Väestörekisterikeskus

Trafin viestit jatkossa Suomi.fi-viestien sähköiseen postilaatikkoon

Jaa

Trafi ottaa käyttöön Suomi.fi-viestien sähköisen postilaatikon kansalaisen ja viranomaisen väliseen viestintään. Suomi.fi-viestit on valtion tarjoama nopea ja tietoturvallinen tapa viestiä julkisen hallinnon ja muiden palvelua käyttävien organisaatioiden kanssa

Trafi ottaa käyttöön Suomi.fi-viestien sähköisen postilaatikon kansalaisen ja viranomaisen väliseen viestintään. Suomi.fi-viestit on valtion tarjoama nopea ja tietoturvallinen tapa viestiä julkisen hallinnon ja muiden palvelua käyttävien organisaatioiden kanssa. Viestien sähköinen toimittaminen nopeuttaa asiakirjojen saatavuutta ja helpottaa niiden säilyttämistä.

-Trafissa viestien ja asiakirjojen sähköisen toimittamisen uudet palvelut nähdään tärkeänä osana asiakaan digitaalista kokonaispalvelua, toteaa Trafin johtava asiantuntija Maaria Toikka.           

Muistutus ajokortin voimassaolon päättymisestä

Ensivaiheessa Trafi ottaa käyttöön sähköisen muistutusviestin ajokortin voimassaolon päättymisestä. Muistutuksen lisäksi viesti sisältää ohjeet ajokortin uudistamiseen.

Viestit-palveluun toimitetaan ensivaiheessa myös ilmoitukset syntyneistä ajoneuvoveron palautuksista. Viestin tarkoitus on ohjata asiakas ilmoittamaan palautuksen maksamista varten Trafille tilinumeronsa, jos palautusta ei ole voitu hyvittää asiakkaan muiden ajoneuvojen avoimissa veroissa.

Muistutuksia myös katsastuksesta ja veron maksamisesta

Viranomaisen asiakirjojen lisäksi Trafi lähettää jatkossa sähköiseen postilaatikkoon myös muistutusviestejä, joilla halutaan helpottaa asiakkaiden arkea. Tällaisia muistutusviestejä ovat esimerkiksi muistutukset ajoneuvon katsastuksesta tai ajoneuvoveromaksusta.

Muistutusviestejä lähetetään vain sähköisesti, joten sähköinen postilaatikko kannattaa aktivoida käyttöön Suomi.fi-verkkopalvelussa, jotta pystyy vastaanottamaan näitä ja muita mustutusviestejä Trafilta.

Miten saat sähköiset viestit käyttöön?

Trafin sekä muiden palvelua käyttävien organisaatioiden viestit voi saada sähköisesti antamalla suostumuksensa viestien sähköiseen vastaanottamiseen Suomi.fi-verkkopalvelussa. Kaikki viranomaistoimintaan liittyvät asiakirjat toimitetaan jatkossakin paperisena, mikäli asiakas ei ole hyväksynyt viestien sähköistä vastaanottoa.

Sähköiset viranomaisviestit ovat luettavissa missä ja milloin vain Viestit-palvelussa osoitteessa suomi.fi. Viestit myös säilyvät palvelussa kätevästi. Suomi.fi-viestit onkin helppo ja kätevä tapa pitää viranomaisasiakirjat hyvässä hallinnassa, sillä sähköisessä postilaatikossa asiakirjat ovat tallennettuna kaksi vuotta ellei niitä itse poista.

-Viestinnän aika- ja paikkariippumattomuutta vielä edesauttaa myöhemmin julkaistava Viestien mobiilisovellus. Myös toisen henkilön tai yrityksen puolesta viestien välitys tulee myöhemmin mahdolliseksi, kertoo Hannu Korkeala, Väestörekisterikeskuksen johtava asiantuntija.

Viestit-palvelu voi mahdollistaa merkittävät valtion paperi- ja postituskuluihin, kun kansalaiset aktivoivat sähköisen postilaatikkonsa käyttöön.

Suomi.fi-palveluiden ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa Väestörekisterikeskus.

Lisätietoja:

Maaria Toikka, Trafi, johtava asiantuntija 029 534 5339

Heidi Rantanen, Trafi, osastopäällikkö 029 534 5733

Hannu Korkeala, Väestörekisterikeskus, johtava asiantuntija 0295 535 071

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä. www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Virastojen hiihtotempaus on saanut yli 10 000 kansalaista ottamaan Suomi.fi-viestit käyttöön – Veroilmoituksen saa sähköisesti, jos toimii helmikuussa19.2.2019 08:39:35Tiedote

Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari ja Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura haastoivat suomalaisia ottamaan käyttöön Suomi.fi-viestit helmikuun alussa. Tavoitteena on saada suomalaiset luopumaan paperisesta viranomaispostista, sillä sähköinen asiointi säästää kustannuksia ja luontoa.

Virastojen hiihtotempaus: Jos 100 000 kansalaista siirtyy sähköiseen viranomaisasiointiin, virkamiehet hiihtävät 10 000 kilometriä8.2.2019 07:00:00Tiedote

Väestörekisterikeskus ja Verohallinto haastavat suomalaiset luopumaan viranomaisten lähettämästä paperipostista. Jos 100 000 suomalaista ottaa käyttöön Suomi.fi-viestit helmikuun loppuun mennessä, Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari ja Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura virkamiehineen hiihtävät 10 000 kilometriä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme