Kasvu Open

Tulevaisuuden hyvinvointi ja terveysyritykset palkittiin – lupaavimmat yritykset ovat tässä!

Jaa

Future Wellbeing and Health Kasvupolun voittajiksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu Auntie Solutions Oy sekä Triumf Gamification. Kunniamaininnan saivat KAMU Health Oy ja Popit. Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Tästä sadan joukosta valitaan Startup ja Start Again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa finaalissa lokakuussa.

Vasemmalta: Timo Heikkilä (Popit), Mervi Lamminen (Auntie solutions), Kadri Haljas (Triumf Gamification) ja Teemu Juutilainen (KAMU Health).
Vasemmalta: Timo Heikkilä (Popit), Mervi Lamminen (Auntie solutions), Kadri Haljas (Triumf Gamification) ja Teemu Juutilainen (KAMU Health).

Valinnat tehtiin kaikkiaan 25 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka esikarsittiin asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen. Kasvupolku oli tavallista 15 osallistujaa suurempi, sillä se oli yhdistelmä sekä Health että Wellbeing puolille hakeneita yrityksiä.

Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota digitaalisuuden lisäksi liiketoiminnan skaalautuvuuteen ja kansainvälistymispotentiaaliin.

Auntie Solutions Oy sekä Triumf Gamification valittiin voittajiksi. Auntie Solutions auttaa ihmisiä stressinhallinnassa ja jaksamisessa digitaalisesti. Palvelu on räätälöitävissä ja suunnattu erityisesti yritysten henkilöstöille. Tuomariston mukaan yritys ratkaisee globaalia ongelmaa yhdistäen sekä digitaalista että fyysistä toimintaa, ja se on liikeidealtaan lupaava ja myös osoittanut erittäin suurta aktiivisuutta lyhyen olemassaolonsa aikana.

Triumf Gamification, toinen voittaja, taas kehittää sairaille lapsille tutkimukseen perustuvaa alustaa, jossa on mahdollista tarjota lapsille yksilöityä psykologista tukea, muuttaa toimintamalleja ja tarjota opetusta. Yritystä luonnehdittiin innokkaaksi joukoksi nuoria ihmisiä, jotka yhdistelevät erilaisia metodeja ja työkaluja auttaakseen lapsia tavalla, jossa yhdistyy pelillisyys ja palvelutoiminta.

KAMU Health Oy ja Popit nimettiin kunniamaininnan saajiksi. Kamu Health rakentaa digitaalista lääketieteellistä omahoitopalvelua astmaatikoille. Yrityksen suunnittelemassa ratkaisussa käyttäjien raportoima tieto yhdistyy mm. sää- ja siitepölytietoon, jolloin on mahdollista rakentaa henkilökohtaisen ennuste vaikka päivittäin. Tuomaristo oli vaikuttunut yrityksen potentiaalista myös kansainvälisillä markkinoilla, vaikka totesikin markkinan olevan vaikea. Yrityksen palveluliiketoimintaa, laitetta ja tietojärjestelmiä yhdistelevä malli ansaitsi sille jatkopaikan.

Popit, toinen kunniamaininnan saaja, on kehittänyt ratkaisun lääkkeiden säännöllisen ottamisen takaamiseksi. Ratkaisu koostuu sovelluksesta, pilvipalvelusta ja laitteesta, joka voidaan liittää mihin tahansa pilleriliuskaan. Se tunnistaa automaattisesti milloin lääke otetaan, informoiden käyttäjää siitä, jos lääke jää ottamatta. Tuomariston piti myös Popitin potentiaalia suurena ja hyödyllisyyttä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin merkittävänä. Yrityksen tuotteistus oli myös tuomariston mielestä onnistunut hienosti.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Adusso Oy, Disior Oy, mfore, Physilect Oy, Sanoi Oy, Sanoste Oy ja Timespace Cloud Oy Helsingistä, BrainCare Oy ja LivingSkills Oy Tampereelta, Edevent Turusta, Family Support House Oy ja Onerva Hoivaviestintä Oy Jyväskylästä, Fitverstas Oy Kokkolasta, Hallaus Architecs Heinolasta, Healthfactory Oy Lempäälästä, Medanets Oulusta, Nindux Oy, SE Innovations Oy ja Yanisan Air Espoosta, Quha Oy Nokialta sekä SimLabIT Oy Kuopiosta.

Tuomaristoon kuuluvat Tiina Arpola Savonian ammattikorkeakoulusta, Miikka Kiiski IBM:ltä, Kari Halinen Jyväskylän kaupungilta, Teuvo Antikainen Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä, Arto Holopainen Kuopion kaupungista, Jouko Kuisma Salivirta & Partnersilta, Kari Pirinen KeHo:sta sekäPauli Waroma Pihlajalinnasta.

Yritysten palkintojenjako tapahtui osana Upgraded Life -festivaalia, joka järjestettiin 31.5.–1.6. Akateemisessa lääketiedekeskuksessa, Helsingissä. 

Future Wellbeing and Health Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 24.–25.10.2018 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 26.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Satu Haka, Kasvupolun fasilitaattori, Kasvun Roihu*, p. 050 304 8779, satu.haka@kasvunroihu.fi

Kuvat

Vasemmalta: Timo Heikkilä (Popit), Mervi Lamminen (Auntie solutions), Kadri Haljas (Triumf Gamification) ja Teemu Juutilainen (KAMU Health).
Vasemmalta: Timo Heikkilä (Popit), Mervi Lamminen (Auntie solutions), Kadri Haljas (Triumf Gamification) ja Teemu Juutilainen (KAMU Health).
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kasvu Open
Kasvu Open
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

0503046794http://www.kasvuopen.fi

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuonna 2018 tavoitteena on antaa ohjausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
--------------------------
Kasvupolun mahdollistavat Upgraded, Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri (KSSHP), Kuopion kaupunki, Savonia ammattikorkeakoulu, Salivirta & Partners, IBM, Keski-Suomen Liitto, Pihlajalinna, Keski-Suomen Hyvinvoinnin Osaamiskeskittymä (KEHO) sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJKL, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, TT-Säätiö, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Isku ja San Francisco Oy.
-------------------------
*Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki ja Aava & Bang Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kasvu Open

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme