Digi- ja väestötietovirasto

Tule seuraamaan keskusteluja ja haastattelemaan asiantuntijoita Digitaitoviikon livelähetysten yhteydessä 18.–20.5.2022

Jaa

Digitaitoviikolla puhutaan osaamisen merkityksestä Suomen tulevaisuudelle. Voivatko heikot digitaidot murentaa vihdoin kasvuun kääntyneen suomalaisen kilpailukyvyn?

Eri alojen asiantuntijat ja kiinnostavat keskustelijat pohtivat asiaa Digi- ja väestötietoviraston teemaviikolla. Viikon liveohjelmatarjontaan voi tutustua osoitteessa: https://dvv.fi/digitaitoviikko

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan lähetyksiä ja haastattelemaan vieraita lähetysten jälkeen studiollemme Helsingin Metsälään. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Digi- ja väestötietoviraston viestintään dvv.viestinta@dvv.fi viimeistään tapahtumapäivänä klo 9.00 ja kerro haastattelutoiveestasi. 

Kaikki keskustelut ovat katsottavissa suorana osoitteesta https://www.mediaserver.fi/live/digitaitoviikko2022  

Ohjelmatallenteet ladataan samalle sivulle liveohjelman jälkeen.

Laajempaa keskustelua aiheesta käydään ohjelman chatissa sekä sosiaalisessa mediassa merkinnällä #digitaitoviikko. 

Alla muutamia poimintoja viikon tarjonnasta: 

KESKIVIIKKO 18.5.2022 

klo 9–11
Työntekijöiden ja opiskelijoiden digitaidot – kilpailukyvyn kaasu vai jarru?

Riittävätkö suomalaisten digitaidot kasvattamaan kilpailukykyä? Kenellä on vastuu työntekijöiden ja opiskelijoiden digitaitojen kehittämisestä? Keskustelemme eri toimijoiden rooleista osaamisen kehittämisessä sekä keinoista joilla osaamishaasteita voidaan taklata. [Rivityskohta][Rivityskohta]Keskustelemassa  

 • Mika Tuuliainen, Elinkeinoelämän keskusliiton digin ja datatalouden johtava asiantuntija  
 • Teemu Roos, Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori ja Elements of AI -kurssin vastuuopettaja 
 • Sakari Heikkilä, Digivisio 2030 -hankkeen hankepäällikkö  
 • Inca Paatelainen, muotialan ammattilainen ja yrittäjä 

klo 12–13
Keynote: Asiakaslähtöisyydestä voimaa digitaalisen palvelun kehittämiseen

 • Belinda Gerdt, Philipsin GlobalHead of Portfolio Marketing ja asiakaskokemuksen kehittämisen ammattilainen avaa puheenvuorossaan sitä, mikä rooli osaamisella on digipalveluiden kehittämisessä ja merkityksellisen, modernin asiakaskokemuksen luomisessa. 

TORSTAI 19.5.2022 

klo 9–11
Kasvaako vai katoaako inhimillisyys digimaailmassa? 

Miten inhimillisyys näkyy digitaalisessa vuorovaikutuksessa? Miten voisimme edistää digisivistystä ja laadukkaampaa vuorovaikutusta sekä ihmisten että teknologian ja käyttäjien välillä. Asiantuntevat keskustelijat tarjoavat eväitä mm. informaatiovaikuttamisen torjuntaan.  

Keskustelemassa 

 • Suvi Uski, “sometohtori” ja sosiaalipsykologi 
 • Janne Lindqvist, Aalto-yliopiston tietotekniikan professori ja tuoreen teknillisen psykologian koulutusohjelman vetäjä 
 • Mari Mattson, Haagan seurakunnan kirkkoherra 
 • Elina Gustafsson, entinen nyrkkeilijä ja vaikuttaja 

PERJANTAI 20.5.2022 

klo 9–11
Kilpailukykyä osaamisen strategisella johtamisella
 

Osaammeko johtaa osaamisen kehittämistä? Miksi ja miten organisaatioiden johdossa tulisi tarttua aiheeseen? Millaista rakenteellista muutosta kehittyminen edellyttää?  

Keskustelemassa 

 • Tapio Huttula, Sitran vanhempi neuvonantaja Osaamisen aika -hankkeesta 
 • Aku Varamäki, Workday Designers Oy:n muutosagentti 
 • Anna-Mari Rusanen, valtiovarainministeriön tekoälytutkimukseen liittyvien tieteellisten, yhteiskunnallisten ja eettisten kysymysten erityisasiantuntija 

Digitaitoviikko on Digi- ja väestötietoviraston järjestämä vuosittainen digiosaamiseen keskittyvä teemaviikko, joka järjestetään nyt kolmatta kertaa 16.–20.5.2022. Digi- ja väestötietovirasto vastaa digituen valtakunnallisesta koordinaatiosta, toimii digituen valtakunnallisena kehittäjänä ja digituen tuottajien tukiorganisaationa. Digituki kuuluu Sanna Marinin hallituksen ohjelman yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin, joiden avulla pyritään vahvistamaan yksilöiden ja yhteisöjen osallisuutta yhteiskunnassa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Digi- ja väestötietovirasto, Johtava asiantuntija Minna Piirainen, p. 0295 535 280 etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata (MDB) satsar på kundservice och utvecklande av digitala tjänster29.6.2022 10:38:36 EEST | Tiedote

Samhällsförändringarna ökar ständigt efterfrågan på tjänster hos Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata. Dessutom håller man på att digitalisera ämbetsverkets egna tjänster och ärendehantering. Därför har ämbetsverkets kundservice behövt förstärkning. Man svarar på det ökade servicebehovet genom att utveckla digitala tjänster, som allt fler redan gärna använder.

Digi- ja väestötietovirasto panostaa asiakaspalveluun ja digitaalisten palvelujen kehittämiseen28.6.2022 12:35:17 EEST | Tiedote

Yhteiskunnalliset muutokset kasvattavat jatkuvasti Digi- ja väestötietoviraston palvelujen kysyntää. Lisäksi työn alla on viraston omien palveluiden ja asianhallinnan digitalisoiminen. Näistä syistä viraston asiakaspalvelu on tarvinnut vahvistusta. Palvelutarpeen kasvuun vastataan kehittämällä myös kansalaisille digitaalisia palveluja, joita yhä useampi jo mielellään käyttää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme