Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Tule mukaan visioimaan Tapiolan urheilupuistoa!

Jaa

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus järjestää Espoo Metro Areenalla tiistaina 10.10.2017 klo 18–20 kaikille avoimen visiotyöpajan, jossa ideoidaan Tapiolan urheilupuiston ja sen lähialueen tulevaisuutta.

Tapiolan urheilupuiston kentillä treenaavat myös FC Hongan tytöt. Kuva: Olli Urpela.
Tapiolan urheilupuiston kentillä treenaavat myös FC Hongan tytöt. Kuva: Olli Urpela.

Espoon kaupunki suunnittelee Tapiolan urheilupuiston uudistamista. Kaupunki on laatimassa alueelle osayleiskaavaa, jonka avulla urheilupuistosta halutaan kehittää entistä elävämpi, toimivampi ja viihtyisämpi alue.

Osayleiskaavan tueksi kaupunki teettää visiotyön urheilupuiston uudistamisesta. Visiotyöhön toivotaan käyttäjäkokemuksia, näkemyksiä ja kehitysehdotuksia lähialueen asukkailta, urheilupuiston käyttäjiltä, asukasyhdistyksiltä, päättäjiltä, alueen yrittäjiltä ym. sidosryhmiltä. Näillä eväillä on tarkoitus luoda Tapiolan urheilupuistosta viihtyisä, helppokulkuinen ja monipuolinen liikuntakeskus kaikille espoolaisille.

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus järjestää Espoo Metro Areenalla
(Urheilupuistontie 3, Espoo) tiistaina 10.10.2017 klo 18–20 kaikille avoimen visiotyöpajan, jossa ideoidaan Tapiolan urheilupuiston ja sen lähialueen tulevaisuutta. Visiotyöpajan tarkoituksena on saada lähiseudun asukkailta, urheilupuiston käyttäjiltä, alueen yrittäjiltä ja muilta sidosryhmiltä käyttäjäkokemuksia, näkemyksiä ja kehitysehdotuksia uutta urheilupuistoa varten. Tervetuloa tilaisuuteen visioimaan, uudistamaan ja kehittämään urheilupuistoa!

Elävä, vetovoimainen ja kaikille avoin urheilupuisto

Tällä hetkellä Tapiolan urheilupuistossa on useita liikunta- ja monitoimihalleja sekä ulkoliikunta-, jalkapallo- ja yleisurheilukenttiä. Urheilupuiston laajamittaista käyttöä kuitenkin hankaloittavat mm. sekavat liikennejärjestelyt sekä se, ettei nykytilassa alue ole yhtenäinen. Urheilupuistoa käyttää suuri määrä ihmisiä ja Länsimetron avautumisen myötä kävijämäärän oletetaan vielä kasvavan.

Urheilupuistosta on tarkoituksena luoda kansainvälisen tason liikunta-, urheilu- ja vapaa-ajan toimintakeskus, joka on luonteva osa Tapiolan viihtyisää ja korkeatasoista puutarhakaupunkia. Tulevaisuudessa alueella on monipuolisten urheilutoimintojen lisäksi myös asuntoja ja palveluita, jotka tekevät urheilupuistosta kaikille avoimen puistomaiseen liikuntaan ja hyvinvointiin painottuvan ympäristön.

Osayleiskaavan suunnittelun rinnalla alueelle on käynnistetty uuden monipuolisen monitoimihallin tarveselvitys sekä toteuttajahaku jalkapallostadionille, johon tulee noin 6000 katsojapaikkaa. Osayleiskaavatyön yhteydessä laaditaan myös alueen liikennesuunnitelma. Kaupunginvaltuusto hyväksyy lopullisen osayleiskaavasuunnitelman, jonka pohjalta laaditaan yksittäisiä asemakaavoja. Urheilupuiston kokonaissuunnitelma toteutetaan joustavasti vaiheittain.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Antti Mäkinen, projektinjohtaja,
puh. 050 593 1339, antti.o.makinen@espoo.fi

Meiri Siivola, aluearkkitehti,
puh. 046 877 2587, meiri.siivola@espoo.fi

Jarmo Ikävalko, liikuntapalvelupäällikkö,
puh. 050 553 5649, jarmo.ikavalko@espoo.fi

Kuvat

Tapiolan urheilupuiston kentillä treenaavat myös FC Hongan tytöt. Kuva: Olli Urpela.
Tapiolan urheilupuiston kentillä treenaavat myös FC Hongan tytöt. Kuva: Olli Urpela.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kaupunkisuunnittelukeskus


Katuosoite: Kirkkojärventie 6 BPostiosoite: PL 43, 02070 ESPOON KAUPUNKI.

 

Ma-pe klo 8.00–15.45
09 816 21

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme