Storytel Oy

True crimea ja kansainvälisiä kirjailmiöitä – tässä ovat vuoden 2020 kuunnelluimmat äänikirjat

Jaa

Storytelin vuoden kuunnelluin äänikirja on Pekka Lehtisen toimittama, Janne Tranbergin kirjoittama ja Jukka Pitkäsen lukema Wanted Janne "Nacci" Tranberg – Suomen etsityimmän rikollisen tarina. Vuoden kuunnelluimpien kirjailijoiden listalla kärkipaikkaa pitää tänäkin vuonna rakastetun Harry Potter -kirjasarjan luoja J.K. Rowling.

Kuva: Storytel
Kuva: Storytel

Vuoden 2020 toiseksi kuunnelluin kirja loppuun asti kuunneltujen kappaleiden määrässä mitattuna on jo edellisenä vuonna äänikirjailmiöksi muodostunut Heather Morrisin kirjoittama ja Markus Niemen lukema Auschwitzin tatuoija. Kolmanneksi kuunnelluin äänikirja on Antti Holman itsensä lukema syksyn uutuus Kaikki Elämästä(ni). Vuoden kuunnelluin lastenkirja on Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen.

– Äänikirjoja on kuunneltu tänä poikkeuksellisena vuonna enemmän kuin koskaan. True crime kiinnostaa kuuntelijoita edelleen ja Wanted Janne “Nacci” Tranbergin lisäksi vuoden kuunnelluimpien kirjojen joukosta löytyy myös useampi muu true crime -teos, kuten Heidi Holmavuon ja Harri Gustafsbergin Karhuryhmä, Jarkko Sipilän Immu sekä Harri Nykäsen Arvokuljetusryöstäjä - Matti Sarenin mafiaelämä. Mutta myös muulle kirjallisuudelle on tilaa. Suuret kansainväliset kirjailmiöt, kuten Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarja, Delia Owensin Suon villi laulu ja Heather Morrisin Auschwitz-aiheiset romaanit ovat nousseet vahvasti vuoden kuunnelluimpien kirjojen listalla, summaa Storytelin markkinointipäällikkö Hanna Walldén.

Vuoden kuunnelluimpien kirjailijoiden kärki ei yllätä – J.K Rowling pitää edelleen paikkaansa kuunnelluimpien kirjailijoiden kärjessä. Seitsemän sisarta -sarjan luoja Lucinda Riley on vuoden toiseksi kuunnelluin kirjailija ja kolmannelle sijalle nousee lasten suosikkikirjoista tutut kirjailijasisarukset Tiina Nopola ja Sinikka Nopola. Tuntimäärissä mitattuna J.K Rowlingin Harry Potter ja Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta ovat myös vuoden kuunnelluimmat kirjasarjat.

Vuoden kuunnelluimmaksi äänikirjojen lukijaksi nousee tänä vuonna Jukka Pitkänen, jonka lukemia äänikirjoja on kuunneltu Storytelissä jo miljoonia tunteja. Toiseksi eniten aikaa on vietetty Harry Potter -kirjat äänikirjoiksi tulkitsevan Vesa Vierikon ääntä kuunnellen. Kolmanneksi kuunnelluin äänikirjojen lukija on Aku Laitinen. Suosituin naisääni ja neljänneksi kuunnelluin lukija on Krista Putkonen-Örn.


Uutta: Storytel2020 koostaa yhteen kuluneen vuoden kuunteluhistorian

Storytel julkaisee tänä vuonna ensimmäistä kertaa Storytel2020 -vuosikatsauksen, joka tiivistää ja paketoi yhteen käyttäjän vuoden kirjapalvelun parissa. Storytel2020 -vuosikatsaus esittelee kullekin käyttäjälle personoituja ja visualisoituja tilastoja kuunnelluista ja luetuista ääni- ja e-kirjoista, kirjojen parissa vietetystä ajasta, kuunneltujen ja luettujen kirjojen määrästä sekä käyttäjän suosikkilukijoista ja -kirjailijoista. Oman vuosikatsauksensa tiedot voi helposti jakaa myös sosiaalisessa mediassa. Vuosikatsaus julkaistaan Storytelin käyttäjille joulukuussa 2020.


Toplistat 2020:

Vuoden kuunnelluimmat lukijat *

1. Jukka Pitkänen

2. Vesa Vierikko

3. Aku Laitinen

4. Krista Putkonen-Örn

5. Ville Tiihonen

6. Usva Kärnä

7. Karoliina Kudjoi

8. Toni Kamula

9. Erja Manto

10. Markus Niemi

*Perustuu kuunneltujen tuntien kokonaismäärään ajalla 1.1.–30.11.2020

Vuoden kuunnelluimmat kirjailijat *

1. J.K. Rowling

2. Lucinda Riley

3. Tiina Nopola, Sinikka Nopola

4. Jo Nesbø

5. Enni Mustonen

6. Seppo Jokinen

7. Camilla Läckberg

8. Ilkka Remes

9. Leena Lehtolainen

10. Jarkko Sipilä

*Perustuu kuunneltujen tuntien kokonaismäärään ajalla 1.1.–30.11.2020

Vuoden kuunnelluimmat kirjat **

1. Wanted Janne "Nacci" Tranberg – Suomen etsityimmän rikollisen tarina – Pekka Lehtinen, Janne ”Nacci” Tranberg (Pulitzer)

2. Auschwitzin tatuoija – Heather Morris (Aula & Co)

3. Kaikki elämästä(ni) – Antti Holma (Otava)

4. Suon villi laulu – Delia Owens (WSOY)

5. Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen – Tiina Nopola, Sinikka Nopola (Tammi)

6. Karhuryhmä – Heidi Holmavuo, Harri Gustafsberg (Tammi)

7. Immu – Jarkko Sipilä (Bazar)

8. Arvokuljetusryöstäjä - Matti Sarenin mafiaelämä – Harri Nykänen (Pulitzer)

9. Harry Potter ja viisasten kivi – J.K. Rowling (Pottermore Publishing)

10. Cilkan tarina – Heather Morris (Aula & Co)

**Perustuu loppuun asti kuunneltujen kirjojen kappalemäärään ajalla 1.1.–30.11.2020

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Walldén
Marketing Manager, Content & Communication
hanna.wallden@storytel.com
+358 50 352 8622

Kuvat

Kuva: Storytel
Kuva: Storytel
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Hämeentie 19
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 300 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Storytel nimitti Aleksi Pöyryn ja Tuuva Harjanteen kustantamisen ja markkinoinnin avainrooleihin Suomeen11.1.2021 13:00:00 EETTiedote

Aleksi Pöyry aloittaa Suomen Storytelin kustannuspäällikkönä 25. tammikuuta. Pöyry on työskennellyt kustannusalalla vuodesta 2008 alkaen ja tehnyt yhteistyötä useiden merkittävien kotimaisten kirjailijoiden kanssa. Pöyry siirtyy Storytelille Kustannusosakeyhtiö Otavan kaunokirjallisuuden kustannuspäällikön tehtävästä. – Intohimoinen tavoitteeni on aina ollut, että mahdollisimman monet pääsevät nauttimaan hyvistä tarinoista. Siksi uusi tehtäväni sekä kansainväliseen Storytel-perheeseen liittyminen ovat minulle unelmien täyttymys. Lähden suurella innolla työskentelemään sen eteen, että kuuntelijat ja lukijat löytävät jatkossa entistäkin enemmän ja entistäkin helpommin mukaansatempaavia tarinoita, jotka koskettavat sydänjuuria myöten, saavat nauramaan vedet silmissä ja pitämään penkistä kiinni jännityksestä – elämyksiä, jotka avartavat maailmaa ja rikastuttavat elämää, Aleksi Pöyry sanoo. Storytelin markkinointitiimin johdossa Commercial Managerin roolissa aloittaa 15. helmikuuta Tuuva Ha

Mari Wärristä Storytelin Pohjoismaiden sisältöstrategiajohtaja20.10.2020 10:10:00 EESTTiedote

Storytel on nimittänyt Mari Wärrin uuteen pohjoismaiseen sisältöstrategiajohtajan rooliin 9. marraskuuta 2020 alkaen. Täysin uudessa Head of Nordic Content Strategy -roolissa Wärri keskittyy Storytelin pohjoismaisen sisältöstrategian kehittämiseen, pohjoismaisten kustantajien kanssa tehtävän yhteistyön syventämiseen sekä Storytelin oman kustantamisen, tuotannon ja sisällönhankinnan yhteistoiminnan tiivistämiseen. Wärrin esimiehenä toimii Storytelin Chief Content Strategy Officer Helena Gustafsson. Storytelin Suomen maajohtajana jatkaa Claus Wamsler-Nielsen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme