Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tre lyckliga får Maria Veitola på besök i augusti – över hundra sökanden och anmälda

Dela

Vasa siktar på att bli den lyckligaste staden i världens lyckligaste land. Som en del av resan söker vi tillsamman med redaktör Maria Veitola den lyckligaste människan i Vasaregionen och samtidigt hela världen. Hela 115 personer anmälde sig själv eller blev anmälda av någon annan!

Världens lyckligaste människa kampanjens finalister från vänster Maija Mäki, Anni Ruostekoski, Sebastian Da Costa. Bild: Vasa stad, Mikael Matikainen
Världens lyckligaste människa kampanjens finalister från vänster Maija Mäki, Anni Ruostekoski, Sebastian Da Costa. Bild: Vasa stad, Mikael Matikainen

Vasa utlyste i maj en efterlysning av världens lyckligaste människa. Kännetecknen var att personen bor i Vasaregionen samt har förmågan att uppleva känslor av nöjdhet, betydelsefullhet och lycka, och också sprider god energi runt omkring sig.

De tre finalisterna är Anni Ruostekoski, Sebastian Da Costa och Maija Mäki. De ser ivrigt fram emot att få dela med sig av hemligheterna till sin egen lycklighet.

– Lycklighet innebär för mig att man genomför livet i enlighet med sina värderingar, ler Anni.

– Vi föds lyckliga, vi behöver inget för att vara det. Det är enkelt att vara lycklig, men försöker man för mycket blir det svårt, berättar Sebastian.

– Alla har den där inre rösten som kan berätta vilken väg i livet du ska ta. Många lyssnar dock inte, av en eller annan anledning, säger Maija.

Det var 115 personer som anmälde sig eller blev anmälda som lyckliga, och baserat på ansökningarna valdes åtta av dem ut för intervjuer. Professor emeritus Markku Ojanen, som ägnat årtionden åt att studera lycklighet, ingick i intervjugruppen.

– Vi är positivt överraskade av antalet sökande och anmälda, och valet mellan dem var verkligen svårt. Alla sökande och anmälda är lyckliga i sin egen vardag, men i slutändan strävar vi efter att med dem som vi valde lyfta fram lite annorlunda synvinklar på lycka. När det gäller de tre finalisterna, kommer det att bli intressant att se vems berättelse som fascinerar finländarna mest, berättar Vasa stads kommunikationschef Leena Forsén.

– Ett varmt tack till er alla som deltog. Allas berättelser hade förtjänat att berättas. Insikterna gav också oss i juryn redan i det här skedet nya perspektiv på lycka, berömmer Forsén.

Maria Veitola besöker Vasa i augusti

Redaktör Maria Veitola, bekant från bland annat Yökylässä Maria Veitola-realityserien, kommer till Vasa för att besöka de tre finalisterna och bekanta sig med deras liv. Samtidigt diskuteras också nycklarna till lycklighet ur finalisternas perspektiv.

– Det är fint att Maria Veitola fördjupar sig i hur vi lever här i Vasaregionen och får höra hurdana saker en lycklig vardag består av här. Havet, naturen och vår vackra stad kommer garanterat att komma fram på något sätt, förutser VASEKs marknadsföringschef Mari Kattelus.

Hur framskrider kampanjen?

  1. Om de tre lycklighetskandidaterna görs i augusti personporträtt i videoform tillsammans med Maria Veitola. Personporträtten utarbetas till en videoserie i tre avsnitt under namnet Maria & maailman onnellisimmat.
  2. Maria & maailman onnellisimmat publiceras på webbplatsen vasa.fi i september 2021. Utgående från avsnitten kan publiken rösta på sin kandidat till världens lyckligaste människa.
  3. Sökprojektet för världens lyckligaste människa kulmineras naturligtvis på Strömsö i Vasa. Under lycklighetskvällen, som ordnas på Vasas 415-årsdag den 2 oktober, utlyses världens lyckligaste människa. Evenemanget streamas på Vasa stads webbplats och some-kanaler. Som pris får världens lyckligaste människa gratis nyttjanderätt till Vasas kultur- och idrottstjänster för resten av sitt liv.

I slutändan har det naturligtvis ingen betydelse vem som är lyckligast, så länge så många som möjligt är så lyckliga som möjligt. Genom de tre finalisternas berättelser vill vi dela med oss av insikter om ett lyckligt liv för alla finländare och samtidigt öka lyckan för dem som bor i Vasaregionen. Det är vad Vasa satsar på nu och i framtiden.

Nyckelord

Kontakter

Leena Forsén
Vasa stad
kommunikationschef
040 635 0762
leena.forsen@vaasa.fi

Mari Kattelus
Vasaregionens Utveckling Ab VASEK
Marknadsföringschef
0400 681048
mari.kattelus@vasek.fi

Bilder

Världens lyckligaste människa kampanjens finalister från vänster Maija Mäki, Anni Ruostekoski, Sebastian Da Costa. Bild: Vasa stad, Mikael Matikainen
Världens lyckligaste människa kampanjens finalister från vänster Maija Mäki, Anni Ruostekoski, Sebastian Da Costa. Bild: Vasa stad, Mikael Matikainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum