Netrauta.fi

Trendikkäin valaisin on nyt puuta

Jaa

Luonto tulee tänä syksynä kotiin valaisimien muodossa: sisustuksen edelläkävijät hankkivat nyt valaisimia, jotka on valmistettu esimerkiksi puusta tai rottingista.

Puusta tehty valaisin on syksyn trendikkäin. KUVA: Aneta
Puusta tehty valaisin on syksyn trendikkäin. KUVA: Aneta

Kodin sisustuksessa ja myös valaistuksessa ovat nyt trendeinä monimuotoisuus ja eri tyylien rohkea yhdistäminen. Trenditietoisimpien sisustajien mieltymykset eroavat kuitenkin jonkin verran muiden kuluttajien valinnoista.

Sisustuksen edelläkävijät etsivät tänä syksynä erityisesti valaisimia, jotka on tehty luonnonmateriaaleista, rouheaa tyyliä edustavista betonista ja metallista sekä monivärisistä laseista. Heille yksi väri on ylitse muiden: musta ja se mielellään mattana.

Erityisen ajankohtaisia ovat myös valaisimet, joiden pelkistetyssä rungossa itse valonlähde on pääosassa, klassiset ja modernit pallovalaisimet sekä sirot ja linjakkaat led-kattovalaisimet.

Valaisimiin yhä enemmän rahaa

Suurin osa valaisinkaupoilla käyvistä kuluttajista ei lähde uusimpien trendien perään, ja monet valaisintyypit ovatkin suosikkeja kaudesta toiseen. Yksi näistä kestosuosikeista on kristallikruunu, joka yhdistetään usein katseenvangitsijaksi ruokapöydän yläpuolelle moderniin ja pelkistettyyn sisustustyyliin. Kaupaksi menevät yhä näyttävämmät ja hintavammat kristallivalaisimet.

Ylipäänsä kodin valaisimiin käytetään yhä enemmän rahaa. Designvalaisimien suosio kasvaa ja kauppa käy jopa 3 000 euron valaisimista.

”Sisätilojen valaisimiin käytetään yhdellä ostoskerralla keskimäärin 170 euroa ja ulkovalaisimiin hieman enemmän, noin 250 euroa”, Netrauta.fi:n toimitusjohtaja Joni Meltoranta sanoo.

Valaistusta halutaan säätää ja ohjata

Trendien lisäksi kuluttajia kiinnostavat led-valaisimet ja -valot. Valaisimet, joissa valonlähteenä on integroitu led-valo, kasvattavat vauhdilla suosiotaan.

”Ledien ansiosta kuluttajat ovat oppineet kiinnittämään entistä enemmän huomiota valotehoon. Pimeänä vuodenaikana tarvitaan paljon valoa, ja myös ikääntyminen lisää valontarvetta. Tietenkin myös valaisimen ulkonäkö on tärkeä kriteeri”, kertoo Meltoranta.

Ledien valotehon kasvaessa kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia valojen erilaisista käyttömahdollisuuksista, kuten himmentämisestä ja värin säätämisestä. Markkinoille onkin tullut valaisimia, joita voi ohjata kaukosäätimellä.

”Kiinnostus valaistuksen helppoon ohjaamiseen ja säätämiseen kasvaa todella kovaa vauhtia. Etenkin oleskelutiloissa halutaan erilaisia valotasoja ja tunnelmia.”

Maailmalta rantautuu Suomeen yhä uusia trendejä ja ideoita.Tuloillaan on entistä runsaampi sisustustyyli, jossa samettia näkyy tyynyjen ja torkkupeittojen lisäksi myös varjostimissa.

Entä miltä kuulostaa viherbuumin mukanaan tuomat niin sanotut kasvivalaisimet? Niitäkin taatusti nähdään pian ainakin trenditietoisimpien kotona.

Kokeile näitä – viisi ajankohtaista tapaa valaista

  1. Moderni led-kattovalaisin mustana tai metallivärisenä
  2. Useiden erimallisten valaisimien yhdisteleminen
  3. Taulun tilalle seinävalaisin
  4. Modernin ruokapöydän päälle näyttävä kristallikruunu
  5. Puiden ja pensaiden valaiseminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joni Meltoranta
Toimitusjohtaja, Netrauta.fi
p. 044 0900 716
joni.meltoranta@netrauta.fi

Kuvat

Puusta tehty valaisin on syksyn trendikkäin. KUVA: Aneta
Puusta tehty valaisin on syksyn trendikkäin. KUVA: Aneta
Lataa
Kuluttajat haluavat ruokailutilaan ja olohuoneeseen yhä näyttävämpiä kristallikruunuja. KUVA: Markslöjd
Kuluttajat haluavat ruokailutilaan ja olohuoneeseen yhä näyttävämpiä kristallikruunuja. KUVA: Markslöjd
Lataa
Kun yhdistät mustaa ja kromia, olet taatusti valaisintrendien etunenässä. KUVA: Markslöjd
Kun yhdistät mustaa ja kromia, olet taatusti valaisintrendien etunenässä. KUVA: Markslöjd
Lataa
Tässä valaisimessa on kaikki syksyn trendit: integroitu led-lamppu ja pieni, moderni muotoilu.  KUVA: LedStore
Tässä valaisimessa on kaikki syksyn trendit: integroitu led-lamppu ja pieni, moderni muotoilu. KUVA: LedStore
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Netrauta.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme