Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tuhansia digilehtiä Helmet-kirjaston asiakkaiden käyttöön

Jaa

Helmet-kirjaston asiakkaiden käyttöön avautuu OverDrive-lehtipalvelu perjantaina 19.3.2021. Uusi palvelu tuo Helmetin digilehtikokoelmiin tuhansia ulkomaisia aikakauslehtiä.

Kuva: Anna Shvets/Pexels
Kuva: Anna Shvets/Pexels

OverDriven lehtikokoelmassa on yli 3 000 aikakauslehteä ympäri maailman. Uusimpia numeroita voi lukea tuoreeltaan, ja myös vanhempiin numeroihin pääsee käsiksi arkiston kautta. Lehtiä ei tarvitse jonottaa tai varata, vaan niitä voi olla lainassa yhtäaikaisesti rajattomasti kaikilla asiakkailla. Lehtiä on eri aihepiireistä viihteestä harrastelehtiin ja politiikasta talouteen. Kokoelmiin kuuluu useita Helmetin kokoelmiin toivottuja digilehtiä, kuten The Economist Continental Europe Edition, Vanity Fair UK, Stern ja Paris Match. Lehtiä voi lukea kätevästi OverDriven Libby-sovelluksessa e-kirjojen rinnalla.

”OverDiven lehtien avulla saadaan mainio lisä verkkolehtipalveluihin. Digitaalisten aikakauslehtien käyttö on ollut erittäin suosittua korona-aikana varsinkin, kun lehtien luku kirjastoissa ei ole mahdollista”, sanoo Virva Nousiainen-Hiiri, kirjastoverkon yhteisten palveluiden päällikkö Helsingin kaupunginkirjastosta.

Tarjolla kattava koti- ja ulkomaisten digilehtien kokoelma

Ulkomaisia digilehtiä voi nyt lukea kolmessa eri palvelussa: OverDrivessa sekä entuudestaan tarjolla olevissa Flipsterissä ja PressReaderissa.

Flipster-palvelusta löytyy kymmeniä englanninkielisiä aikakauslehtiä, kuten Science, TIME, People ja The New Yorker. Mukana on myös suosittu espanjankielinen lehti Hola sekä kotimainen Pelit-lehti.

PressReader tarjoaa tuhansia aikakaus- ja sanomalehtiä noin 120 maasta ja 60 kielellä. Saatavilla ovat muun muassa sanomalehdet The Guardian, Svenska Dagbladet ja The Washington Post. PressReaderista löytyy myös kotimainen Hufvudstadsbladet.

Emagz-palvelu sisältää yli 60 kotimaista aikakauslehteä, kuten Anna, Kotiliesi, Suomen Kuvalehti ja Tekniikan Maailma.

Kaikkia lehtiä pääsee lukemaan maksutta Helmet-sivustolta: www.helmet.fi/elehdet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palvelupäällikkö Aino Ketonen, Helsingin kaupunginkirjasto
aino.ketonen@hel.fi , puh. 040 1842708

Kuvat

Kuva: Anna Shvets/Pexels
Kuva: Anna Shvets/Pexels
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

* * *
Helsingin kaupunginkirjasto on Suomen suurin yleinen kirjasto ja hoitaa myös yleisten kirjastojen valtakunnallista kehittämistehtävää ja Kirjastot.fi-verkkopalveluja.

Helmet on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen kirjastoverkko - Helsinki Metropolitan Area Libraries. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Dunkla rum, saknad efter vänner och ljusglimtar – coronatiden sedd med unga fotografers ögon på utställningen Fr – for real31.3.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Hur ser undantagstiden ut när fotograferna är ungdomar? Hurdana stunder bevaras i kamerans eller telefonens minne? Kulturcentret Stoa samlade en grupp 13–17-åringar för att fotografera glimtar ur vardagen. Man bjöd även in fotokonstnären Nora Sayyad, som organiserade ungdomarnas fotografier till en onlineutställning. Den virtuella fotoutställningen öppnas på Stoas webbplats 31.3.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme