Vaasan kaupunki - Vasa stad

Travdalen i Vasa har valts till ett av de projekt för cirkulär ekonomi som erhåller stöd av Finlands miljöcentral

Jaa

Finlands miljöcentral har valt Travdalen i Vasa till ett av tio projekt som erhåller stöd från Acceleratorn för cirkulär ekonomi – Kiertotalouskiihdyttämö för att främja anskaffning under åren 2018–2019.

Vasa stad får stöd för konkurrensutsättning av ett kvarter i sitt område Travdalen med temat cirkulär ekonomi. Tidigare har ett välfärdskvarter i Travdalen konkurrensutsatts. 

Enligt tomtchef Pertti Onkalo kommer kvarteret att konkurrensutsättas i slutet av året.

– Strävan är att i kvarteret i Travdalen förlägga service, projekt och experiment som stöder cirkulär ekonomi. Även förutsättningar för smarta sätt att ta sig fram beaktas, berättar Onkalo.

– Det kommer exempelvis att vara möjligt att i kvarteret pröva på nya byggnadsmaterial och nya byggsätt som är baserade på cirkulär ekonomi. I tomtöverlåtelsevillkoren kan förutsättningarna för cirkulär ekonomi beaktas, fortsätter Onkalo.

Enligt utvecklingschef Maija Alasalmi var det av avgörande betydelse att Vasa hör till FISU-kommunnätverket för att komma med i de projekt som erhåller stöd av Finlands miljöcentral.

Ytterligare information om Acceleratorn för cirkulär ekonomi på Finlands miljöcentrals webbplats: http://www.materiaalitkiertoon.fi/fi-FI/Tyokalut/Julkiset_hankinnat/Kiertotalouskiihdyttamo

Yhteyshenkilöt

Utvecklingschef Maija Alasalmi,
tfn 040 568 5400

Tomtchef Pertti Onkalo,
tfn 040 637 4122

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme