Tule linjoille tänään 14.3. klo 10: Finanssialan toimintakyvystä on huolehdittava epävakaina aikoina
Tähän paneudumme Finanssiala ry:n (FA) uuden toimitusjohtajan Arno Ahosniemen johdolla mediatilaisuudessa tiistaina 14.3.2023. Tilaisuus alkaa klo 10 ja kestää reilun tunnin.
Seuraa tilaisuutta suorana TÄSTÄ LINKISTÄ
Uusimme myös nyt jo kolmannen kerran viime keväänä ja kesällä Norstat Oy:llä teettämämme kansalaiskyselyn, jossa kysyimme suomalaisilta muun muassa, millaisia ajatuksia heillä on säästämisestä ja sijoittamisesta sekä omista suunnitelmistaan tehdä isoja hankintoja, kuten oman asunnon hankkiminen.
Esittelemme tuoreet tulokset tilaisuudessa.
OHJELMA
klo 10.00
Avaussanat ja kansalaiskyselyn tulokset
Tuomo Yli-Huttula, johtaja, Finanssiala ry
klo 10.15
FA:n päätoiveet hallitusohjelmaan:
Kansankapitalismi vahvistaa hyvinvointiyhteiskuntaa. Sääntely tarpeen, mutta ylisääntely uhkaa investointeja ja vihreää siirtymää
Arno Ahosniemi, toimitusjohtaja, Finanssiala ry
klo 10.30
Kansankapitalismi kunniaan – mitä toimia se edellyttää?
Jari Virta, johtava lakimies, Finanssiala ry
Järkeä sääntelyyn – vähemmän on enemmän
Teija Miller, johtava lakimies, Finanssiala ry
Malttia verotukseen – vauhtia kasvuun
Veli-Matti Mattila, johtaja, pääekonomisti, Finanssiala ry
Kysymyksiä yleisöltä
Tilaisuus päättyy noin klo 11.15
Lämpimästi tervetuloa!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Marjo LapattoMediapäällikkö
Puh:+358 20 793 4274marjo.lapatto@finanssiala.fiTietoja julkaisijasta
Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.
Finanssiala - Uudistuvan alan ääni
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry
Kymmenen kysymystä pankkisektorin turbulenssista20.3.2023 15:10:55 EET | Tiedote
Finanssiala ry:n johtava lakimies Olli Salmi, johtaja Veli-Matti Mattila ja asiantuntija Jussi Kettunen ovat laatineet kymmenen kohdan paketin kysymyksiä, joita pankkisektorin viime päivien turbulenssi herättää. Asiantuntijamme ovat perehtyneet pankkisääntelyyn sekä pankkien vakavaraisuuteen ja kriisinratkaisuun ja ovat mielellään käytettävissä haastatteluihin ja asiantuntija-analyyseihin. Yhteystiedot tiedotteen lopussa.
Olisiko eurooppalainen sääntely auttanut yhdysvaltalaista Silicon Valley Bankia?17.3.2023 10:09:08 EET | Tiedote
Finanssikriisin jälkeen pankkien sääntelyä on Euroopassa lisätty lähes tukahduttavalla tahdilla. Tavoitteet ovat sinänsä olleet perusteltuja, ja paljon hyvääkin on saatu aikaiseksi. EU-pankkien varautuminen kriiseihin nousi ajankohtaiseksi kysymykseksi perjantaina 10.3.2023, kun yhdysvaltalainen Silicon Valley Bank (SVB) ajautui vaikeuksiin ja viranomaiset ottivat sen haltuun. Yksittäisten pankkien ongelmiin on varauduttu Euroopassa monin eri tavoin. Tässä kirjoituksessa käydään läpi, miten ja miksi SVB:n tapaus ei osoittanut varsinaisia puutteita tai aukkoja eurooppalaisessa sääntelyssä. Kirjoittaja Olli Salmi työskentelee Finanssiala ry:ssä johtavana lakimiehenä, vastuualueinaan mm. pankkien vakavaraisuus ja kriisinratkaisu. Salmi on median käytettävissä haastatteluihin tai asiantuntija-analyyseihin. Lisäksi mediaa pankkisääntelyaiheissa palvelevat johtaja, pääekonomisti Veli-Matti Mattila ja asiantuntija Jussi Kettunen.
Suomen pankkisektori on turvassa Atlantin yli lyöviltä tyrskyiltä – suomalaisten pankkien liiketoiminta ja rakenteet poikkeavat Yhdysvaltain kriisipankeista15.3.2023 12:23:18 EET | Tiedote
Yhdysvaltalaisten pankkien kaatumisilla ei odoteta olevan merkittäviä vaikutuksia Suomen pankkisektoriin, toteavat Finanssiala ry (FA) ja Finanssivalvonta (Fiva). Suomalaisilla pankeilla on vain pieniä suoria kytköksiä Yhdysvaltain rahoitussektorille. Suomalaisilla pankeilla ei ole vastaavia haavoittuvuuksia, jotka aiheuttivat pankkien kaatumiset Yhdysvalloissa. Suomalaispankkien liiketoimintamallit, saamiset ja rahoitusrakenne ovat paremmin hajautettuja.
Korot ja hintojen nousu huolettavat erityisesti nuoria – finanssialan kiristyvä sääntely ja lisärasitteet vaikeuttaisivat kuluttajien ja yritysten investointeja14.3.2023 10:00:00 EET | Tiedote
Kuluttajat lykkäävät suunnitelmiaan tehdä suuria hankintoja, kuten asunnon ja mökin ostamista tai remontoimista nousevien korkojen ja hintojen takia, ilmenee Finanssialan teettämästä kansalaiskyselystä. Huoli nousevista koroista ja hinnoista on saanut 23 prosenttia vastaajista luopumaan hankinnoistaan. 35 prosentilla harkinta-aika on pidentynyt. Epävarmassa taloustilanteessa on ensiarvoisen tärkeää, että lainansaantia ei vaikeuteta entisestään esimerkiksi sääntelyllä. Korkojen ja hintojen nousu vaikuttaa erityisesti nuorten aikuisten suunnitelmiin. Sijoittajat ovat valmiita tyytymään maltillisempaan tuottoon lyhyellä aikavälillä, jos vähäpäästöisistä sijoituksista voi odottaa parempia tuottoja vaikkapa 10 vuoden päästä.
Pankkibarometri: Kiristynyt rahapolitiikka heikentää sekä kotitalouksien että yritysten luotonkysyntää13.3.2023 12:38:08 EET | Tiedote
Finanssiala ry:n tuoreen Pankkibarometrin mukaan alkuvuoden aikana kotitalouksien luotonkysyntä on ollut selvästi vähäisempää kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Odotukset kotitalouksien lähikuukausien luotonkysynnästä ovat myös merkittävästi heikentyneet. Niin ikään yritysten luotonkysyntä on ollut alavireistä ja odotukset ovat heikot. Pankkibarometrin vastauksissa näkyy Euroopan keskuspankin rahapolitiikan kiristämisen vaikutukset luotonkysyntään. Barometrikysely I/2023 tehtiin pankinjohtajille helmikuussa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme