Kyselyn avulla selvitettiin myös varainhoitajien ESG-raportointia ja henkilöstön koulutusta.

”Tehdyn selvityksen perusteella huomattiin melko suuriakin eroja toimijoiden välillä. Selvityksessä ilmeni, että pienempiin toimijoihin verrattuna suuremmilla toimijoilla ESG-toiminta on keskimäärin laaja-alaisempaa”, kertoo selvityksen laatija Tradeka-sijoituksen sijoitusanalyytikko Tatu Nordback. Suurimmalla osalla Tradeka-sijoituksen varainhoitajia ESG-toiminta oli vähintään tyydyttävällä tasolla.

’’Iloksemme huomasimme, että suuri osa varainhoitajista oli tehnyt merkittäviä konkreettisia ponnisteluja ESG-asioiden eteen vuonna 2017. Usealla suurella toimijalla on erillinen ESG-henkilöresurssi ja suurin osa varainhoitajista antaa henkilöstölleen erillistä ESG-asioihin perehdyttävää koulutusta. Eniten parannettavaa vaatii varainhoitajien ESG-raportointi”, jatkaa Nordback.


Yli puolet Tradeka-sijoituksen käyttämistä varainhoitajista oli saanut YK:n tuloskorttiarvosanoilla mitattuna mediaania paremman arvosanan toiminnastaan. Tradeka tulee käymään jatkokeskusteluita varainhoitajien kanssa tehtyjen havaintojen pohjalta.

Lisätietoja:

Tradeka-sijoitus Oy, sijoitusanalyytikko Tatu Nordback, puh. +358 50 351 8372

Fakta:

Tradeka-sijoitus Oy toimii omistajaosuuskunta Tradekan sijoitusyhtiönä ja sen tavoitteena on turvata Tradeka-konsernin sijoitusvarallisuuden suotuisa arvonkehitys pitkällä aikavälillä. Vuoden 2017 lopussa Tradeka-sijoituksen sijoitussalkun suuruus oli noin 540 miljoonaa euroa ja vuoden 2017 sijoitustoiminnan tuotto 8,7 %. Vastuullinen sijoittaminen on Tradeka-sijoituksen toiminnan perusperiaatteita. Se huomioi sijoitustoiminnassaan ESG-asiat ja pyrkii toiminnallaan vaikuttamaan ja edistämään ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyviä tekijöitä. Tradeka on allekirjoittanut YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (Principles for Responsible Investment) vuonna 2008 ja on vuonna 2010 perustetun FINSIF ry:n (Finland’s Sustainable Investment Forum) perustajajäsen.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

09 733 51http://www.tradeka.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

ROBOTIIKKAA KOTIHOITOON TUOVA EVONDOS OY VARMISTAA KASVUNSA JA SAA KOTIMAISEN INSTITUTIONAALISEN SIJOITTAJAN, TRADEKA-YHTIÖT OY:N26.11.2018 08:01Tiedote

Evondos Oy on varmistamassa lähivuosien kasvunsa saattamalla päätökseen ylimääräisen yhtiökokouksen valtuuttaman suunnatun osakeannin. Yhtiön osakkaaksi on tulossa suomalainen osuustoimintataustainen Tradeka-Yhtiöt Oy, joka sijoittaa yhtiöön 2 miljoonaa euroa. Samalla yhtiön lead investor -rooliin viime vuonna tullut norjalainen pääomasijoittaja Serendipity Partners tekee jatkosijoituksen yhtiöön. Merkintöjen myötä yhtiön rahoituskierros valmistuu.

Lehtipiste Oy mukaan kuluttajien pakettitoimituksiin yhdessä Matkahuollon kanssa - 300 pakettiautomaattia kuluttajien käyttöön lokakuussa12.6.2018 08:31Tiedote

Kuluttamisen muutos ja verkkokaupan jatkuva kasvu haastavat alan toimijoita uusiin avauksiin. Tuoreen pakettipalveluita koskevan kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset jakaantuvat kahteen selkeään ryhmään. Vastaajista 39 prosenttia haluaa henkilökohtaista palvelua noutopisteillä ja saman suuruinen 39 prosentin joukko itsepalvelua pakettiautomaatilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme