Vaasan kaupunki - Vasa stad

Trettioåriga Konstens natt firas på flera sätt

Dela

Konstens natt firas i Vasa i år 12.8.2021. Det populära evenemanget fyller trettio år. Anmälan till jubileumsårets program för artister och andra som vill uppträda pågår fram till 30.6. En nyhet i år är att den vackraste trädgården väljs. Också ett postkortsjippo genomförs.

Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen.
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen.

Detta år ägnas särskilt åt små evenemang runtom i staden. Också några större musikbetonade höjdpunkter planeras i stadshuset och på Sandö eller på Graffitilandia i Vasklot. Jubileumsårets program är emellertid beroende av det rådande läget i fråga om coronaviruset.

-Hittills har 15 band anmält sig till jubileumsårets program, säger Konstens natts kulturplanerare Leena Nyqvist vid Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Parkbänk som scen

Inför Konstens natts trettioårsjubileum kan artisterna reservera till och med en parkbänk som scen.

-Nytt för i år är att enskilda uppträdanden eller små grupper som uppträder kan reservera en parkbänk som scen. Detta gör det möjligt att uppträda för en liten publik i parkerna i de olika stadsdelarna. Föreställningen kan bestå av t.ex. en dikt, deklamering, historieberättande, dans eller något annat som de som uppträder föreslår, fortsätter Leena Nyqvist.

Utöver små evenemang kommer man säkert att kunna se ett virtuellt program.

-Vi genomför också ett postkortsjippo, där man i de olika kaféerna i staden kan hämta postkort med Konstens natt som tema. Dem är det enkelt att sända för portot är redan betalt, säger Nyqvist.

Anmäl din trädgård till en tävling

En nyhet i år är också att den vackraste trädgården väljs. I tävlingen kan man anmäla sig under tiden 14.6.-2.7.2021 genom att fylla i en blankett. Anmälningsformulär finns på Vasa stads Konstens natt -webbplats.

-Gården kan också vara en höghusgård, om den t.ex. med gemensamma krafter har gjorts trivsam, sporrar Nyqvist.

Också bagerierna lockas att delta i en lekfull tävling om en bakelse för att fira jubileumsåret.

Frivilliga söks

För Konstens natt söks också frivilliga för att hjälpa till med övervakningen av ordningen, programproduktionen, till evenemangets infodiskar, för att informera, dekorera eller sköta biljettförsäljningen.

Som frivillig anmäler man sig på leena.nyqvist@vaasa.fi eller per telefon 0400 668197.

Nyckelord

Kontakter

kulturplanerare Leena Nyqvist, leena.nyqvist@vaasa.fi tfn 0400 668 197

Bilder

Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen.
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Wasa Stations öde avgörs – stadsfullmäktige beslutar om projektets genomförande 26.722.7.2021 15:35:53 EEST | Tiedote

Projektet Wasa Station som länge har varit under beredning, framskrider i juli för behandling i Vasa stadsfullmäktige. Vid stadsfullmäktiges extra sammanträde 26.7 fattas beslut om bildande av ett nytt fastighetsbolag och borgen till bolaget för ett lån på 52 miljoner euro, med vilket byggande av det framtida musikhuset i multifunktionskvarteret finansieras. Beslutet är avgörande huruvida Vasa får sitt länge efterlängtade musikhus.

Wasa Stationin kohtalo ratkeaa – kaupunginvaltuusto päättää hankkeen toteutumisesta 26.7.22.7.2021 15:33:11 EEST | Tiedote

Pitkään valmisteltu Wasa Station -hanke etenee heinäkuussa Vaasan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. 26.7. pidettävässä ylimääräisessä valtuuston kokouksessa päätetään uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta ja 52 miljoonan euron lainatakauksesta yhtiölle, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon rakentaminen. Päätös ratkaisee, saako Vaasa kauan kaivatun musiikkitalon.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum