Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tule kysymään pysäköinninvalvonnalta 22.9.

Jaa

Taas saa kysyä pysäköinnintarkastajilta! Tule tapaamaan pysäköinnintarkastajia tiistaina 22.9.2020 kello 12–18. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Kansalaistorilla.

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten

Tule ja kysy mieltäsi askarruttaneista pysäköintimerkeistä tai -säännöistä ja näytä taitosi tietovisassa. Pysäköinnintarkastajille voi lähettää kysymyksiä jo ennen tapahtumaa sähköpostilla osoitteeseen: kymp.kysy.pyvalta@hel.fi.

Pysäköinninvalvonta esittelee kamera-autoaan kello 12 ja 16.

Pysäköinninvalvonta on paljon muutakin kuin partiointia kaduilla

Lain mukaan Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen valvonnasta sekä pysäköintivirhemaksujen ja muiden seuraamusten määräämisestä. Pysäköinninvalvonnan tarkoituksena on edistää liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Näkyvin osa pysäköinninvalvontaa on kaduilla partioivat tarkastajat.

Pysäköintipalveluihin kuuluvat lisäksi ajoneuvojen siirrot, autohotelli sekä asukas- ja yrityspysäköinti. Asukas- ja yrityspysäköintitunnukset lunastetaan kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta, joka myös välittää kaupunkilaisten valvontapyynnöt pysäköinnintarkastajille kentälle. Pysäköintipalvelujen yksikössä työskentelevät tarkastajien lisäksi myös oikaisuvaatimusten käsittelijät ja maksutiimi, joka huolehtii virhemaksujen sekä ajoneuvojen siirroista perittävien korvausten perimisestä. Pysäköinninvalvonnan kehittämistiimi kehittää tapoja hyödyntää uutta tekniikkaa tarkastajien työssä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, pysäköinninvalvonta
Tapahtuman tiedotusvastaava Väinö Palva p. 040 6281 380, vaino.palva@hel.fi

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Teollisten jätevesien hallintaa Itämeren alueella on parannettu BEST-hankkeessa25.9.2020 10:02:29 EESTTiedote

Suomalaiset, virolaiset, latvialaiset, puolalaiset ja venäläiset projektipartnerit ovat kehittäneet parempaa teollisten jätevesien hallintaa Itämeren alueella BEST-hankkeessa (Better Efficiency for Industrial Sewage Treatment). Hankkeessa on selvitetty teollisten jätevesien käsittelyn nykytilaa, etsitty hyvää käsittelyä estäviä pullonkauloja sekä kerätty ja testattu hyviä käytäntöjä ja ratkaisuja tilanteen parantamiseksi. Helsingin kaupunki on toiminut hankkeen pääpartnerina, lisäksi Suomesta ovat olleet mukana John Nurmisen Säätiö sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut.

Merellistä asumista veden päällä ja metsäkaupunkia Vartiokylänlahdelle - Vartiokylänlahden alueen tulevaisuuden suuntaviivat päätöksentekoon25.9.2020 09:01:26 EESTTiedote

Itäkeskuksen ja Vuosaaren väliin sijoittuvan Vartiokylänlahden molemmille puolille Puotilanrantaan, Rastilanrantaan ja myöhemmässä vaiheessa Rastilan kartanon alueelle suunnitellaan uutta asumista yhteensä noin 7500 asukkaalle. Uudet merelliset ja toiminnallisesti monipuoliset asuinalueet kytkeytyvät metroon ja täydentävät nykyistä kaupunkirakennetta. Itäisestä saaristosta Östersundomiin asti ulottuva Itä-Helsingin kulttuuripuisto toimii koko lahden pituisena yhtenäisenä virkistysalueena. Vartiokylänlahden suunnitteluperiaatteet ovat käsittelyssä kaupunkiympäristölautakunnassa 29.9.2020, ja niissä päätetään alueen täydennysrakentamisen ja virkistysalueiden tulevien vuosien tavoitteista.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 24.9.202024.9.2020 18:12:17 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 24.9.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 8.10.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Teollisuuskadun aluetta kehitetään – osallistu keskusteluun alueen tulevaisuudesta24.9.2020 10:52:48 EESTTiedote

Pasilan ja Kalasataman välistä aluetta kehitetään ja alueelle ollaan laatimassa kaavarunkoa. Tavoitteena on luoda Teollisuuskadun akselista merkittävä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymä. Samalla parannetaan alueen yhteyksiä kävelijöiden, pyöräilijöiden, joukkoliikenteen käyttäjien ja autoilijoiden näkökulmista. Osallistu keskusteluun Kerro kantasi -palvelussa ja tule tapaamaan suunnittelijoita pop up -pisteelle Vallillaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme